Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AMON AMARTH - toplistákon a 'Jomsviking' album


2016-04-06

Németországban és Ausztriában is aranyérmes lett a banda új nagylemeze!

Az Amon Amarth nemzetközileg a Sony Music, Észak-Amerikában pedig a Metal Blade Records jóvoltából adta ki 10. stúdióalbumát, a 'Jomsviking'-et, március 25-én. A lemez - amiről bővebben itt írtunk - világszerte több toplistára is felkerült, az első heti eladási mutatók alapján. Eszerint az alábbi országokban végzett előkelő helyeken az album:

Németország: #1
Ausztria: #1
Svájc: #3
Kanada: #4
Finnország: #4
Svédország: #5
Ausztrália: #15
USA: #19
(21,000 eladott példánnyal)
Belgium: #25
UK: #30
Franciaország: #33
Hollandia: #35

Az Amon Amarth történetének első koncept-lemeze egy tragikus szerelmi történetet mutat be, a svéd vikingek tradícionális dallamos death metal muzsikája révén. Az albumot Andy Sneap (Megadeth, Testament, Accept) producelte.

A koncepció alapjául szolgáló Jomsviking egy 10-11. századi pogány rend. Johan Hegg frontember erről így nyilatkozott: "A Jomsviking egy sötét indíttatású, legendás viking-szekta, ami a mítológia szerint a Közel-Keleten és Európában vívta csatáit. A könyörtelen harcosok mottói szimplán a következők voltak: Ne mutassatok félelmet. Sose hátráljatok meg. Védjétek meg a testvéreiteket, és ha eljön az idő, bosszuljátok meg a halálukat. Úgy éreztük, hogy ez a sztori kiváló alapul szolgál egy Amon Amarth albumhoz. A Jomsviking-ek és háttér-történetét egy fiatalember adja, aki beleszeret egy lányba, aki sajnos már férjezett. A srác véletlenül megöl egy férfit; ezután pedig menekülnie kell, de mindeközben megfogadja, hogy bármi áron megszerzi magának a lányt. A múltból azonban nincs menekvés - a fiú mindvégig úgy érzi, hogy az élete tönkrement - ez pedig súlyosan megnehezíti a helyzetét. Ez tehát még véletlenül sem egy boldog történet...".

Hamarosan kezdetét veszi a banda észak-amerikai turnéja, az Entombed A.D. és az Exmortus társaságában. Mint kiderült, a bandában - a koncertek erejéig - az October Tide dobosa, Jocke Wallgren fog játszani. A körút plakátja így néz ki:


AMON AMARTH - toplistákon a 'Jomsviking' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás