Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SABATON - a magyar toplistára is felkerült a 'The Last Stand' album


2016-08-29

A svéd metalisták augusztus 19-én adták ki 'The Last Stand' című, vadonatúj nagylemezüket, melynek borítóját ezúttal is Sallai Péter (Crematory, Satyricon, stb.) illusztrálta...

Az első heti lemezeladási mutatók alapján az alábbi országokban került fel a toplistára az album:

#1: Csehország
#1: Finnország
#1: Svédország
#2: Németország
#4: Belgium
#11: Hollandia
#11: Norvégia
#15: Magyarország
#17: Nagy-Britannia
#29: Ausztrália
#92: Írország

A Nuclear Blast jóvoltából kiadásra került 'The Last Stand' albumot most is a Sabaton állandósult partnere, a Hypocrisy és a PAIN frontembere, Peter Tägtgren producelte.

Pär Sundström basszusgitáros elmondta: "Ezúttal is Peter Tägtgren közreműködésében dolgoztunk új albumunkon; méghozzá a frissen felújított svéd Abyss Stúdióban. A maszterizálási munkákat az a Jonas Kjellgren végezte el, aki szintén ebben az épületben dolgozik. Mind a 'Carolus Rex', mind a 'Heroes' albumokat ugyanilyen körülmények között, ugyanezekkel a munkatársakkal rögzítettük; ezért most igazán kényelmes helyzetben voltunk. A hangzást illetően a rajongók természetesen felfedezhetik a Sabaton-élményt itt de, de ezúttal egy újabb előrelépést foganatosítottunk".

A 'The Last Stand' borítóját a banda szintén állandóvá vált magyar partnere, a Bornholm zenekarból Sallai Péter (Kataklysm, Crematory, Satyricon, At Vance, Hammercult, stb.) tervezte és valósította meg. Erről Sundström így nyilatkozott: "Volt egy olyan kép-ötletünk, melyen különböző korszakok katonái elevenednek meg, különböző, a lemezen feldolgozott történelmi csaták közben. Ettől függetlenül, ami a képen látható, az csak egy töredéke mindannak, amivel az albumon foglalkozunk. Etekintetben mindig is rengeteg ötletünk van; lévén a háborúkat is többféle szemszögből, irányból lehet nézni... szóval sajnos sosem fogyunk ki az ötletekből".

>A 'last stand' kifejezés egy háborús katonai poziciót takar, melynek során a harcosok egy kisebb csapata az élete árán is megvédi hazáját egy túlnyomó erővel szemben. Ezen védelmi erők sorsa általában a teljes megsemmisülés - ahogy az történt például a thernopülai csata (i.e. 480), vagy épp Konstantinápoly bukása (1453) esetében.

Íme az album tracklistája:

01. Sparta
02. Last Dying Breath
03. Blood Of Bannockburn
04. Diary Of An Unknown Soldier
05. The Lost Battalion
06. Rorke's Drift
07. The Last Stand
08. Hill 3234
09. Shiroyama
10. Winged Hussars
11. The Last Battle

Digipak bónuszok:
12. Camouflage
13. All Guns Blazing
14. Afraid To Shoot Strangers

A kiadványt itt lehet megrendelni különféle formátumban: CD-n, digitálisan, dupla LP-n, speciális boxban, valamint CD+DVD-Digi formátumban, aminek bónusz DVD-jén egy Nantes-i koncert felvétele kapott helyet.

A lemez első single-dala június 10-én jelent meg, 'The Lost Battalion' címmel. Az alább dalszöveges videó formájában is megtekinthető single digitális kislemezen is elérhető.

A második single-dal július 15-én debütált. A 'Blood Of Bannockburn' szintén dalszöveges videó formájában jelent meg:

A harmadik dalt egy héttel a lemez megjelenése előtt mutatták be. A lentebb dalszöveges videó formájában elérhető 'Shiroyama' az 1877-es japán szamuráj-csatát idézi fel.

Íme az album első négy videó-előzetese:

A banda 2017. január 7-én indítja a hivatalos európai lemezbemutató turnét. A 'The Last Tour' nevezetű körúton a német heavy metal-legendák, az Accept zenekar kíséri őket. Pär Sundström a következőket nyilatkozta a turné kapcsán: "Épp a napokban fejeztük be új albumunk munkálatait. A 'The Last Stand' formájában - érzésünk szerint - egy nagyszerű lemezt hoztunk össze; egy olyan művet, amit minden Sabaton-rajongó a szívébe zár majd. Lehet, hogy ez eddigi legjobb albumunk... ezt majd az idő megmondja... Annyi azonban biztos, hogy a 'The Last Tour' lesz bandánk valahavolt legnagyobb szabású koncert-sorozata! Egy olyan turnéról van szó, amire már évek óta készülünk!".

Az európai turné további dátumait és állomásait június elején jelentette be a banda. A plakáton látható koncerteken kívül január 27-én Bécsben, február 3-án Basel-ben, március 4-én Prágában, egy nappal később pedig Budapesten, a Barba Negrában is fellép a banda (fontos megjegyezni, hogy a 'The Last Tour' elnevezés korántsem azt jelenti, hogy ez lenne a Sabaton búcsúturnéja - mindössze az új album címe nyomán adták ezt a nevet a körútnak). A teljes turné-beosztás itt érhető el. Hivatalos turné-trailer alább érhető el.

A soron következő koncerteken az a Tommy Johansson (ReinXeed) fog gitározni, akinek tagsága néhány napja vált hivatalossá - erről bővebben itt írtunk.

Mint arról beszámoltunk, a Sabaton 2016. március 4-én egy speciális pakkot dobott piacra, 'Heroes On Tour' címmel. A 'Heroes On Tour' a Nuclear Blast jóvoltából megjelent 2DVD+CD, valamint 2Blu-ray+CD változatban. Az egyes számú DVD-re a Sabaton 2015-ös Wacken fesztiválos bulija, a másik lemeze pedig a banda "hazai", Sabaton Open Air fesztiválos fellépése került fel.

A svéd power metalisták - a 'Heroes' lemez promóciójával - nemrég visszatértek Észak-Amerikába. Ennek alkalmából 2014-es albumuk egy speciális, 3 lemezes deluxe-szett formájában került újra-kiadásra. A Kanadában és az Egyesült Államokban 2015. április 7-én megjelent 'Heroes - Deluxe Edition' mindössze 5,000 példányszámban került forgalomba. A pakkban a 'Heroes' eredeti dalai mellett (két külön CD-n) helyet kaptak a 2014-es Sabaton Cruise cirkáló-fesztivál egyes koncertfelvételei is. Erről bővebben itt írtunk.


SABATON - a magyar toplistára is felkerült a 'The Last Stand' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás