Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DEFTONES - elkészült a 'Gore' album első hivatalos klipje: 'Prayers/Triangles'


2016-04-12

Chino Moreno énekes még 2015 elején jelentette, hogy elindultak a Deftones nyolcadik stúdiólemezének munkálatai. Egy évvel később pedig el is készült az új anyag.

A 2012-es 'Koi No Yokan' album folytatásának keverését 2015. november 7.-re végezte el a banda. Ezután egy néhány hónapos szünet következett, de februárra a szövegkönyv- és a borító-terveket is kidolgozta a csapat; tehát komplett kész lett a teljes anyag.

A Deftones gitárosa, Stephen Carpenter az ESP Magazinnak adott interjújában elárulta, hogy bandája új, 'Gore' címet viselő albuma április 8-án jelent meg, a Warner Bros. Records jóvoltából. Ezt megelőzően, márciusban egy texasi turnét bonyolítottak le; majd kezdetét veszik a próbák, a nyári amerikai / európai fesztivál-turnéra.

Az új lemez munkálatairól Moreno néhány hete a Rolling Stone magazinnak nyilatkozott: "Csodálatosak az új dalok; nagyon faszául megírtuk őket. Mindannyian összültünk egy szobában; valaki mindig bedobott egy ötletet, a többiek pedig elkezdték felgöngyölíteni azt. Tehát egy egységes kollektívaként építettük fel ezt az albumot. Itt van öt srác, akik más-más zenei ízléssel rendelkeznek, de amikor összeállnak, rendkívül jól működik a dolog...".

Az énekes azt is elárulta, hogy az új Deftones album anyagára összesen 16 új nótát szerzett bandája (ebből 11 került fel a lemezre) - mindezt pedig ismét Matt Hyde (Bullet For My Valentine, Children Of Bodom, Slayer, Monster Magnet) producer vette kezelésbe. A lemezen vendégszerepel többek közt az Alice In Chains-ből ismert Jerry Cantrell.

A lemez irányzatáról a következőket nyilatkozta Moreno: "Érzésem szerint, eléggé belemélyedtünk minden egyes dalba; darabjaira boncoltunk minden tételt. Ha valami kicsit egysíkúnak tűnt, abba vittünk egy jó nagy csavart, és sikeresen felborítottuk az egyensúlyt. Emellett persze próbáltuk megmérettetni saját magunkat azzal, hogy olyan dolgokkal is kísérleteztünk, amiket a múltban még nem is nagyon tudtunk elképzelni. Attól függetlenül, hogy nagy lépést tettünk az utolsó albumunk irányzatához képest, ez egy vérbeli Deftones album: megtalálható rajta minden olyan elem, amiről ismernek minket az emberek. Tehát nem történtek drasztikus változások; egyszerűen csak kicsit túlgondoltuk a sémákat".

A 'Gore' albumhoz lentebb látható a borító; a tracklista pedig így néz ki:

01. Prayers/Triangles
02. Acid Hologram
03. Doomed User
04. Geometric Headdress
05. Hearts and Wires
06. Pittura Infamante
07. Xenon
08. (L)MIRL
09. Gore
10. Phantom Bride
11. Rubicon

A 'Gore' megrendelése a www.deftones.com oldalon bonyolítható le (CD-n, digitálisan és limitált dupla bakeliten). A rendelést leadók ingyen azonnal letölthetik az első, 'Prayers/Triangles' című single-dalt (ami április 12-én megjelent hivatalos vidoklipen is).
"Ez egy igazán Deftones-os nóta: a hullámvölgyek mellett a dinamika is érezhető rajta... márpedig ez a kettőség tesz minket azzá, akik vagyunk. Azt is mondhanám, hogy ez a stílus benne van a DNS-ünkben. Egyszóval tehát: úgy érzem, hogy a 'Prayers/Triangles' kiváló reprezentációja annak, jelenleg hol állunk, illetve annak is, honnan jöttünk" - közölte Moreno a dal kapcsán.

Márciusban megjelent a második single-dal, a 'Doomed User' is. Ezt a számot a SiriusXM Rádió oldalán lehet meghallgatni. A banda a március 5-én, a kaliforniai Costa Mesában megrendezett Musink fesztiválon adta elő élőben először ezt a dalt. Íme a felvétel:

Az új album promóciója keretében a Deftones fellép többek közt az idei SXSW, Carolina Rebellion, Rock On The Range, Rock Am Ring, Rock Im Park és Download fesztiválokon, de a világhírű Wembley Arénában is feltűnnek majd headliner koncert erejéig. Az eddig ismeretes koncert-dátumok listája itt érhető el.

A 'Gore' újabb kislemez-nótája, a 'Hearts/Wires' április elején látott napvilágot:

A Deftones legutóbbi 'Koi No Yokan' albuma 2012. november 13-án jelent meg, a Warner Bros. Records jóvoltából. 65,000 eladott példánnyal, az első héten a Billboard 11. helyén debütált, emellett a Revolver magazinban megkapta az 'Év albuma' címet, benne van a Spin magazin 'Az év top 5 metal albumainak' listájában, és a kritikusok is a banda karrierjének csúcsának nevezi az anyagot.

Chino Moreno énekes egy 2013-as interjúban árulta el, hogy a nem túl távoli jövőben végre megjelenhet a banda 2008-ban félretett 'Eros' című albuma, ami egyben az utolsó felvétele volt az azév novemberében autóbalesetet szenvedett, majd később elhunyt basszusgitárosnak, Chi Cheng-nek. Minderről bővebben itt írtunk.


DEFTONES - elkészült a 'Gore' album első hivatalos klipje: 'Prayers/Triangles'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás