Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Philip Anselmo náci karlendítéssel tisztelgett Dimebag előtt (videó)


2016-01-27

A Pantera egykori frontembere, Philip Anselmo a néhai bandatársa, "Dimebag" Darrell Abbott emlékére megrendezett kaliforniai 'Dimebash' koncerten okozott botrányt.

A január 22-én, pénteken a hollywoodi Lucky Strike Live klubban megrendezett koncert - amiről bővebben itt írtunk - azzal ért véget, hogy Anselmo náci módjára magasba emelte a jobb kezét, közben pedig azt kiáltotta, hogy "white power".

A YouTube-ra egy Chris R nevezetű felhasználó töltötte fel ennek felvételét, a következő megjegyzéssel: "Kivágtam ezt a darabot egy korábbi felvételemből, amit a 'Walk' performanszáról készítettem, mivel úgy éreztem, hogy ezt látniuk kell az embereknek. Ez egy igencsak szomorú pillanat; az én estémet totálisan tönkretette! A Pantera soha nem erről szólt!!! Teljesen értelmetlen volt ez a tett - most már értem, Vinny Paul miért határolódik el ettől az embertől. Phil Anselmo, te egy rasszista fasz vagy!!".

Miután a lent látható videó körbejárta a netet, Anselmo maga reagált az esetre, saját kiadója, a Housecore Records YouTube-csatornáján megjelent videó-üzenetben: "Oké, srácok, tartozom egy magyarázattal... Bassza meg, én csak poénkodtam! A buli backstage-vicce volt ez, mivel kibaszott fehér bort ittunk a srácokkal, hahaha... ennyi az egész. Vágnotok kéne nektek is ezt a poént. Pláne, hogy rengeteg seggfej van, aki realisztikusan csinálja mindezt. Én egyben szeretek, és egyben utálok mindenkit. Ennyi. Nem kérek bocsánatot. PHA '16".

Nem ez volt az első eset, hogy Anselmo-t rasszistának bélyegezték. 1995 márciusában, a Pantera montréali koncertjén egy zavaros szónoklatban, félig öntudatlan állapotban fejtette ki többek közt az, hogy "a rap-zene a fehér emberek legyilkolására buzdít" (erről itt látható egy felvétel). Az incidenst követően az énekesnek nyílt levélben kellett bocsánatot kérnie a montréali rajongóktól, és a koncerten dolgozó fekete bőrű biztonságiaktól, akiket személyesen is megsértett.

Anselmo egy 2003-as interjúban tagadta rasszizmusát: "Lehetek bármi, de az soha. Tudom, hogy vannak szarházi emberek mindkét oldalon, a feketék és a fehérek közt is; és az is kibaszottul tény, hogy élnek itt kedves közel-keleti emberek - igen köztük is vannak jóemberek! Viszont ha írok egy dalt - különösképpen a Superjoint-nak -, amit sokan negatív töltetűnek ítélnek meg, nem fogok elnézést kérni, az biztos! Annak idején a Panterában óvatosabbnak kellett lennem, de most már nem... Arról nem is beszélve, hogy látom, hogy a közönség is lelkes, ha valami rendkívül releváns dologról énekelek...".


Philip Anselmo náci karlendítéssel tisztelgett Dimebag előtt (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás