Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CASTLE - bemutatta teljes 'Welcome To The Graveyard' albumát a San Francisco-i "heavy metal-szekta"


2016-07-20

A Castle negyedik nagylemeze a nyár közepén került a boltokba, a Ván Records gondozásában.

Az új Castle album a 'Welcome To The Graveyard' címet kapta. A 2014-es 'Under Siege' folytatását Billy Anderson (Sleep, Neurosis, Eyehategod) producelte - a felvételek a portlandi Type Foundry Stúdióban zajlottak a tél folyamán. A 'Welcome To The Graveyard' megjelenése 2016. július 15-én volt esedékes.

A 'Welcome To The Graveyard' nyolc tételt tartalmaz, a '70-es évekbeli rock, a klasszikus heavy metal és a dallamosan megkomponált doom-zene jegyében. "Magabiztos dalszerzői munkája révén a banda ezúttal is egy olyan művet tett le az asztalra, ami tökéletes aláfestő muzsikaként szolgál az undergrond szekták okkult szertartásaihoz". Íme a lemez borítója és tracklistája, valamint a teljes album-stream:

01. Black Widow
02. Hammer And The Cross
03. Welcome To The Graveyard
04. Veil Of Death
05. Flesh Of The Pentagram
06. Traitors Rune
07. Down In The Cauldron Bog
08. Natural Parallel

Mat Davis gitáros: "Rendkívül büszkén tesszük közzé a teljes 'Welcome To The Graveyard' albumot! Mindvégig azon voltunk, hogy egy igazi szörnyeteg hozzunk el nektek, de most végre belevertük az utolsó szöget a koporsóba. Szerettünk volna minél több nyers rock-elemet vinni a zenénkbe - tulajdonképpen debütáló, 'Witch Order' című albumunk kezdetlegességét ötvöztük némi precízen kidolgozott dallammal. Eddig kétségkívül ez a kedvenc lemezünk, mivel rajta van minden, amiről a Castle szól: epikus heavy metal, doom, '70-es évekbeli rock, Liz lélekből szólóan gonosz énekhangja".

Az album első hivatalos videoklipje, a 'Hammer And The Cross' június elején jelent meg. A kisfilmet Jaan Silmberg (Pistoltrixx) rendezte. A banda közleménye: "A 'Hammer And The Cross' klipjét egy régi, elhagyatott észak-torontói farm területén forgattuk, február közepén, a hideg kanadai télben. Ez a fagyos feeling pedig tökéletes összhangban van a dal hipnotikus, doom-os hangzásával. Egyszóval: egy meglehetősen sikeres kollaborácó jött létre köztünk és a rendező között".

A lemez megjelenését megelőzően a Castle egy 18 állomásos headliner turnét bonyolított le (június 15. és július 2. között) - ennek keretében felléptek többek közt az idei Maryland Doom Fest-en is. A későbbiekben további amerikai koncertek vannak kilátásban: július 17-én már el is indult a következő körút, aminek dátumait és állomásait itt lehet böngészni.

A Castle előző albuma 2014 májusában jelent meg, a Prosthetic Records jóvoltából. A "sötét és klasszikusan szofisztikált heavy metal gyökerek" mellett, a Castle ezúttal tovább fejlesztette hangzását: az 'Under Siege' mind a nyolc dalában "büntető riffek és kísérteties átvezetők" mutatkoznak meg; mindez Liz Blackwell énekesnő "véres performanszának" kíséretében.


CASTLE - bemutatta teljes 'Welcome To The Graveyard' albumát a San Francisco-i
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás