Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt az új klip Harry Hess harmadik FIRST SIGNAL albumáról: 'The End Of The World'!


2019-07-16

A legendás Harem Scarem énekese, Harry Hess nemrég újra felélesztette 2010-ben létrejött projektjét. Az új lemez 9 évvel a debütálás után látott napvilágot.

A First Signal 2010 augusztusában adta ki első nagylemezét. Az akkori közlemény szerint "a lemezen található nóták visszahozták a köztudatba a klasszikus Harem Scarem hangzást, melyet a banda első feloszlása óta sokan hiányoltak. A 'Mood Swings'-hez és a 'Weight Of The World'-höz hasonló mesterművek inspirálták tehát a First Signal bemutatkozó albumát, melynek dalaiban néhány új csavar és kissé más értelmezés is fellelhető". Nem volt ez másképp a csapat második, 'One Step Over the Line' című albuma esetében sem, ami 2016. június 3-án került a boltokba.

Az első két First Signal album rendkívül nagy sikereket aratott dallam-rock körökben.
"Ezek a lemezek egyértelműen a múltat idézik; azokat a nótákat, amiken felnőttem. Az összes szám tökéletesen illik a hangomhoz. Kétségkívül a korai Harem Scarem zenéje jut eszembe róla. Sosem voltam részese ilyen stílusú zenekarnak a Harem Scarem óta, szóval nagyon jó móka volt elkészíteni ezeket a dalokat. Ha a rajongók befogadják, biztos vagyok benne, hogy nagy jövője lesz a First Signal-nek!" - mondta akkoriban Harry Hess, és jóslata be is igazolódott. Annak ellenére, hogy az énekes 3 évvel később visszatért a Harem Scarem-be, és egy újabb albummal örvendeztette meg a kitartó rajongókat, nemrég mégis felkereste Daniel Flores (Find Me, The Murder of My Sweet, stb.) svéd producert, akivel közösen megírták nekiláttak egy újabb First Signal album munkálatainak.

A csapat debüt-albumára olyan melodic-rock körökben elismert dalszerzők írták a számokat, mint a Vega testvérpárja, Tom és James Martin (Khymera, Sunstorm, House Of Lords), Erik Martensson (W.E.T., Eclipse), Ronny Milianowicz (Saint Deamon), Robert Sall (W.E.T., Work Of Art) és Mark Baker (House Of Lords, Signal); a második albumon azonban többnyire maga Hess és Flores szerezte a nótákat. A harmadik, 'Line of Fire' című lemez esetéről pedig Hess így nyilatkozott: "Volt három konkrét dal, amit én ajánlottam erre az albumra. Az első a 'Born To Be A Rebel', amit jómagam írtam 1989-ben Stan Meissner-rel közösen; míg a másik kettőt maga Stan szerezte - ez a 'Walk Through The Fire' és a 'Never Look Back'. Mindig is imádtam ezt a két dalt, de most jött el az idő, hogy megfelelő módon alkalmazzam is őket. Serafino Perugino, a Frontiers elnöke, valamint Daniel és én együttesen válogattuk ki a többi dalt - különböző dalszerzők tollából -, hozzáillesztvén őket az alapvető First Signal-víziókhoz".

Flores a következőket tette hozzá: "Harry és én ezúttal is közvetlenül Serafino közreműködésében válogattuk ki a megfelelő nótákat. Nagyjából négy hónapba tellett, mire minden a helyére állt. A világ minden tájáról kerestünk dalszerzőket, és mindenki a lehető legjobbat adta magából. Harry öröksége ugyanis ezt követeli meg. Jóval mélyebbek, és jóval struktúráltabbak ezek a dalok. Persze már az utóbbi album esetében is remek volt az összhang, de mostanra sikerült megtallnunk a perfekt feelinget. Harry ezen az albumon úgy énekel, mint még soha, sehol sem. A közönséget meglepetésként fogja érni a dolog - le lesz nyűgözve mindenki a teljesítménye okán. Alapvetően jóval keményebb hanzással operálunk a korábbiakhoz képest, de ugyanakkor dallamosabb és organikusabb hatásúak is a zenei témák. Nagyon büszke vagyok a végeredményre".

A 'Line of Fire' album május 10-én jelent meg, a Frontiers kiadó jóvoltából, különféle változatban, az alább látható borítóval:

A tracklista:
01. Born To Be A Rebel
02. A Million Miles
03. The Last Of My Broken Hearts
04. Tonight We Are The Only
05. Walk Through The Fire
06. Never Look Back Again
07. Line Of Fire
08. Here With You
09. Need You Now
10. Falling
11. The End Of The World

Az új First Signal albumot a következő felállásban rögzítették a zenészek: Harry Hess énekes, Michael Palace gitáros, Johan Niemann basszusgitáros, Daniel Flores dobos-billentyűs. A lemezen mellettük háttér-vokálon közreműködik még a szintén ex-Harem Scarem tag, Darren Smith (a Red Dragon Cartel énekese).

Az első friss dal, a 'Tonight We Are The Only' lentebb meghallgatható, valamint elérhető szöveges videó formájában:

Újabban megjelent a 'The End Of The World' szöveges klipje, korábban pedig bemutatták a 'Born To Be A Rebel' és a 'Last Of My Broken Hearts' című számokat is:

Alább továbbá elérhető a First Signal első slágere, a 'This City':


Itt az új klip Harry Hess harmadik FIRST SIGNAL albumáról: 'The End Of The World'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás