Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Egy héten belül új szólóalbumot ad ki az ACCEPT ex-gitárosa, Herman Frank - itt a friss dal-premier!


2016-11-11

Herman Frank gitáros még ebben az évben kiadja új szólóalbumát; mégpedig új partnere, az AFM Records jóvoltából.

Frank kétségkívül az elmúlt három évtized egyik legmagasabban elismert német gitárosa. Dinamikus kompozíciói, súlyos riffjei, intelligens és virtuóz szólói nem kizárólag a kultikus '80-as évekbeli metalbanda, a Victory dalaiban, hanem a szintén jólismert Moon'Doc-ban, illetve a legendás Accept zenekar albumain is megmutatkoztak. Ez utóbbinak Frank első körben 1982 és 1984, majd 2005 és 2014-es távozása között volt tagja. A gitáros tehát a klasszikus '83-as 'Balls To The Wall' lemezen, valamint a legutóbbi három stúdióalbumon (2010 - 'Blood of the Nations', 2012 - 'Stalingrad', 2014 - 'Blind Rage') zenélt.

Frank-nek mindemellett két szólóalbuma is megjelent az utóbbi években; a 2009-es 'Loyal To None' és a 2012-es 'Right In The Guts'. Új partnere, az AFM Records - az újabb szólólemez kiadása mellett - tervbe vette ezen két album reissue-ját is. Az utóbbit maga a gitáros írta, keverte és producelte - a mikrofon mögött egy neves metal-énekes, Rick Altzi (Masterplan, At Vance) szerepelt.

Frank harmadik szólóalbuma 'The Devil Rides Out' címmel jelenik meg, 2016. november 18-án, CD-n, limitált digipakban, valamint digitálisan és bakeliten. Az új lemezt maga Frank producelte, és a híres Charlie Bauerfeind (Blind Guardian, Helloween, HammerFall) keverte. A mikrofon mögött ezúttal is Rick Altzi áll; dobokon Andre Hilgers (ex-Rage), basszusgitáron pedig Michael Müller (Jaded Heart) működik közre.

Íme a lemez tracklistája, a 'Ballhog Zone' című dal hivatalos videoklipje, a 'Running Back' szöveges videója, valamint az album hivatalos EPK-ja (Eletronic Press Kit):

01. Running Back
02. Shout
03. Can't Take It
04. No Tears In Heaven
05. Ballhog Zone
06. Run Boy Run
07. Thunder Of Madness
08. License To Kill
09. Stone Cold
10. Dead Or Alive
11. Run For Cover
12. I Want It All
13. You Don't Know (bónusz track)

Frank és Stefan Schwarzmann dobos - akik hivatalosan 2014. december 28-án távoztak az Accept-ből - mindketten a német all-star metal zenekar, a Panzer felállását erősítik (ennek a bandának tagja a Destruction frontembere, Schmier is). A gitáros korábban azzal kapcsolatban adott interjút a Metalholic-nak, hogy vajon szólóban és a Panzer-ben "kibontakoztathatja-e dalszerői szárnyait": "Egy középiskolai bandában indult zenei pályafutásom - ez tehát azt jelenti, hogy immáron 30 éve írok zenét. Szégyen, hogy soha sem mutathattam meg tehetségem azzal, hogy az Accept dalszerzési munkájához is hozzájárulok. Pedig nagyon szerettem volna írni néhány témát a zenekarnak, de Peter [Baltes, az Accept basszerosa] és Wolf [Hoffmann, az Accept gitárosa] elhatározták: 'Mi vagyunk az Accept; mi magunk írjuk a dalokat'. Miért kéne nekem leállnom a dalszerzéssel, csak azért, mert tagja vagyok az Accept-nek?! Írtam annak idején nótákat a Victory-nak, a Hazzard-nak, a Moon'Doc-nak; és akkor ott van még a két szólóalbumom is... tehát elég sok helyen megforultam. Én azt érzem normálisnak, ha nem kell leállnom a zeneszerzéssel. Szólóbandám és a Panzer, valamint a fentebb említett bandák lehetőséget biztosítanak arra, hogy kiírjak mindent, ami a fejemben van".


Egy héten belül új szólóalbumot ad ki az ACCEPT ex-gitárosa, Herman Frank - itt a friss dal-premier!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás