Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A Leaves' Eyes és az Omnium Gatherum társaságában indul amerikai turnéra a SONATA ARCTICA


2016-04-04

A finn prog-power metal banda nemrég megkezdte 2014-es 'Pariah's Child' albuma folytatásának felvételeit. Egyúttal bejelentették idei európai és amerikai turnéjukat is.

"Jelen pillanatban szünetet tartunk 9. stúdióalbumunk munkálataiban, ugyanis egy néhány hónapos észak-amerikai turnéra indulunk a Nightwish-sel. Amint azonban visszatérünk, többé-kevésbé újra célba vesszük a stúdiót, és folytatjuk a lemez felvételei" - közölte korábban a Sonata Arctica billentyűse, Henrik „Henkka“ Klingenberg. Az említett USA-turné február 19-én vette kezdetét, a New Jersey-beli Sayreville-ben, és New York City-ben ért véget április 3-án.

Hasonlóan a 'Pariah's Child' album gyakorlatához, a banda kilencedik sorlemezét szintén a Studio 57-ben rögzíti.
"Az új dalok irányzatát most még elég korai lenne behatárolni, de az biztos, hogy többnyire a szokásos Sonata-védjegyekre kell számítani. Jelenleg úgy számolunk, hogy őszre elkészül az anyag, és idén ki is adhatjuk azt. Többet majd akkor mondani, ha már előrébb járunk a folyamatokban".

Az új lemez megjelenésével nagyjából egyidőben európai turnéra indul a csapat; méghozzá a svéd Twilight Force társaságában.
"Alig várjuk már, hogy végre kész legyen az új lemez, és megturnéztathassuk a friss dalokat. Ezúttal Európában kezdünk, és csak utána vágunk neki a világ többi részének. Mint mindig, természetesen most is energikus bulikra számíthattok, némi meglepetéssel fűszerezve" - adta hírül a Sonata Arctica.

A legfrissebb hírekből kiderült, hogy a banda novemberben ismét ellátogat Észak-Amerikába; méghozzá egy 33 állomásból álló körút erejéig, a német-norvég szimfónikus metalbanda, a Leaves’ Eyes, valamint a finn dallamos death metalista Omnium Gatherum társaságában. A turné egyes koncertjeire április 29.-től lehet jegyet váltani. Íme a hivatalos plakát:

A Sonata Arctica 2015. december 18-án - a Nuclear Blast jóvoltából - kiadott egy karácsonyi single-dalt, 'Christmas Spirits' címen. Tony Kakko és bandája ezt megelőzően, 2014 márciusában jelentette meg aktuális stúdiólemezét, 'Pariah's Child' címmel, szintén a Nuclear Blast kiadón keresztül (erről bővebben itt írtunk). Később megjelent a klasszikus 'Ecliptica' album 15. évfordulós, újrarögzített változata is.


A Leaves' Eyes és az Omnium Gatherum társaságában indul amerikai turnéra a SONATA ARCTICA
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás