Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bejelentette 25. évfordulós európai turnéját az ENSLAVED


2016-03-23

Az Enslaved nemrég már bejelentett néhány speciális kiadványt az évforduló alkalmából, most az ünnepi turné dátumai és állomásai is nyilvánossá váltak.

A szeptember végén induló körút elnevezése 'Spinning Wheel Ritual'. Egy előzetes sajtó-közlemény szerint a körút "az Enslaved aktuális és jövőbeni történetére fókuszálódik. A turnén tehát a banda legutóbbi albumai - 'Vertebrae', 'RIITIIR', 'In Times' - játsszák a központi szerepet. Az együttes célja az újabb potenciális közönségek megismertetése progresszív zenéjükkel, és régi rajongóik megörvendeztetése egy különleges szettel". Ennek érdekében az Enslaved a világ egyik legizgalmasabb prog-metal bandáját, a 2014-es 'Citadel' albummal globális szinten befutott ausztrál Ne Obliviscaris-t hívta meg előzenekarnak.

Íme a 'Spinning Wheel Ritual' eddig bejelentett dátumai és állomásai:

Szept. 29 - CH - Aarau - KiFF
Szept. 30 - DE - Stuttgart - Club Cann
Okt. 15 - DE - Berlin - BiNuu
Okt. 16 - PL - Varsó - Progresja
Okt. 17 - PL - Wroclaw - Firlej
Okt. 18 - CZ - Prága - Nova Chelmnice
Okt. 19 - DE - München - Backstage
Okt. 20 - AT - Bécs - Szene
Okt. 22 - RO - Brassó - Club Rockstadt
Okt. 24 - SLO - Ljubljana - Kino Siska
Nov. 02 - FR - Toulouse - Metronum
Nov. 03 - FR- Rennes - Antipode
Nov. 04 - FR - Párizs - Divan du Monde
Nov. 05 - UK - Leeds - Damnation Festival
Nov. 09 - DE - Hannover - Musikzentrum
Nov. 10 - DE - Dresden - Beatpol

Enslaved az idei évben piacra dob többek közt három vadonatúj mintájú pólót, felölelvén karrierjének fontosabb állomásait. A pólók kéthavonta kerülnek forgalomba; az első példány - ami a 'Yggdrasill' album újratervezett mintáját ábrázolja - már elérhető (mindössze 200 példányszámra limitáltan), a banda új webshopjában.

A zenekar új honlapját, és az új merchandise-termékek mintáját a neves román grafikus, Costin Chioreanu (Twilight 13 Media) tervezte, kimondottan az Enslaved 25. évfordulója alkalmából. A vadonatúj, egyedi dizájn és a banda felturbózott logója kizárólag a 2016-os évben lesz látható - az ünnepi termékek is csak idén kaphatók, elsősorban az új online felületeken, de a március 12.-i (Bergen) Enslaved koncerten is felállítottak egy speciális standot ennek érdekében.

"Egységes bandaként túléltünk 25 évet megszakítások nélkül" - mondta a csapat egyik alapítója, Ivar Bjørnson. "Non-stop azon dolgoztunk, hogy kialakítsuk saját egyéniségünket, és maga a zenekar imázsát. És mindazt, amit elértünk, meg kell ünnepelnünk; ezért úgy döntöttünk, új weboldalt indítunk az enslaved.no cím alatt - ehhez pedig a multi-funkcionális román vizuál-artista tehetség, C. Costin segítségét kérjük. Új honlapunk kiváló prezentálja mindazt, amik, ahol és akik vagyunk most, a jelenben – 25 évvel a banda megalapítása után".

"Emellett elértünk egy másik mérföldkövet is; mégpedig azzal, hogy elindítottuk saját online boltunkat" - folytatta Ivar. "Ehhez hozzájárultak Norvégia legkiválóbb grafikusai, és néhány jóbarátunk is".

Az Enslaved arra buzdítja rajongóit, hogy iratkozzanak fel a hírlevélre, mivel e-mailbn elküldenek minden aktuális merchandise-infót és promóciós hírt. Emellett sorsolásokon is részt vehetnek a rajongók - a lehetséges nyeremények egyike például egy különleges VIP-pass.

A norvég progresszív extrém metal alakulat legutóbbi, 13. stúdióalbuma 2015. március 6-án jelent meg, 'In Times' címmel, a Nuclear Blast jóvoltából. Erről bővebben itt írtunk.


Bejelentette 25. évfordulós európai turnéját az ENSLAVED
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás