Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ABORTED - klip-premier a 'Retrogore' albumról


2016-04-08

A belga "death metal-pszichopaták" néhány hete kiadtak egy előzetes EP-t, később pedig - 'Retrogore' címmel - bejelentették új nagylemezüket is.

A banda azonnal be is mutatta a 'Retrogore' részletesen kidolgozott borítóját, amit Christopher Lovell grafikus készített.

A 'Retrogore' az Aborted kilencedik nagylemze - április 22-én jelenik meg, a Century Media Records gondozásában. Amellett, hogy a bandától az elmúlt két évtizedben megszokott kegyetlen brutalitás köszön vissza az új lemezen is, ez az anyag felülmúl minden eddigi várakozást! A 'Retrogore' az Aborted legkiforrottabb, egyben legváltozatosabb albuma. A dobos Ken dühöngő témái, a gitáros Mendel virtuóz tehetsége, az új basszer Ian kegyetlen ritmusai és a főnök Caluwé halálhörgései egy epikusan nyomasztó atmoszférát hoztak létre - ez 12 brutális szerzemény révén fog rászabadulni a hallgatókra!

A 'Retrogore' előrendelhető a kiadó honlapján, többek közt sztenderd CD-n, digipakban (egybecsomagolva a 'Termination Redux' EP-vel és dupla gatefold LP-n).

Íme a 'Retrogore' első premierje, a címadó dal, valamint a 'Divine Impediment' hivatalos videoklipje:

Az Aborted január elején adta ki 'Termination Redux' című ünnepi EP-jét, ami a banda fennállásának 20. évfordulóját fémjelezte, illetve előzetese volt az új nagylemeznek. Erről bővebben itt írtunk.

Az új EP megjelenésének apropójából egy vadonatúj live-videót és egy dalszöveges klipet is közzétett az Aborted. A lentebb látható 'Necrotic Manifesto' felvételei a tavalyi Graspop fesztiválon készültek. Néhány nappal később megjelent a 'Termination Redux' címadódalának videoklipje, amit Jens Davos rendezett. Újabban a 'Vestal Disfigurement Upon The Sacred Chantry' című szám látott napvilágot, hivatalos dalszöveges vidó formájában.

Az Aborted jelenleg is részt vesz a Kataklysm 2016-os 'Of Ghosts And Gods' turnéján, mint előzenekar. A turné 2016. január 24-én érkezett a budapesti Dürer Kertbe. Íme a hivatalos plakát:

Az Aborted 2014. április 28-án adta ki (Century Media Records) legutóbbi, 'The Necrotic Manifesto' című albumát, amiről bővebben itt írtunk.


ABORTED - klip-premier a 'Retrogore' albumról
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás