Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

"Rengeteg agresszió" van a KORN soron következő albumán


2016-05-11

A Korn gitárosa, Brian "Head" Welch a Music Radar magazinnak nyilatkozott bandája soron következő, 12. nagylemezének munkálataival kapcsolatban:

"A Korn tagjának lenni, egyszerűen csodálatos" - mondta Welch, aki május elején adta ki újabb önéletrajzi könyvét. "Nagyszerű élmény volt visszatérni, és felvenni a 'The Paradigm Shift' albumot is. Pedig azon az albumon a Korn-tól kissé eltérő hangzással operáltunk... Szóval minden szép és jó, de az a lemez, amit most csinálunk, annál nincs jobb! Olyan érzésem van, mintha újra megtaláltuk volna önmagunkat; mintha visszatértünk volna ahhoz a Korn-hoz, ami annak idején elindított minket a pályánkon".

A következő lemez zenei irányzata kapcsán Head az alábbiakat nyilatkozta: "Rengeteg agresszió van az új albumon. Remekül szórakozunk a munkálatok során: beülünk a stúdióba, és napi 6-8 órát jammelünk... Az összes új dalt együtt írtunk, ilyen formában. Szerintem ez karrierünk eddigi legfantasztikusabb időszaka".

Welch az új album irányzatával kapcsolatban korábban a következőket is elmondta: "Én és Munky [a banda másod-gitárosa, James Shaffer] nyolc évre különváltunk, amikor kiléptem a bandából. De aztán újra összehoztunk valamint közösen: ez volt a [2013-as] 'The Paradigm Shift' album. De a kölcsönhatás csak ezt követően forrott ki igazán. Később újra egymáshoz szoktunk - és ez nagyszerű. Épp ezért, a következő lemezünk gitár-központúbb és egy kicsit technikásabb lesz az előzőhöz képest. Persze csak a Korn határain belül. Szerintem tehát mostanra teljesedett ki gitár-fivérségünk; és ez érezteti hatását az új albumon is".

Shaffer néhány hónapja a Billboard magazinnak erősítette meg: bandája nekilátott a 2013-as 'The Paradigm Shift' folytatása megírásának: "Folyamatosan dolgozunk az új zenéken" - közölte Munky. "Nagyjából a harmada kész van a következő albumnak. Körülbelül 20 dalt írtunk; ebből pedig tizet tartottunk meg, és dolgoztunk ki. Azonban még vissza kell térnünk dalszerzői módba, mivel még négy-öt tételre szükségünk van ahhoz, hogy összeálljon a teljes kép. Persze senki nem siettet minket; ami azért megnyugtató érzés... Így most van némi extra időnk arra, hogy egy igazán fasza albumot tegyünk le az asztalra. Fontos, hogy megerősítsük örökségünket!".

Head augusztusban a 'Do You Know Jack?' rádió-műsorban vendégeskedett. A 'The Paradigm Shift' album folytatásával kapcsolatban a következőket nyilatkozta a zenész: "Néhány héttel ezelőtt nekiláttunk a dalszerzésnek. Van egy csomó ötletünk; így egész gyorsan tudunk haladni. Veszélyesen kemény lesz ez az anyag! Totális mértékben elégedettek vagyunk azzal, amit eddig letettünk az asztalra a munkálatok tekintetében. Számunkra ez nagyon fontos, hogy mind az öten büszkén tekinthessünk egy lemezre... Az a célunk, hogy miután felvettük a dalokat, mindannyian összemosolyogjunk. Egyébként van még néhány téma, amit meg kell vitatnunk, de az biztos, hogy ez az anyag keményebb lesz, mint amit a Korn valaha is előadott. És ezt már a dalszerzői folyamat első része bebizonyította! Egyszóval nagyon izgatott vagyok".

A Korn az utóbbi koncerteken teljes egészében előadta 1994-es debütáló albumát. Vajon ez közrejátszott abban, hogy keményebb irányt váltott a banda zenéje a stúdióban is? "A Slipknot-tel közös körút valóban hozzájárult ehhez. Egyszerűen fenomenális érzés volt látni, ahogy tombol a közönség, és ahogy Jonathan [Davis, énekes] őrjöng az arénában. Szerintem ezáltal ismét felgyúlt a láng mindannyiónkban; ismét rájöttünk, miről is szól a Korn. Karrierünk egy nagyszerű kaland volt, ami most visszarepít minket a keményebb gyökerek felé... Ki tudja?! Következő lemezünkön még bármi megtörténhet...".

A Korn 2013. október 8-án adta ki legutóbbi teljes értékű stúdiólemezét, ami az első album Head visszatérése óta. A 'The Paradigm Shift' című lemez a megjelenés első hetében több mint 46,000 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 8. helyén végzett. Az anyag producere Don Gilmore [Bullet For My Valentine, Linkin Park, Pearl Jam] volt. Minderről bővebben itt írtunk.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás