Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Szívroham okozta a RIVERSIDE 40 éves gitárosa, Piotr Grudziński halálát


2016-03-07

A lengyel prog-metal banda honlapján és közösségi oldalain február 21-én jelent meg a szomorú hír. Most nyilvánosságra hozták a gitáros halálának okát.

A Riverside közleményében az alábbiakat írta: "Megdöbbenten és mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy kedves barátunk és testvérünk, Piotr Grudziński ma reggel eltávozott. Azt szeretnénk kérni tőletek, hogy legyetek tekintettel a család és a barátok magánéletére ebben a nehéz időben".

A legfrissebb híreket március 7-én közölték a banda maradék tagjai: "A család és mi magunk nevében szeretnénk megköszönni mindenkinek a támogatást és a jelenlétet ezekben a nehéz pillanatokban. Piotr természetes, de váratlan halált halt. A tragédiát szívroham okozta, február 21-én. Helye megüresedett - nyílt sebeink valószínűleg sosem fognak begyógyulni. Nyilvánvaló okokból kifolyólag tehát lemondtuk az összes idei koncertünket, de ugyanakkor 2016 tavaszára és őszére tervezett kiadványainkat nem mondjuk vissza".

Grudziński a Riverside 2001-es alapítása óta volt a banda gitárosa. Ez azt jelenti, hogy az eddigi összes lemezen - beleértve a csapat aktuális, tavaly szeptemberben megjelent 'Love, Fear And The Time Machine' című anyagát is - ő játszik. A gitáros emellett korábban tagja volt a varsó doom metalista Unnamed együttesnek, és a hasonló stílusú Groan-nak is.

A gitáros március 15-én ünnepelte volna 41. születésnapját. Halála előtt a Riverside soron következő turnéjára készült.

Mike Portnoy, a The Winery Dogs dobosa a Twitteren a következőket osztotta meg: "Most tudtam meg a sokkoló híreket, miszerint a Riverside gitárosa, Piotr Grudziński elhunyt. Tegnap este még ott volt a Winery Dogs varsói koncertjén...".

 

Z ogromnym bólem i niedowierzaniem informujemy, że nasz kochany przyjaciel i brat Piotr Grudziński odszedł od nas dziś...

Közzétette: Riverside – 2016. február 21.


Szívroham okozta a RIVERSIDE 40 éves gitárosa, Piotr Grudziński halálát
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás