Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

TESSERACT - 'Tour Edition' formában is megjelenik a 'Polaris' album; itt a 'Survival' dal "újragondolt" változata!


2016-07-12

A brit prog-metal banda - a Gojirával közös őszi turnéja apropójából - kiadja legutóbbi albuma speciális limitált turné-verzióját.

A 'Polaris' 2016-os változata egy 'Errai' című bónusz lemezzel kibővítve jelenik meg, szeptember 16-án, a Kscope jóvoltából. A kiadványra felkerült négy "újragondolt" dal ('Survival', 'Cages', 'Tourniquet', 'Seven Names'), melyeket a banda állandósult producere / hangmérnöke, Aidan O’Brien remaszterizált. Dan Mumford emellett a lemezborítót is újratervezte - ez látható lentebb.

A producer elmondta: "Szerencsés vagyok, hogy ilyen-olyan minőségben, de a a 2012-es 'Perspective' EP óta együtt dolgozhatok a TesseracT-tal; ezért most is nagy megtiszteltetésként ért, hogy felkértek egy újabb projekthez, melynek keretében négy dalt újradolgoztunk a 'Polaris' albumról. Nagyon izgalmas volt ez a munka is, és rendkívül büszke vagyok arra, hogy - ezen tehetséges zenészek társaságában - újabb komplex elemekkel láthattam el az egyébként is csodálatosan megkomponált albumot. A végeredmény persze úgyszintén tagadhatatlan TesseracT lett, de szerintem ezeken a felújított tételeken néhány extra meglepetést is felfedezhetnek a hallgatók".

A TessaracT énekese, Dan Tompkins: "Fantasztikus érzés volt újra felvenni ezeket az ének-témákat, és ezúttal egy eltérő perspektívából bemutatni őket. A TesseracT normál dalszerzői folyamata azzal indul, hogy felvesszük a zenét, és csak utána látjuk el a dalt szövegekkel és vokál-témákkal; ezúttal azonban Acle és Aidan teljesen meztelenre vetkőztette a kompozíciókat, és felépítette a zenét a vokálok köré. A végeredmény pedig az lett, hogy ezáltal még inkább hangsúlyba kerültek az apróbb részletek és maga a performansz".

Az 'Errai' című bónusz lemez egyébként megjelenik önállóan, 180 grammos bakelit formájában, valamint exkluzív letöltési kártyán is. Az előrendelési időszak május 27-én vette kezdetét.

Ízelítőként az új kiadványhoz, alább elérhető a 'Survival' című szám "újragondolt" változata:

A TesseracT szeptember 21-én indul észak-amerikai turnéra, a Gojira előzenekaraként. Íme a körút hivatalos plakátja:

A TesseracT eredetileg 2015. szeptember 18-án adta ki a 'Polaris' albumot, ami Dan Tompkins énekes visszatérését fémjelezte. Minderről bővebben itt írtunk.


TESSERACT - 'Tour Edition' formában is megjelenik a 'Polaris' album; itt a 'Survival' dal
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás