Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Scott Weiland emlékére ingyen letölthető az ART OF ANARCHY albuma


2015-12-23

Scott Weiland év elején a Disturbed basszerosával, John Moyer-rel és a Guns N' Roses gitárosával, Ron "Bumblefoot" Thal-lal jött össze. Ebből alakult meg az Art Of Anarchy projekt.

Az Art Of Anarchy-t 2015 egyik legizgalmasabb bandájaként jelentették be. Az all-star rockbanda felállását egy ikerpár, Jon és Vince Votta egészíti ki. A csapat bemutatkozó albuma június 8-án jelent meg, a Century Media Records legújabb leányvállalata, az Another Century jóvoltából.

Lévén Scott Weiland december 3-án elhunyt, az Art Of Anarchy zenészei most úgy döntöttek, a karácsonyi ünnepek alkalmából ingyenesen letölthetővé teszi a banda teljes albumát. "Reméljük mindenki épp annyira fogja élvezni ezt az anyagot, mint amennyire mi élveztük a munkálatait" - közölte a gyászoló csapat.

A letöltést itt lehet eszközölni.

A zenekarral kapcsolatos korábbi sajtó-közlemény így szól: "Az Art Of Anarchy - melynek tagjai összesen több mint 150 millió eladott lemezzel büszkélkedhetnek - egy vérbeli "anarchista rockbanda", aminek felállását az ikonikus Scott Weiland vezeti, aki a műfaj egyik legkarakteresebb, legtehetségesebb frontembere. Tulajdonképpen Ron "Bumblefoot" Thal-t sem kell bemutatni a közönségnek, és a Disturbed, valamint a Union Underground basszerosa, John Moyer sem ismeretlen az amerikai hard rocker körökben. A Votta-testvérek Bumblefoot régi barátai: a dobos Vince és a ritmusgitáros Jon a New York-i szcéna legígéretesebb zenészei között szerepel.

Az Art Of Anarchy ötlete úgy született, hogy Jon Votta felkereste Bumblefoot-ot egy olyan hard rocker banda megalapításának indíttatásával, amiről "sokat beszélnek majd az emberek". A két barát azonnal tudta, hogy az egyedi hangzás eléréséhez kizárólag Scott Weiland lenne a megfelelő énekes. Amint Scott elvállalta a szereplést, már csak John Moyer agresszív, de dallamos és pontos játékára volt szükség."

A csapat bemutatkozó, saját elnevezésű nagylemezének dalait maga Bumblefoot producelte, és ő a volt keverését felelős hangtechnikus is; viszont a "kompomisszumokat nem kötő, lázadó hangulatú" számokat nagyrészt Jon Votta írta. Ez utóbbi így nyilatkozott: "Ez az az album, aminek kiadásáról azóta álmodozom, mióta először magamhoz vettem a gitárt".

Április 16-án napvilágot látott az Art Of Anarchy első videoklipje, a ''Til The Dust Is Gone' - ez lentebb megtekinthető. Szintén lentebb érhető el a július végén debütált 'Time Every Time' videoklip (ami Weiland utolsó hivatalos klipje). A kisfilmeket Dale 'Rage' Resteghini rendezte - Bumblefoot pedig így nyilatkozott: "Komoly feladat volt mindkét klip forgatása, de ezekkel sikeresen lezártunk egy fejezetet a banda történetében. Az élet ilyen; a dolgok sosem úgy történnek, ahogy eltervezed őket - az a lényeg, hogy mindig ösze tudd kapni magad, és megújult erővel térj vissza. De ez már a második fejezet sztorija lesz...".

Weiland egy későbbi közleményben leszögezte, hogy annak ellenére, hogy ő énekel az Art Of Anarchy albumán, a turnén és a banda további tevékenységeiben nem vesz részt.
"Láttam a sajtó-hírek azzal az Art Of Anarchy projekttel kapcsolatban, amin a tavalyi évben dolgoztam. Dalokat is írtam és énekelek is a lemezen; plusz forgattunk néhány mókás videót. Tényleg nagyon jól szórakoztunk. A srácoknak viszont egy másik frontemberre van szükségük, akivel turnézhatnak és rendszeresen felléphetnek. Egyébként tényleg érdemes megnézni őket!" - közölte az énekes, aki ekkor elsősorban a The Wildabouts zenekarral közös 'Blaster' albumát szerette volna promótálni.

Később az About.com-nak adott interjút Weiland. A beszélgetés során megkérdezték tőle, meglepődött-e azon, hogy az Art Of Anarchy zenészei egy sajtó-közleményt adtak ki arra nézve, hogy az énekes hivatalosan is tagja a csapatnak. Scott válasza a következő volt: "Nem. Bárcsak azt mondhatnám, hogy meglepődtem, de nem. Ez az egész a kezdetektől fogva átverés volt. A srácok elküldték nekem a fájlokat; viszont én a saját stúdiómban dolgoztam, a saját technikusommal... Plusz, én írtam meg a dalszövegeket, a dallamokat, minden ilyesmit; aztán visszaküldtem nekik az anyagot. Valójában még azt sem tudtam, mi a nevük ezeknek a srácoknak... Nem tudtam, kik vannak a bandában. Nekem fizettek ezért. De ennek ellenére továbbra is egy szerződés nélküli bandáról beszélünk, akiknek még énekesük sincs... Őszintén szólva tehát nem igazán félek attól, hogy emiatt elvész a figyelem a The Wildabouts tevékenységeiről...".


Scott Weiland emlékére ingyen letölthető az ART OF ANARCHY albuma
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás