Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Ritchie Blackmore mégiscsak részt vehet a Rock And Roll Hall Of Fame ceremónián


2016-02-19

Tegnap még úgy tűnt, a Deep Purple egykori gitárosa / alapítója, Ritchie Blackmore nem lesz jelen, amikor a legendás bandát hosszú évek után végre beiktatják a Rock And Roll Hall Of Fame-be... Most változott a helyzet.

Mint arról beszámoltunk, az idén áprilisban, a brooklyni Barclays Center-ben megrendezésre kerülő ceremónián a Deep Purple, a Cheap Trick, a Chicago, Steve Miller, vagy az N.W.A. nevezetű hip-hop formáció lesz az az előadó, akit beemelnek a legendák közé.

A február 19.-i hírekből kiderült, hogy a Deep Purple egykori és jelenlegi tagjai közül a következők kerülnek idén beiktatása a R.A.R.H.O.F.-be: David Coverdale, Rod Evans, Ian Gillan, Roger Glover, Glenn Hughes, Ian Paice, a néhai Jon Lord, illetve Ritchie Blackmore. Ez utóbbi azonban állítólag nem vehet részt a ceremónián, mivel a Deep Purple jelenlegi turné-menedzsere, Bruce Payne megtiltotta azt. Ennek okát nem lehet tudni, a gitáros Facebook-bejegyzéséből is mindeddig csak annyi derült ki, hogy Payne szimplán "nemet" mondott...

Péntek éjjel azonban megváltozott a helyzet, amikor a Rock And Roll Hall Of Fame elnöke, Joel Peresman tagadta, hogy Blackmore ki lenne tiltva a rendezvényről. Paresman elmondta a Rolling Stone magazinnak, hogy Payne "nincs abban a pozícióban", hogy eldöntse, ki vehet részt a gálán, és ki nem.
"Nálunk nem fordulhat elő olyan, hogy valakit kirázunk a ceremóniáról. Ha valaki azt állítja, hogy bármikor is megtettük ezt, az hazudik. Sosem tiltottunk ki egyetlen díjazandó jelöltet sem. Ritchie Blackmore-t szeretettel meghívtuk a gálára és a díjátadóra" - nyilatkozta Paresman, aki ezen felül jelenleg is tárgyal Blackmore menedzserével, Carole Stevens-szel, egy esetleges Deep Purple-reunion koncert leszervezése végett. Habár ezzel kapcsolatban Stevens nem ígért semmit, Bruce Payne állítása szerint a D.P. jelenlegi tagjai nem támogatják az ötletet.

A Deep Purple aktuális felállása (Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse, Ian Paice, Don Airey) azonban színpadra áll az ünnepség keretében, de azt már Gillan is megerősítette, hogy Blackmore ebben nem fog részt venni.

Nehéz döntés elé álltunk, amikor megtudtuk, mi lesz a helyzet a Hall Of Fame ceremónián. Engem már az is meglepett, hogy Steve Morse és Don Airey nem szerepel a díjazottak közt..." - nyilatkozta Gillan. "Emellett az is elég furcsa, hogy a Deep Purple egyes tagjai vehetik csak át a díjakat, de fellépni egy megint más felállás fog. A múlt héten beszéltem David Coverdale-lel, aki totális együttérez velünk ebben a nehéz ügyben... Ezen kívül leszögezném azt is, hogy most sem, és jövőben sem lesz reunion... Egyszerűen csak odamegyünk, kezet fogunk, mosolygunk a kameráknak, és méltósággal, tisztelettel a régi és mostani tagok előtt, kiállunk és koncertet adunk".

A Deep Purple egyébként immáron két évtizede jogosult lenne a beiktatásra; 2012-ben fel is merült az ötlet, de a Rock Hall vezetősége olyan előadók ellenében leszavazta a rocklegendákat, mint Randy Newman pop-dalszerző és Donna Summer R&B-énekesnő - ez pedig erősen megkérdőjelezi az elismerés és maga az intézmény hitelességét.

Annak ellenére, hogy csak a 25 évvel ezelőtt, vagy annál korábban debütált együttesek kaphatnak jelölést, a létesítmény például sosem ismerte még el az olyan rock- / metal-legendákat, mint az Iron Maiden vagy a Judas Priest (csak viszonyításképpen: a Guns N' Roses-t már a nevezhetőség első évében beiktatták).

A Deep Purple énekese, Ian Gillan nemrég a chilei Radio Futuro-nak fejtette ki véleményét a Rock And Roll Hall Of Fame-mel kapcsolatban: "Lehet, hogy rosszul gondolom, de ki a francnak van szüksége egy ilyen létesítményre, egy ilyen amerikai Hall Of Fame-találmányra?! Angliában, Németországban, Ausztráliában, Oroszországban nincs ilyesmi, csak Amerikában. Ráadásul nincs is semmi köze a rock 'n' rollhoz... Olyan vénemberek működtetik az egészet, akik azt hiszik, hogy a The Monkees zenekar Amerika válasza a The Beatles-re... Szerintem fogalmuk sincs arról, mi az a Deep Purple [haha]... Egy-slágeres bandaként tartanak számon minket... tehát szerintem nincs is miről beszélnünk, mert nem tudom, melyik dalt azonosítják 'one-hit wonder'-ként - vajon a 'Hush'-t vagy a 'Black Night'-ot vagy a 'Strange Kind Of Woman'-t, a 'Smoke On The Water'-t, a 'Child In Time'-ot, a 'Knocking At Your Back Door'-t, netán a 'Highway Star'-t... el nem tudom képzelni. És szerintem ezt a gondolkodás-módot az amerikai rajongókon kívül senki más nem érti".

A 2016-os ceremóniát április 8-án rendezik meg. Az ünnepséget a hónap végén, egyelőre ismeretlen időpontban fogja leadni az HBO.


Ritchie Blackmore mégiscsak részt vehet a Rock And Roll Hall Of Fame ceremónián
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás