Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új videoklip a TWILIGHT FORCE 'Heroes Of Mighty Magic' albumáról: 'Powerwind'


2016-08-27

A svéd "kaland-metal" banda nemrég lemezszerződést kötött a Nuclear Blast kiadóval. Immáron megjelent második nagylemezük.

A 2011-ben alakult epikus, szimfónikus power metal banda elsöprő dallamokkal, klasszikus hangszereléssel és nagyzenekari megszólalásával söpörte le az európai metal-színteret. A heroikus történeteket és mítikus kalandokat mesélő Twilight Force tehetsége 2014-ben egy 'Tales Of Ancient Prophecies' című albumon nyilvánult meg. A nagy sikereket arató lemez révén olyan együttesekkel állhatott színpadra a banda, mint a Sonata Arctica és a Gloryhammer. Nemrég azonban eljött az idő egy újabb ópusz megalkotására...

A friss hírek szerint, a banda lemezszerződést kötött a Nuclear Blast-tal. Ezt így kommentálták a tagok: "Emeljük magasba a dicsőség szarvait! Nagy megtiszteltetéssel és büszkeséggel közölhetjük veletek, hogy egy új megállpodás köttetett a Twilight Force csarnokában. Bandánk szerződést kötött a Nuclear Blast kiadóval; ennek következtében pedig olyan hírességek mellett verhetjük a mellünket, mint a Nightwish, a Sonata Arctica, a Sabaton és a Blind Guardian. Ez a csodával határos paktum kinyitja számunkra a leghatalmasabb királyság varázslatos kapuit, és egy rokonlelkek által vezetett úton juttat minket a birodalom legbelső kincseihez. Itt az idő tehát, hogy éljenezzünk! Az Alkony Dicső Lovagjai feltámadtak!".

A közlemény így folytatódik: "Jelenleg lázasan dolgozunk stúdiónkban, a Twilight Forge falai között; azon, hogy véglegessé csiszoljuk második ópuszunkat. Célunk az, hogy valami igazán maradandót alkossunk; egy olyan albumot, ami újabb szintekre emeli a power metalt. Következő lemezünk tehát minden bizonnyal mérföldkő lesz számunkra és a műfaj számára egyaránt - annyit már most megjósolhatunk, hogy ez az új anyag jócskán meghaladja majd debütáló albumunkat, mind hosszúság, mind minőség tekintetében. Egy gyors tempójú, kalandos, letisztult hallgatói élményre; pontosabban egy virtuozitással, felejethetetlen dallamokkal és magasztos tájképekkel teli mágikus utazásra kell számítani. Természetesen első lemezünkből is beleviszünk különböző védjegyeket az új dalokba, de mindvégig azon leszünk, hogy a hatás új és friss legyen".

Az új lemez a 'Heroes Of Mighty Magic' címet viseli: augusztus 26-án jelent meg, az alábbi, Kerem Beyit által tervezett borítóval és dallistával:

01. Battle Of Arcane Might
02. Powerwind
03. Guardian Of The Seas
04. Flight Of The Sapphire Dragon
05. There And Back Again
06. Riders Of The Dawn
07. Keepers Of Fate
08. Rise Of A Hero
09. To The Stars
10. Heroes Of Mighty Magic
11. Epilogue
12. Knights Of Twilight's Might

Az album első öt hivatalos előzetese lentebb érhető el. Szintén lentebb tekinthető meg a 'Battle Of Arcane Might' és a 'To The Stars' hivatalos szöveges videója, mint az első két premier a lemezről. A lemez megjelenésének napján bemutatták a 'Powerwind' videóját is.

"A Twilight Force következő ópusza révén egy olyan utazásban lesz részetek, amilyeben még soha nem volt! Igyekeztünk hűek maradni zenénk power metal-esszenciájához, védjegyünknek számító hangzásunkhoz, dalainkhoz; de a mágikus kalandokat ezúttal még tovább fejlesztettük, egyfajta kolosszális, túlzottan is epikus irányba. Mindazt az időt, energiát és bölcsességet, amit ebbe az albumba fektettünk, egyszerűen képtelenség felbecsülni; ezért őszintén reméljük, hogy új dalaink beragyogják majd mélyen tisztelt közönségünk napjait".

Mint kiderült, a lemezen két neves vendég-énekes is szerephez jutott: az egyik a Sabaton frontembere, Joakim Brodén (a címadó dalban), a másik pedig Fabio Lione a Rhapsody Of Fire / Angra énekese (a 'There And Back Again' című dalban). Ezt ekképpen kommentálta a Twilight Force: "Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy két ilyen tehetséges, neves és erőteljes hangú metal-énekes járul hozzá a 'Heroes Of Mighty Magic' várható sikereihez. Joakim Brodén és Fabio Lione két különböző entitás - lebilincselő hangjuk révén mindketten egyedi atmoszférákkal látják el az új dalokat. Régi barátunk, Joakim az album címadó dalába szerepel, tökéletes kontrasztot nyújtván Chrileon hangjához. A világon semmi nem fogható Joakim elképesztő hangjához! Fabio úgyszintén zseniális munkát végzett a 'There And Back Again' dalban; bátran és büszkén, győzedelmesen lépett be stúdiónkba, és totális elképedést hagyott maga után. Sokak által ismert hangja egy abszolút mágikus feelinget adott a szóban forgó nótának. Nagyo nhálásak vagyunk tehát, hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy két valódi titánnal dolgozzunk!".

A Twilight Force októberben a Sonata Arctica előzenekaraként járja majd Európa nagyvárosait; méghozzá a jól bevált felállással:

Chrileon - ének
Lynd - elektromos, akusztikus gitár
Born - basszusgitár
Blackwald - billentyűk, zongora, hegedű, csemballó
De'Azsh - dobok
Aerendir - gitár

Egy újabb videóban bemutatják az album koncepcionális karaktereit, akiket a zenekar tagjairól mintáztak:


Új videoklip a TWILIGHT FORCE 'Heroes Of Mighty Magic' albumáról: 'Powerwind'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás