Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt vannak Scott Weiland utolsó két interjújának felvételei!


2015-12-06

Az egykori Stone Temple Pilots / Velvet Revolver énekest Minnesotában, saját turnébuszán találták holtan...

A TMZ.com Weiland-hez közeli forrása szerint, az énekes holttestét csütörtök este, helyi idő szerint 20 óra körül találták meg a buszon, mielőtt szólóbandája, a The Wildabouts épp a Medina Ballroom-ban állt volna színpadra (a koncert plakátja lentebb látható).

A hivatalos rendőrségi riport szerint a Minnesota-i Rendőrkapitányságra december 3-án, 20:22-kor érkezett bejelentés, egy "a Killebrew Drive 2200-as blokkjánál parkoló, lakókocsi-szerű gépjárműben eszméletlenül fekvő felnőtt férfiről". Amit a helyszínelők kiérkeztek már csak a halál beállták tudták megállapítani. Weiland halálával kapcsolatos rendőrségi audió-felvételek az MNPoliceClips.com oldalon érhetők el.

"Scott Weiland - akit a legtöbben a Stone Temple Pilots és a Velvet Revolver énekeseként ismerünk - álmában érte a halál, a Wildabouts turnéja közben, a Minnesota-beli Bloomington-ban. Azt szeretnénk kérni ebben a nehéz időben, hogy tartsa mindenki tiszteletben a család magánéletét" - olvasható Weiland Facebook-oldalának hivatalos közleményében.

A tragikus híreket a 48 éves énekes felesége, Jamie Weiland is megerősítette (a Los Angles Times magazinnak): "Igen, igaz a hír... magamhoz sem tudok térni". Weiland menedzsere, Tom Vitorino szintén alátámasztotta a híreket.

Scott - akinek eredeti neve Scott Richard Kline - két gyermeket (Noah és Lucy) hagyott hátra - őket ex-neje, Mary Forsberg szülte. Jamie-val 2013-ban házasodott össze.

Jamie - aki 2011-ben ismerkedett meg Scott-tal - egy friss interjúban elmondta, hogy férje több éve nem drogozott; habár az alkohollal továbbra is problémái voltak. Habár a TMZ.com tudomása szerint a rendőrség drog-fogyasztásra utaló jeleket talált a halál helyszínén, az énekes feleségének állítása szerint, ezek nem Scott tuladjonában álltak. Sőtmitöbb, a Wildabouts zenekar tagjai között korábban született egy egyezség, miszerint a bandán belül tilos drogozni. "Scott sosem volt még ilyen kiváló állapotban, mint az elmúlt időben" - nyilatkozta Jamie.

A StarTribune.com beszámolójából kiderül, hogy Weiland halálának helyszínén, a busz hálószobájában a nyomozók valóban kábítószereket találtak. A kis mennyiségű kokain-adag a banda a The Wildabouts 47 éves basszusgitárosa, Tommy Black tulajdonában állt - őt a rendőrség "tudatmódosító szer ötöd-rendbeli birtoklásának" vádjával nemrég letartóztatták. A nyomozók jelenleg azt próbálják kideríteni, volt-e mindennek köze Weiland halálához.

Lentebb megtekinthetők Weiland és a Wildabouts utolsó koncertjének rajongói felvételei. A banda december elsején Torontóban, az Adelaide Csarnokban lépett színpadra.

Weiland eredeti bandája, a Stone Temple Pilots a következő közleményt adta ki: "Kedves Scott! Először is, köszönjük, hogy megosztottad velünk az életedet. Együtt egy olyan zenei örökséget hagytunk magunk mögött, ami rengeteg embernek okozott boldogságot és szép emléket. Ezek az emlékek bennünk is mélyen élnek. Mi vagyunk azok, akik igazán tisztában vannak mindazzal a jóval és rosszal, amin életed során átmentél, újra meg újra. Ez tett téged azzá, aki voltál. A tehetséged szavakkal kifejezhetetlen. De ezen áldás egy része egyben átok is volt... Ezúton szeretnénk kifejezni bánatunkat és részvétünket irántad és családod iránt. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy elmentél. Szeretünk és tisztelünk téged. Hiányzol, testvér".

A Jane's Addiction gitárosa, Dave Navarro a következőket tette közzé a Twitteren: "Most tudtam meg, hogy barátunk, Scott Weiland elhunyt. Teljesen le vagyok döbbenve. Ma este Scott családjára fogok gondolni".

A Velvet Revolver gitárosa, Dave Kushner: "RIP Scott Weiland".

A Black Veil Brides énekese, Andy Biersack: "Szomorúan kellett tudomásul vennem a híreket. Örökös rajongója voltam Scott Weiland hangjának és egyéniségének. Az első 'Bandák csatája' fellépésemen én is a 'Slither'-t énekeltem".

Taylor Momsen (The Pretty Reckless): "A rock & roll ma elveszette az egyik lelkét".

Zach Myers (Shinedown): "Amikor a csúcson volt - Mercury után -, Scott volt a legjobb...".

Nikki Sixx (Sixx: A.M., Mötley Crüe): "Nagyon sajnálom a történteket. Remélem, nem drog van a háttérben. A legszörnyűbb az egészben, az, hogy gyerekeket, családot hagyott maga mögött. R.I.P.".

Alice Cooper: "Mélyen elszomorított Scott Weiland halálhíre. Egy zseniális hangot vesztettünk el. Részvétem a családnak".

Nick Menza, a Megadeth ex-dobosa: "Nagyon szomorú vagyok, hogy Scott Weiland eltávozott közülünk. 1993 márciusában egy másfél hónapos turnét bonyolítottam le vele, amikor a STP a Megadeth előzenekara volt. A próbák alatt majdnem minden nap Zeppelin-dalokat énekeltem helyette, mivel ő ezeken sosem volt jelen... Részvétem a családnak, barátoknak, rajongóknak. R.I.P. Scott Weiland".

További előadók, zenésztársak részvétnyilvánításait a Blabbermouth.net magazin gyűjtötte össze.

Egyelőre hivatalosan nem lehet tudni Weiland halálának okát, de az elmúlt években az énekes köztudottan komoly alkohol-problémákkal küzdött; így ez valószínűleg közrejátszott a tragédiában is.

Az énekest először 1995-ben tartóztatták le, kokain-vásárlás szándékának vádjával (ekkor egy év próbaidőre bocsátották). Két évvel később ugyanez történt, heroin-birtoklás miatt. Ezt követően még inkább fokozódtak drog-problémái; két hónapra szállodába költözött, Courtney Love szobája mellé, ahol - saját bevallás szerint - "egész idő alatt lőtték magukat". 1999-ben a bíróság elrendelte Weiland egy-éves, rehabilitációval egybekötött börtönbüntetését. 2007 decemberében ittas vezetését tartóztatták le, és küldték rehabra, ahonnan 2008 márciusának elején távozhatott.

Scott a tavalyi évben Kanadában adott interjút "múltbéli démonaival" kapcsolatban. Az énekes elmondta: "A múltbéli démonok, már csak múltbéli démonok. 14 éve nincs ilyen problémám. Nem is értem... ha Keith Richards-ot nem kérdezgetik fiatalkori droghasználtáról, akkor engem miért...? De mindegy, nem is érdekel... Azt mondhatom, hogy a drogos életformát már régen hátrahagytam".

 

Scott Weiland, best known as the lead singer for Stone Temple Pilots and Velvet Revolver, passed away in his sleep while...

Posted by Scott Weiland on Thursday, December 3, 2015

Scott egyik utolsó interjúját a kanadai 'The Todd Shapiro Show' rádió-műsorban adta. Itt többek közt az ISIS terrorszervezetről beszélt (habár többnyire egyszavas, összefüggéstelen válaszokat adott a ritporternek). "Bassza meg az ISIS. Ha értem jönnek, előveszem a kibaszott fél-automata Glock 17 fegyveremet".

Halála előtti utolsó interjúit december elsején adta az énekes - ezek felvételeit a kanadai 102.1 The Edge rádió készítette. Íme a videók és egy audió:

A S.T.P. 2013 elején rúgta ki Scott Weiland-et, majd perelte be őt, mondván szabotálta a banda 20. évfordulós turnéját azzal, hogy rendszeresen késett a koncertekről, valamint promóciós fellépéseket hagyott ki. Az énekes ezt nem hagyta annyiban: ellen-perelte egykori bandatársait, 5 millió dolláros kártérítést követelvén az általa elszenvedett "veszteségekért", az "ellene szőtt összeesküvésért", valamint "a Stone Temple Pilots név jogtalan használatáért".

A Stone Temple Pilots - azaz Dean DeLeo, Robert DeLeo és Eric Kretz - 2013 tavaszán adta első turnéját a következő énekessel, a Linkin Park-os Chester Bennington-nal (erről itt írtunk). A csapat azév októberében adta ki 'High Rise' című EP-jét. A S.T.P. jelenleg újabb albumot rögzít; habár a munkálatok még Bennington részvételével indultak, de az énekes néhány hete távozott a bandából.

Scott Weiland-et néhány napja a Louisville-beli 93.1 The Fox Rocks rádió kérdezte arról, vajon ha egykori bandatársai visszahívnák őt, elfogadná-e a felkérést: "Szerintem mindenkinek javára válna, ha ezzel várnánk még egy kicsit. Részemről megtörténhet a dolog, de véleményem szerint előbb mindannyiónknak vennie kell egy nagy levegőt. Mondjuk nagyjából egy évet kéne ezzel várni...".

Weiland szerint a legutóbbi reunion többek közt azért nem jött össze, mert a 2010-es ('Stone Temple Pilots' című) album felvételei során akadt némi konflikus a bandán belül.
"Don Was jelentkezett be az album producelésére, és meg is jelent a helyszínen, de Robert és Dean váratlanul úgy döntöttek, hogy inkább saját maguk végeznék ezt a munkát, bandán belül. Szerintem pedig ez nem volt jó ötlet, mivel sosem jó, ha túl sok szakács van egyszerre a konyhában... ha értitek, mire célzok. Szóval mások voltak az elképzeléseink... Eleve rosszul indultak ezzel a dolgok; de ez a hangulat később kihatott a turnéra is. Más állásponton voltuk, de pont ezért... szerintem a jövőben erre jobban oda tudnánk figyelni, és újra rendesen működne minden".

Egy korábbi interjúban (QMI Agency) Weiland így emlékezett vissza bandából való távozására: "Szégyenletes ez az egész, ami történt. Én mondtam nekik, hogy szükségem van egy fél év szünetre, mielőtt lebonyolítjuk a 20. évfordulós turnét... Ez a turné viszont nem valósult meg, ezért közöltem velük, hogy akkor legalább csináljunk egy új lemezt, mivel ha mégis turnéznánk, ne csak régi slágerekből álljon a szettlista. De ez sem működött. És kezdtük elveszteni a rajongóinkat... Semmire nem volt már garancia... Én próbáltam egyenesbe hozni a dolgokat, de a srácok időközben új menedzsmentet találtak maguknak. A végére így minden széthullott... Pedig egész tinédzserkorom óta ismerem őket. Aztán meg ez az egész menedzsment-ügy... őrületes, mik történnek. Egyből elkezdődtek a pletykák, a rengeteg szóbeszéd; a srácok és a menedzserek egymás szájából adták a másikéba a hülyeségeket...".

A Stone Temple Pilots utolsó nagylemeze Scott Weiland-del 2010-ben jelent meg 'Stone Temple Pilots' címmel - ez 62,000 példányban kelt el az USA-ban az első héten (Billboard 2. hely).

Weiland nemrég a The Wildabouts háttér-banda társaságában készített új lemezt: a 'Blaster' 2015. március 31-én jelent meg. A Wildabouts zenekar gitárosa, Jeremy Brown idén márciusban hunyt el. Scott Weiland ekkor a következőket írta hivatalos Facebook-oldalán: "A mai napon egy rendkívül felkavaró hírt kaptunk barátommal, Jeremy Brown-nal kapcsolatban. Már akkor elkezdtünk aggódni, amikor Jeremy nem jelent meg a régóta tervezett zenekari próbán, amit az esti 'School Night' rendezvényen való fellépés végett ütemeztünk be. Egy órával később azonban felhívott minket Jeremy családja, azzal a hírrel, hogy barátunk elhunyt... Teljesen lesokkolt a hír. Nem csak engem, hanem mindenkit, aki ismerte Jeremy-t. Szavakkal ki sem lehet fejezni, mekkora veszteség ez nekünk. Ő volt az egyik legjobb barátom, és az egyik legtehetségesebb gitáros, akit valaha is ismertem. Egy igazi zseni. Nehéz kifejezni, mennyire fog hiányozni, és mekkora űrt hagyott maga után a szívünkben...".

A Wildabouts április 28-i texasi koncertjén az énekes meglehetősen botrányos formában állt színpadra. Az erről készült videók bejárták az egész Internetet. A Corpus Christi-beli bulin a banda épp a Stone Temple Pilots klasszikus 'Vasoline' című számát kezdte el játszani, mielőtt Weiland a következőket közölte a közönséggel: "Oké... ez most egy új dal. A mai napon dolgoztuk ki"... Miután elkezdődött a szám, Scott érthetetlen motyogásba kezdett, és totálisan elvesztette a közönséggel való interakciót.

Szintén Weiland nevéhez köthető a Disturbed basszerosával, John Moyer-rel és a Guns N' Roses gitárosával, Ron "Bumblefoot" Thal-lal közösen megalapított Art Of Anarchy zenekar - amit "2015 egyik legizgalmasabb bandájaként" jelentették be. Erről bővebben itt írtunk.

Scott utolsó koncertjének felvételei:

 

Great "Vasoline" video from the show in Toronto at Adelaide Hall earlier this week, filmed by Doug Lewis.

Posted by Scott Weiland on Thursday, December 3, 2015


Itt vannak Scott Weiland utolsó két interjújának felvételei!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás