Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Decemberben új kislemezzel jelentkezik a Luca Turilli-féle RHAPSODY


2015-12-01

A Luca Turilli gitáros vezette Rhapsody legújabb albuma, a 'Prometheus: Symphonia Ignis Divinus' egyik single-dala, az 'Il Cigno Nero' "újratöltött" verzióját adja ki külön kislemezen.

Az eredetileg is "végtelenül epikus, erőteljes és filmzenei" 'Il Cigno Nero' dalt most a Backyard Stúdióban (Sebastian Roeder producer segítségével) felturbózta a banda: a billentyű témákat részben, a gitár- és a basszus-témákat pedig teljes egészében újrahangszerelték. Az 'Il Cigno Nero [Reloaded]' című kislemezt a Nuclear Blast adja ki, december 18-án.

Alessandro Conti énekes: "Amikor Luca megírta az 'Il Cigno Nero'-t, és megkomponálta a nagyzenekari és kórus-részeket, azonnal tudtuk, hogy egy ilyen dalhoz hangos gitárok kellenek. Az új single tehát jó alkalom arra, hogy bemutassuk rajongóinknak új albumunk egyik kedvenc dalának átöltöztetett verzióját; azaz bandánk legkeményebb oldalát".

A kislemez borítóját Stefan Heilemann (Epic, Lindemann, stb.) tervezte. Alex Landenburg dobos erről a következőket mondta: “Miután Stefan készítette a 'Prometheus' album illusztrációját is, tudtuk, hogy egy ilyen egyedülálló grafikus-tehetséget nem szabad elengednünk. Stefan egyértleműen a Rhapsody zenekar tökéletes borító-tervezője, mivel valódi foto-realisztikus vizuál-hatást képes kelteni a nézőkben. Általa még filmzeneibbé válik muzsikánk".

Az új single a megjelenés napján, december 18-án debütál, dalszöveges videó formájában.

A Rhapsody januárban legújabb nagylemeze, a 'Prometheus: Symphonia Ignis Divinus' promóciójával indul európai turnéra (az album június 19-én jelent meg, a Nuclear Blast Records jóvoltából). Nemrég kiderült, mely dátumokon kik lesznek Lucáék előzenekara:

A Rhapsody turnéja január 27-én érkezik Budapestre, a Club 202-be. Mivel ez a dátum a körút első felvonásába esik bele, nálunk az Iron Mask és az Asylum Pyre kíséri majd a főzenekart. Később a Temperance és a Qantice, majd az Ancient Bards csatlakozik Turilli együtteséhez.

A Rhapsody gitárosa, Dominique Leurquin elmondta: "Nagyszerű érzés, hogy ilyen kiváló bandákkal és zenészekkel turnézhatunk. Minden ízlést kielégítő, különféle stílusok... de mégis mindannyian szív és lélek által vezérelt művészek".

A belga power metalista Iron Mask zenekar 2013-ben adta ki aktuális, 'Fifth Son Of Winterdoom' című albumát, de a koncert során elhangzik majd néhány vadonatúj szerzemény is.
Az Asylum Pyre egy francia prog-power banda, aminek október 23-án jelenik meg harmadik stúdiólemeze, a 'Spirited Away'.

Mint az a legfrissebb hírekből kiderül, a Rhapsody zenekart vendégként elkíséri az európai turnéra a híres Giuseppe Verdi Di Roma Kórus tenorja, Riccardo Cecchi, valamint Emilie Ragni szoprán énekesnő (aki a banda új lemezének több dalában is vendégszerepel).

"Riccardo és Emilie hangja egyszerűen lenyűgöző! Mivel felejthetetlen koncerteket élményeket szeretnénk adni közönségünknek, fontos, hogy meglegyen a produkció filmzenei hatása. Ezt pedig a leginkább e két mérhetetlenül tehetséges operaénekes révén tudjuk elérni" - mondta Alessandro Conti, a banda énekese.

A frontember, Turilli csak ennyit tett hozzá: "Legmerészebb művészi álmaim végre valóra válnak".


Decemberben új kislemezzel jelentkezik a Luca Turilli-féle RHAPSODY
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás