Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DEFTONES - Billboard-ezüstérmes lett a 'Gore' album


2016-04-19

A Deftones április elején adta ki 8., 'Gore' című stúdiólemezét, ami az első heti eladások alapján felkerült a Billboard-lista 2. helyére.

A lemezből az USA területén egy hét alatt több mint 71,000 példányt adtak el - ebből 69,000 fizikai, 2,000 pedig digitális formátumot jelent. A Deftones-nak ez a legmagasabb Billboard-helyezése, a 2003-as self-titled album óta (ami szintén ezüstérmes lett). Előző nagylemezük, a 'Koi No Yokan' - 65,000 eladott példánnyal - a 11. Billboard-helyezést érte el 2012-ben.

A 'Gore' vezető single-dala, a 'Prayers/Triangles' emellett felkerült a Mainstream Rock Songs rádiós toplista 10. helyére. A dal Charles Bergquist által rendezett videoklipje lentebb elérhető.

A 2012-es 'Koi No Yokan' album folytatásának keverését 2015. november 7.-re végezte el a banda. Ezután egy néhány hónapos szünet következett, de februárra a szövegkönyv- és a borító-terveket is kidolgozta a csapat; tehát komplett kész lett a teljes anyag.

A Deftones új, 'Gore' címet viselő albuma április 8-án jelent meg, a Warner Bros. Records jóvoltából. A lemezre eredetileg 16 új nótát szerzett a banda (ebből 11 került fel az anyagra) - mindezt pedig ismét Matt Hyde (Bullet For My Valentine, Children Of Bodom, Slayer, Monster Magnet) producer vette kezelésbe. Az albumon - amiről bővebben itt írtunk - vendégszerepel többek közt az Alice In Chains-ből ismert Jerry Cantrell.

A 'Gore' megrendelése a www.deftones.com oldalon bonyolítható le (CD-n, digitálisan és limitált dupla bakeliten). A rendelést leadók ingyen azonnal letölthetik a fentebb említett, 'Prayers/Triangles' című single-dalt (ami április 12-én megjelent hivatalos vidoklipen is).
"Ez egy igazán Deftones-os nóta: a hullámvölgyek mellett a dinamika is érezhető rajta... márpedig ez a kettőség tesz minket azzá, akik vagyunk. Azt is mondhanám, hogy ez a stílus benne van a DNS-ünkben. Egyszóval tehát: úgy érzem, hogy a 'Prayers/Triangles' kiváló reprezentációja annak, jelenleg hol állunk, illetve annak is, honnan jöttünk" - közölte Moreno a dal kapcsán.

Az új album promóciója keretében a Deftones fellép többek közt az idei SXSW, Carolina Rebellion, Rock On The Range, Rock Am Ring, Rock Im Park és Download fesztiválokon, de a világhírű Wembley Arénában is feltűnnek majd headliner koncert erejéig. Az eddig ismeretes koncert-dátumok listája itt érhető el.


DEFTONES - Billboard-ezüstérmes lett a 'Gore' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás