Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt az első GUNS N' ROSES-reunion koncert hivatalos összefoglalója!


2016-04-08

A banda a hollywoodi Troubadour színpadán adott meglepetés-koncertet ápilis elsején. Íme a hivatalos videó-összefoglaló, amit maga a GN'R tett közzé a Facebook-on:

Not In This Lifetime, Huh? One Week Ago… http://livemu.sc/GNRtix #GnFnRCurated by Blaine Halvorson of MadeWorn

Közzétette: Guns N' Roses – 2016. április 8.

Korábban csak pletyka szinten keringett a meglepetés-buli híre, de néhány órával a kezdés előtt megerősítették: 2016. április elsején, pénteken koncertet ad a Guns N' Roses eredeti felállása - pontosabban annak három oszlopos tagja, Axl Rose, Slash és Duff McKagan. A koncert kezdetéig nem lehetett tudni, kik kísérik őket színpadon, de végül kiderült: Richard Fortus gitáros, Dizzy Reed billentyűs és Frank Ferrer dobos. Mellettük egy feltörekvő másod-billentyűs, Melissa Reese is feltűnt.

A koncert helyszínéül a nyugat-hollywoodi Troubadour klub szolgált. A kapunyitás este 10 órakor történt meg; a banda 11 után lépett színpadra. Jegyeket limitált példányszámban lehetett vásárolni, csak az esemény napján, déli 12 órától (és kizárólag a Tower Records egykori épületében, a Sunset Blvd. 8801 alatt; méghozzá "retro" áron, $10-ért, és fizetni is csak készpénzzel lehetett).
A helyszínen már kora reggel összegyűlt néhány ezer bennfentes rajongó (erről itt látható egy fotó-gyűjtemény), akik részt vehettek egy különleges nosztalgia-túrán, a régi Tower-üzlet környékén (annak idején a Tower Video üzletben dolgozott Axl Rose), valamint egy kiállítás-látogatáson, melynek során ritkaságnak számító GN'R-ereklyéket mutattak be.

A péntek esti reunion-buli szettlistája így nézett ki:

01. It's So Easy
02. Mr. Brownstone
03. Chinese Democracy
04. Welcome To The Jungle
05. Double Talking Jive
06. Live And Let Die (Paul McCartney & Wings feldolgozás)
07. Rocket Queen
08. You Could be Mine
09. The Godfather Theme (Slash)
10. Sweet Child O' Mine
11. New Rose (The Damned feldolgozás)
12. Better
13. Knockin' On Heaven's Door (Bob Dylan feldolgozás)
14. My Michelle
15. Nightrain
16. The Seeker (The Who feldolgozás)
17. Paradise City

A szettlistából kiderül, hogy a koncerten elhangzottak a GN'R 2008-as 'Chinese Democracy' albumának egyes dalai is - ezeket Slash eddig sosem játszotta el.

Az exkluzív koncertről az LAWeekly és az Mxdwn magazinok írtak először kritikát; a felvételeket és fotókat pedig a Blabbermouth magazin gyűjtötte össze. Az LAWeekly beszámolója szerint nagyjából 250 ember volt jelen a Troubadour-ban - köztük kb. 50 hollywoodi híresség (Lenny Kravitz, Jim Carrey, Andrew Dice Clay, Bradley Cooper, Emily Ratajkowksi, Michelle Rodriguez, Chris Brown, Nicolas Cage). Íme néhány ízelítő a buliról, valamint egy TMZ-riport, amiből kiderül, kik voltak a jelenlévő sztárok:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Axle !!!

@ali_shayesteh_management által közzétett fénykép,

 

A Guns N' Roses néhány napja erősítette meg az idei észak-amerikai turné hírét (erről itt írtunk); de később az is kiderült, hogy a legendás banda az USA-n kívül is tervez koncerteket. Ezt a The Cult-os Billy Duffy közölte; lévén a Vanyaland magazin a GN'R-reunion-ról kérdezte őt; ő pedig elárulta, hogy bandája lesz Slash-ék előzenekara... "Én úgy tudom, hogy előttük játsszunk majd néhány buli erejéig. És ezek nem az Egyesült Államokban kerülnek megrendezésre. Szerintem ennyit elmondhatok - vagyis remélem. Én is csak most tudtam meg" - közölte Duffy.

Időközben bejelentették a nyári észak-amerikai turné állomásait és dátumait - ezek alább olvashatók. A körutat 'Not In This Lifetime' ['Ebben az életben biztos, hogy nem'] elnevezéssel látták el; lévén Axl Rose ezt nyilatkozta 2012-ben arra a kérdésre, elképzelhető-e a jövőben egy GN'R-reunion. A megleptés bulit eleve ezzel a mottóval hirdették, de akkora sikere lett az önbecsapó kijelentésnek, hogy az amerikai turnét is így nevezték el.

Jún. 23 - Detroit, MI @ Ford Field
Jún. 26 - Washington, DC @ FEDEXFIELD
Jún. 29 - Kansas City, MO @ Arrowhead Stadium
Júl. 01 - Chicago, IL @ Soldier Field
Júl. 06 - Cincinnati, OH @ Paul Brown Stadium
Júl. 09 - Nashville, TN @ Nissan Stadium
Júl. 12 - Pittsburgh, PA @ Heinz Field
Júl. 14 - Philadelphia, PA @ Lincoln Financial Field
Júl. 16 - Toronto, ON @ Rogers Centre
Júl. 19 - Foxboro, MA @ Gillette Stadium
Júl. 23 - East Rutherford, NJ @ MetLife Stadium
Júl. 27 - Atlanta, GA @ Georgia Dome
Júl. 29 - Orlando, FL @ Orlando Citrus Bowl
Júl. 31 - New Orleans, LA @ Mercedes-Benz Superdome
Aug. 03 - Arlington, TX @ AT&T Stadium
Aug. 05 - Houston, TX @ NRG Stadium
Aug. 09 - San Francisco, CA @ AT&T Park
Aug. 12 - Seattle, WA @ CenturyLink Field
Aug. 15 - Glendale, AZ @ University of Phoenix Stadium
Aug. 22 - San Diego, CA @ Qualcomm Stadium

A koncertekre elsőként a hivatalos Nightrain fan-klub tagjai válthatnak jegyet, de a nyilvános jegyárusítás április 8-án veszi kezdetét (LiveNation.com). Az árak $49.50 és $250 között mozognak.

Azt már egy ideje lehet tudni, hogy a GN'R április elején két egymást követő este is fellép a las vegasi T-Mobile Arénában. Mint az a frissebb hírekből kiderült, ezeken a koncerteken az Alice In Chains lesz az előzenekar. Ezt követően a Coachella Music And Arts Fesztiválra látogatnak el: a Guns N' Roses klasszikus felállása itt színpadra áll 16-án és 23-án is. A későbbi bejelentés szerint a Coachella közepette egy mexikói kitérőt tesz a zenekar: április 19-én és 20-án Mexikóvárosban, a Forum Sol színpadán adnak koncertet. Minderről bővebben itt írtunk.


Itt az első GUNS N' ROSES-reunion koncert hivatalos összefoglalója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás