Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Richard Fortus és Dizzy Reed kilépett a THE DEAD DAISIES-ből - valószínűleg ők vesznek részt a Guns N' Roses reunion-turnéján


2016-01-27

A Guns N' Roses gitárosa, Richard Fortus és billentyűse, Dizzy Reed kiszállt a The Dead Daisies nevű együttesből, annak érdekében hogy 2016 folyamán egy "nagy jelentőséggel bíró projektben" vehessenek részt.

Reed és Fortus tehát minden bizonnyal arra utalt ezzel, hogy (Slash, Axl Rose és Duff McKagan mellett) ők lesznek a Guns N' Roses idei reunion-turnéjának "hiányzó láncszemei". Ha ez beigazolódik, akkor már csak a dobos kiléte marad ismeretlen (a pletykák szerint ez a poszt Frank Ferrer-nél marad).

Az Inxs korábbi énekese, Jon Stevens; a Guns N' Roses két tagja, Dizzy Reed és Richard Fortus; valamint a Whitesnake és a Thin Lizzy egykori basszerosa, Marco Mendoza részvételével megalakult The Dead Daisies-nek korábban tagja volt a Red Phoenix-ből ismert David Lowy, illetve a The Cult és Rob Zombie bandájának dobosa, John Tempesta is. A 2015-ös turnén egy újabb sztárvendég csatlakozott a John Corabi-val (ex-Mötley Crüe) kiegészült csapathoz: ő a Black Sabbath-ból és Ozzy bandájából ismert Tommy Clufetos (a banda állandó dobosa egyébként Jackie Barnes).

A The Dead Daisies tehát jogosan nevezhető all-star bandának - habár Reed és Fortus most kilépett, a zenekar jelenleg új albumát rögzíti; ezúttal a következő felállásssal: Corabi, Lowy, Mendoza, Brian Tichy dobos és Doug Aldrich (Whitesnake, Dio) gitáros.

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen világ-klasszis felállással dolgozhatunk" - közölte Lowy. "Én személyesen is rengeteget tanultam a srácoktól az évek során. Izgatottan mutatjuk hát be új szólógitárosunkat, Doug Aldrich-ot, akit maga Richard választott meg saját utódjának. Egy roppant tehetséges dalszerzőt, előadót, zenészt ismerhettünk meg benne - nagyon várjuk már, hogy együtt állhassunk színpadra vele".

"Örülök, hogy Marco, Brian, John és David engem kért fel arra, hogy részt vegyek a Dead Daisies következő fejezetében. Szeretem ezt a bandát, és alig várom, hogy 2016 tavaszán kiadjuk ezt az új, tökös rock 'n' roll albumot" - mondta Aldrich.

Fortus az alábbiakat közölte: "Már amikor elkezdtünk arról tárgyalni, ki legyen az utódom, Doug Aldrich volt az elsőszámú ajánlatom a srácoknak. Az én könyvem szerint Doug-nál nem létezik jobb gitáros! Ezért nagyon örülök, hogy elvállalta pozícióm betöltését - így kétség nem fér ahhoz, hogy a Dead Daisies új szintre emelkedik. Egyébként hatalmas köszönet mindenkinek, aki támogatott engem a Daisies-ben az évek során. Óriási dobással készülnek a srácok; érdemes figyelni őket!".

A The Dead Daisies 2012-ben debütált, méghozzá egy Slash-sel közös 'Lock 'N' Load' című single-dallal. A csapat 2013-ban jelentette meg debütáló stúdióalbumát, majd 2014 elején adta ki a 'Face I Love' EP-t. A csapat legújabb albuma 2015 júniusának elején jelent meg, 'Revolución' címmel.


Richard Fortus és Dizzy Reed kilépett a THE DEAD DAISIES-ből - valószínűleg ők vesznek részt a Guns N' Roses reunion-turnéján
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás