Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Kiadta 10. albumát a CHILDREN OF BODOM - itt az új, 'Hecate's Nightmare' című klip!


2019-03-10

A finn metalisták tizedik albuma, a 'Hexed' március 8-án látott napvilágot, a Nuclear Blast Records jóvoltából.

A COB frontembere / dalszerzője / gitárosa, Alexi Laiho így nyilatkozott: “Akik hallották már az új albumot, azt mondják, fülbemászóbb, mint a korábbiak. Ezen elgondolkodtam... vajon ezeket a dal-struktúrákat könnyebb lenne megemészteni? Nem tudom, az viszont biztos, hogy őrületesen beteg dolgok vannak ezen a lemezen - mondhatni progresszív... de legalábbis technikás. Vannak továbbá bizonyos dallamok az albumon, melyek néhol már-már jazz-témákra emlékeztetnek - habár totális metal az egész anyag".

Részemről mindig is nehéz volt definiálni bandánk új zenéjét" - tette hozzá Henkka Blacksmith basszusgitáros. "Néhol ismerősen hangzanak dalok, viszont az új kompozíciók mindig képesek meglepni engem. Itt olyasvalamivel állunk szemben, ami teljes mértékig Bodom, de mégis olyan, amivel valószínűleg sosem álltunk még elő. Valaki azt mondta, hogy ez az anyag a 'Follow the Reaper' hangulatát adja vissza. Én ezt nem tudom... Csak annyit tudok, hogy rettentően nehéz volt kiválasztani két dalt, amihez videoklipet forgatunk - de szerintem ez egy pozitív probléma".

A 'Hexed' albumot a banda a finnországi Danger Johnny Stúdióban rögzítette, ahol ismét összeállt azzal a Mikko Karmila hangmérnökkel, aki az 'I Worship Chaos', a 'Halo of Blood', a 'Hatebreeder', a 'Follow the Reaper' és a 'Hate Crew Deathroll' albumok tökéletes hangzásáért is felelt. A Danger Johnny falai között vettek tehát fel minden témát, a billentyűk kivételével: Janne Wirman szintis a Beyond Abilities Stúdióban dolgozott. A hanganyag keveréséért és maszterizálásáért a Helsinki-beli Finnvox Stúdió munkatársai feleltek.

Az alább látható lemezborító Denis Forkas alkotása. A mű kapcsán Henkka Blacksmith így nyilatkozott: “Már jónéhány éve szeretnék kipróbálni valami újat a lemezborítóink tekintetében. Hozzászoktunk a digitális művészethez, tehát nagyon nehéz volt rávenni magunkat valami másra; lévén az, hogy kompjúterrel csinálunk mindent, egyfajta biztonságot nyújt számunkra. Ezúttal azonban meggyőztük magunkat, és kipróbáltuk az old-school művészetet. Megtaláltuk ezt a fasza csávót, akinek rögtön fel is vázoltuk az instrukciókat: a borítónak lilának kell lennie, a kaszásnak pedig középen kell szerepelnie. Egy fél évvel később megkaptuk a művet, és néhány kisebb csiszolgatás után meg is született a 'Hexed' illusztrációja. Teljesen más ez a kép, mint amihez hozzászoktunk - még a Kaszás is máshogy néz ki -, de ugyanakkor roppantul kísérteties ez az alkotás".

A tracklista:
01. The Road
02. Under Grass and Clover
03. Glass Houses
04. Hecate’s Nightmare
05. Kick in the Spleen
06. Platitudes and Barren Words
07. Hexed
08. Relapse (The Nature of My Crime)
09. Say Never Look Back
10. Soon Departed
11. Knuckleduster

Bónusz dalok:
12. I Worship Chaos (live)
13. Morrigan (live)
14. Knuckleduster (remix)

A 'Hexed' album rendelési infóit és első ízelítőjét december 7-én tették közzé. Az első single-dal, az 'Under Grass And Clover' hivatalos klipje kapcsán Alexi Laiho elmondta: "Az 'Under Grass And Clover' a COB maximális fokozatának leképezése - ez a kedvenc dalom azóta, hogy megírtuk: gyors, dallamos, kemény és sötét hangulatú, de ugyanakkor rövid és kellemes is. Valaki azt mondta nekem, hogy old-school Dimmu Borgir / AWK-hangzása van; ez pedig az én olvasatomban fantasztikus dolgot jelent. Szóval minden bizonnyal valami rendkívülit alkottunk...".

Laiho gitáros playthrough-videó formájában is bemutatta az új dalt:

Február elején megjelent a 'This Road' dalszöveges videója is. Laiho így szólt: "A 'This Road' igazából az utolsó dal volt, amit erre a lemezre megírtam, de végül mégis ebből lett a nyitó-nóta. Egyben ez az a dal, ami engem a legboldogabbá tesz; lévén ez az egyik mindenkori kedvenc COB-számom. Stílusilag eltér mindentől, amit a 'Follow the Reaper' óta műveltünk, de mégis új hatású... Hallgassátok meg, és rájöttök, mire gondolok!".

Március elején bemutatták a 'Platitudes And Barren Words' hivatalos kisfilmjét is, amit Laiho így kommentált: "Sok embernek konkrétan a dal megszületés óta ez a kedvenc C.O.B.-nótája, és ha belegondoltok, jogosan is, mivel minden része pokolian fülbemászó. Alig várjuk már, hogy élőben is előadhassuk ezt a tételt!".

A lemez megjelenését követően megosztották a 'Hecate's Nightmare' dal szöveges videóját is. "Végre eljött a nagy nap" - közölte Laiho. "A 10. COB-lemez végre megjelent!!! Iszonyatosan kemény munka áll mögöttünk, és minden eddiginél izgatottabban vártuk ezt a pillanatot, ezért egy kis megnyugvás is eltölt minket. Köszönjük nektek a türelmet, barátaink. Reméljük, szerintetek is megérte ennyit várni, és tetszeni fog nektek is az új album. Ha nem, akkor is találkozunk a körúton. Metalvillákat az égbe!".

Az első hat hivatalos album-előzetes itt érhető el:

A frontember közzétett egy "kicsomagoló" videót is, amiben a 'Hexed' bakelites változatát mutatja be részleteibe menően:

A Children Of Bodom december 7-én és 8-án két lemezbemutató koncertet adott Németországban (Geiselwind - Christmas Bash, Oberhausen - Ruhrpott Metal Meeting). Hamarosan bejelentik a teljes európai turnét is, de néhány jövő évi fesztivál-dátumot és -helyszínt már nyilvánosságra hoztak (ezeket itt lehet megtalálni).

Mint most kiderült, a 'Hexed' első észak-amerikai turnéját március 13.-i kezdettel rendezik meg. A New York City-beli induló körúton a finn death-doom banda, a Swallow The Sun és a (szintén finn) epikus melo-death kvartett, a Wolfheart; plusz a Summoner's Circle (márc. 13-16, ápr. 9-19), a Hollow Cry (márc. 18-29) és a Fragmentum (márc. 30, ápr. 7) kíséri a főbandát.

Másik hír, hogy a Children Of Bodom összeállt a Fat Lizard Brewing Co. sörfőzdével, hogy "a Bodom-tó vizéből előállítsák saját márkás sörüket". A Lake Bodom Pre-Prohibition Lager nevezetű ital egy "klasszikus nedű (Tettnanger), modern változata, sötét hozzávalókkal megspékelve". A banda saját márkás sörét február elsejétől árusítják Finnországban - erről bővebb infókat itt lehet találni.

A COB legutóbbi stúdiólemeze, az 'I Worship Chaos' 2015-ben jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából.


Kiadta 10. albumát a CHILDREN OF BODOM - itt az új, 'Hecate's Nightmare' című klip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás