Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Első koncertjeit adta a Ritchie Blackmore-féle RAINBOW 2016-os felállása (fotók, videók)


2016-06-18

A Rainbow és a Deep Purple egykori gitáros legendája idén nyáron, néhány koncert erejéig újjáélesztette ex-bandájának arany-korszakát.

Mint arról beszámoltunk, Blackmore első 2016-os 'Best of Rainbow & Deep Purple' koncertje június 17-én, Németországban, a Loreley-beli Monsters Of Rock fesztiválon került megrendezésre. Az ezt követő napon szintén fellépett a zenekar (ugyanezen fesztivál keretében, csak más helyszínen, a Bietigheim-Bissingen-beli Viadukt színpadán). Blackmore és bandája ezután, június 25-én Angliába, a birminghami Genting Arénába is ellátogat.

Mint kiderült, a fentebb említett koncerteken a Lords Of Black énekese, Ronnie Romero; a Stratovarius billentyűse, Jens Johansson; valamint a Blackmore's Night két tagja, David Keith dobos és Bob Nouveau basszer kíséri Richie-t. A felállásról készült első hivatalos promóciós fotó lentebb látható; alább pedig megtekinthető a banda első reunion-koncertjének szettlistája, valamint néhány rajongói felvétel (a hivatalos fotókat itt lehet megtekinteni):

01. Highway Star (Deep Purple)
02. Spotlight Kid
03. Mistreated (Deep Purple)
04. Since You Been Gone (Russ Ballard feldolgozás)
05. Man On The Silver Mountain
06. Catch The Rainbow
07. Difficult To Cure
08. Perfect Strangers (Deep Purple)
09. Child In Time (Deep Purple)
10. Long Live Rock 'N' Roll
11. Stargazer
12. Black Night (Deep Purple)
13. Smoke On The Water (Deep Purple)

A második koncerten azonos volt a szettlista, mint az elsőn. Íme a szombati koncert felvételei:

Blackmore néhány hete a Noisey magazinnak adott interjút - itt erősítette meg a reunion-pletykákat: "Júniusban lesz négy koncertem, ami teljes egészében rock-koncert lesz. Alapvetően megvan már a felállás - egy nagyszabású Rainbow / Deep Purple best-of szettet adunk elő. Jó buli lesz, de mindez csak négy európai koncert erejéig terjed. A későbbiekben újra fel kell hagynom ezzel, mivel a Blackmore's Night-ot sokkal komolyabban veszem".
A kérdésre - mi vezette rá arra, hogy ismét Rainbow / Deep Purple klasszikusokat játsszon - Ritchie így válaszolt: "70 éves lettem. Előjöttek az izületi gyulladások. Jon [Lord, a Deep Puple néhai billentyűse] már nincs köztünk. Sokan mások sincsenek már köztünk. Szomorú, hogy látnod kell, amint a barátaid eltávoznak... ezért úgy éreztem, itt az idő újra előadni néhány régi nótát. A nosztalgia nagy szerepet játszik ebben, de mégsem az egyetlen indok".

A chilei származású Romero-t nemrég a Rafabasa magazin interjúvolta meg. A kérdés az volt, hogyan jutott új "állásához": "Nem tudom, mennyi ideje voltam Ritchie listáján, de néhány hónappal ezelőtt, valamikor a nyár elején felkeresett engem, hogy elhívjon egy meghallgatásra. Az első nap, és az első 'hello' emléke mélyen bennem él. Tettem a mindennapi dolgaimat, és egyszer csak kaptam egy e-mail-t magától Ritchie Blackmore-tól. Ezt a csodálatos élményt még így hónapok után sem könnyű feldolgozni".

Blackmore úgy jellemezte Romero hangját, mint "Ronnie James Dio és Freddie Mercury keresztezése". Ezen kijelentéssel kapcsolatban az énekes a következőket mondta: "Én csak arra tudok gondolni, milyen szerencsés vagyok, hogy hozzájutottam ehhez az "álláshoz";de el sem tudom képzelni, hogy a fenébe találtak rám... Rengeteg kiváló énekes van a világon; miért pont én?! De persze mondanom sem kell, hogy mióta megkötöttük a szerződést, beleadok mindent ebbe az egészbe, amit csak tudok. Mindig is hittem magamban, de a család és a barátok támogatása révén még nagyobb lett az önbizalmam. Ritchie szavaiért csak hálálkodni tudok - elég magasra tette a lécet ezzel a mondttal [haha]. Természetesen annak is nagyon örülök, hogy ilyen nagy bizalmat vetett belém".

Blackmore a tervek szerint egy jövőbeni koncert-kiadványra rögzíti a reunion-bulikat.

A 70 éves gitáros 1997-ben hagyott fel a rockzenével, hogy feleségével, Candice Night-tal közösen megalapítsa a Blackmore's Night nevezetű folk-együttest. Ez a formáció mindeddig összesen kilenc stúdióalbumot adott ki; tavaly szeptemberben pedig újabb lemezzel jelentkezett, 'All Our Yesterdays' címen.


Első koncertjeit adta a Ritchie Blackmore-féle RAINBOW 2016-os felállása (fotók, videók)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás