Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Die For A Lie' címmel mutatta be új dalát az ANVIL


2016-02-05

Mint arról beszámoltunk, a kanadai metal-legendák stílszerűen 'Anvil Is Anvil' címmel látták el soron következő nagylemezüket, ami világszerte február 26-án jelenik meg, az SPV/Steamhammer jóvoltából.

Az 'Anvil Is Anvil' felvételei egy kölni stúdióban zajlottak, Martin "Mattes" Pfeiffer (U.D.O.) producer közreműködésében.

"Sorra meghallgattuk Udo Dirkschneider legutóbbi lemezeit, és rá kellett jönnünk, hogy kiválóan szólnak. Martin egy remek szakember; így nekünk is vele kellett dolgoznunk" - mondta az Anvil frontembere, Steve "Lips" Kudlow. "Nem mintha Bob Marlette [az Anvil előző két albumának producere] nem lenne zseni - imádjuk őt is; de érzésünk szerint fontos, hogy egy banda rendszeresen váltsa az "alsóneműjét", mivel az egy idő után elkezd bűzleni. És valahol ugyanez a helyzet a zenével is: nem játszhatod mindig pontosan ugyanazt; mindig ki kell találnod valami újat, valami frisset, valami olyat, amit mindeddig sosem csináltál".

Robb Reiner dobos nemrég arról beszélt, általában hogyan zajlik a dalszerzés az Anvil-ben: "Lips megírja dalszövegeket, amihez itt-ott én is hozzájárulok. Sőt, ha felkér rá, megírok akár egy teljes nótát is. De elsősorban Lips az, aki írja a szövegeket, a riffeket, stb. A zenét közösen szerezzük... Az Anvil tehát lényegében egy kétszemélyes zenekar: Lips és én vagyunk az arca".

Az 'Anvil Is Anvil' lemez "ezúttal is a banda sokszínű egyéniségét, és saját dalszerzői DNS-éhez való lojalitását prezentálja". Ezt olyan új dalok révén lehet felismerni, mint például a 'Die For A Lie', ami "egy az egyben úgy szól, mint a klasszikus 'Jackhammer' korabeli verziója", vagy épp a "lüktető" 'Runaway Train', ami Kudlow "naprakész mesteriségét támasztja alá". "Aztán ott van ez a 'Forgive Don't Forget' dal is, ami szerintem a legprecízebben mutatja be bandánk hozzáállását" - tette hozzá a kiadó közleményéhez Lips, aki nem mellesleg idealistának nevezi önmagát, mivel politikailag és vallási szempontból "letisztult" álláspontot képvisel - ez például a 'Gun Control' dalban nyilvánul meg, mint az egyház kétértelmű szerepének kinyilatkoztatása. "A vallást gyakran használják arra, hogy bevonjanak embereket a háborús konfliktusokba. Magyarul: 'Gyűlölködj Isten nevében!'... és ez nagyon nem helyénvaló". Mindemellett egy 'It's Your Move' című szám is megtalálható a lemezen - ez pedig egy "humoros Motörhead-tribute"; lévén Lips riffjei itt a klasszikus 'Ace Of Spades'-re hajaznak, egy "poénos, Lemmy előtti főhajtás keretében" (Lemmy és Lips 1981 óta jóbarátok). Meg kell említeni még azt a 'Daggers And Rum' dalt is, amiben maguk az elkötelezett Anvil-fanok énekelnek kórust, "leképezvén a zenészek és a rajongók közti közelséget". "Eddig még sosem rögzítettünk ilyen kalóz-metalos nótát, de a 'Daggers And Rum' pont ilyenre sikeredett - köszönhetően a rajongók kántálásának. Azt hiszem, ez a dal remekül beleillik majd a soron következő turné szettlistájába".

Az album világszerte (Japán kivételével) 2016. február 26-án jelenik meg, az SPV/Steamhammer jóvoltából; méghozzá CD-n, digipakban (egy bónusz dallal), digitálisan és dupla bakeliten. A lemezborító - amit ezúttal maga Robb Reiner festett meg ("hat héten keresztül időzött az olajvászon felett") - alább látható:

A tracklista:
01. Daggers And Rum
02. Up, Down, Sideways
03. Gun Control
04. Die For A Lie
05. Runaway Train
06. Zombie Apocalypse
07. It's Your Move
08. Ambushed
09. Fire On The Highway
10. Run Like Hell
11. Forgive Don't Forget
12. Never Going To Stop (digipak bónusz track)

Alább dalszöveges videó formájában elérhető a 'Die For A Lie' premierje. A dal kapcsán Robb Reiner elmondta: "A 'Die For A Lie' zeneileg a tökéletes Anvil-klasszikusok mintájára íródott. Egy energiával és riffekkel gazdagon töltött, változatos dob-témákkal kiszínezett, autentikus hangzású nótáról van szó. Dalszövegét tekintve azoknak ajánljuk, akik hisznek az egyoldalú, folyamatosan szétkapcsolt állapotú telefonbeszélgetésekben (igen, a vallásról van szó)...".

Ahogy az a tavaly novmberi hírekből kiderült, az Anvil nem más, mint a Dirkscheinder előzenekearaként fogja Európában bemutatni az új albumot, egy februártól áprilisig tartó metal-ünnep keretében (az önálló észak-amerikai turné májusban indul). A koncert-körút - melyen Udo Dirkschneider és bandája kizárólag Accept-klasszikusokat fog játszani - dátumait és állomásait itt lehet böngészni:

Feb. 19 - NO-Stavanger - Folken
Feb. 20 - NO-Haugesund - Byscenen
Feb. 21 - NO-Bergen - Rick`s
Feb. 24 - DK-Aarhus - Train
Feb. 25 - SE-Malmö - KB
Feb. 26 - SE-Gothenburg - Trädgarn
Feb. 27 - SE-Sundsvall - Folket Hus
Feb. 28 - SE-Stockholm - Fryshuset Klubben
Már. 01 - FIN-Helsinki - Tavastia
Már. 04 - FIN-Jyväskylä - Lutakko
Már. 05 - FIN-Vaasa - Rantasipi
Már. 11 - D-Leipzig - Hellraiser
Már. 12 - D-Markneukirchen - Music Hall
Már. 13 - D-Ludwigsburg - Rockfabrik
Már. 22 - D-Cologne - Essigfabrik
Már. 23 - D-Bochum - Zeche
Már. 25 - CZ-Ostrava - Garage
Már. 26 - CZ-Zlin - Masters Of Rock Cafe
Már. 27 - CZ-Prague - Meet Factory
Már. 31 - D-Munich - Backstage
Ápr. 01 - D-Burglengenfeld - VAZ
Ápr. 02 - D-Memmingen - Kaminwerk
Ápr. 03 - CH-Pratteln - Z7
Ápr. 05 - E-Madrid - La Riviera
Ápr. 06 - E-Pamplona - Sala Totem
Ápr. 07 - E-Barcelona - Razzmatazz 2
Ápr. 21 - D-Hamburg - Markthalle
Ápr. 23 - D-Geiselwind - MusicHall
Ápr. 24 - D-Berlin - Postbahnhof

A csapat legutóbb 2012 végén vonult stúdióba (ekkor a hollywoodi NRG Recording-ba), Bob Marlette producerrel (Black Sabbath, Alice Cooper), hogy rögzítsék 'Hope In Hell' című lemezük hanganyagát. A "13 kísérteties dalt" tartalmazó album a következő év tavaszára készült el; 2013. május 27-én jelent meg, az SPV/Steamhammer kiadó jóvoltából. (Ezen a lemezen debütált Sal Italiano basszusgitáros.)

Az album a várt sikerek ellenére elég gyengén teljesített: a megjelenés első hetében kevesebb mint 800 példányt adtak el belőle az Egyesült Államokban. Ehhez képest a 2011-es 'Juggernaut Of Justice' lemez 1,600 példánnyal nyitott azév májusában.

"Ami mi csinálunk, az teljes mértékben időtlen" - mondja Steve "Lips" Kudlow. "Sosem próbáltuk meg megváltoztatni a hangzásunk, vagy új trendekkel és divatos dolgokkal kísérletezni. A saját világunkban élünk, és megvan a saját egyéniségünk és személyiségünk".

Az Anvil 2014 augusztusában jelentette be, hogy megvált Sal Italiano basszusgitárostól - helyére pedig Chris Robertson érkezett. A csapat frontembere, Steve "Lips" Kudlow elmondta: "Chris már egy jóideje tagja az Anvil-tábornak: a próbákon is kisegítette a bandát, valamint a turné-stáb munkáiban is aktívan részt vett". Az énekes-gitáros hozzátette, "boldog, hogy az Anvil ismét teljes egészében kanadai banda, mivel ez adja a szívet és a lelket a zenének".


'Die For A Lie' címmel mutatta be új dalát az ANVIL
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás