Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a CROWBAR új alumának címadó dala: 'The Serpent Only Lies'!


2016-10-30

A New Orleans-i sludge metal-veteránok 11. stúdióalbuma október 28-án jelent meg. Most egy új videoklipet is bemutatott a banda.

A banda év elején vette célba a Louisiana-i OCD Recording And Production Stúdiót és Duane Simoneaux producert, új nagylemezük rögzítése végett (erről bővebben itt írtunk). Az új anyag mostanra született meg - 'The Serpent Only Lies' címmel jelent meg, 2016. október 28-án, a lentebb látható borítóval, amit a neves Eliran Kantor (Hatebreed, Soulfly, Kataklysm) tervezett.

Kirk Windstein frontember így nyilatkozott: "Szándékosan visszatértem a gyökerekhez, és betettem a lejátszóba néhány régi Crowbar-lemezt - főként az első albumot és a 'Broken Glass'-t -, annak érdekében, hogy felelevenítsem azt a feelinget, amit 20 évvel ezelőtt éreztem. Emellett újrahallgattam azokat a lemezeket is, melyek annak idején nagy hatással voltak a Crowbar-ra - ilyen a Trouble, a Saint Vitus, a Melvins, az első Type O Negative album... szóval olyan volt elkészíteni ezt az új lemezt, mint egyfajta házifeladat. Még a dalszövegi megközelítés is egyfajta old-school érzetet hordoz magában. Ez alatt többnyire azt értem, hogy sok dalnak kevesebb a szövege; így több idő marad a riffek kibontakozására, lévén ezek az utóbbi időben kissé elmaradtak... Egyszóval igazi felüdülés volt ez az egész".

A tracklista:
01. Falling While Rising
02. Plasmic And Pure
03. I Am The Storm
04. Surviving The Abyss
05. The Serpent Only Lies
06. The Enemy Beside You
07. Embrace The Light
08. On Holy Ground
09. Song Of The Dunes
10. As I Heal

Az első dal-premier szeptember elsején látott napvilágot. A 'Falling While Rising' - ami az album megjelenésének napján videoklipen is bemutatásra került - kapcsán Windstein elmondta: "Ez a szám a Crowbar vezérfonala! Kemény, erőteljes, érzelmes és masszív riffekkel teli. Reméljük, élvezni fogjátok, és készen álltok a teljes lemezre!".

Később bemutatták a 'Plasmic And Pure' című számot és magát a címadó dalt is:

A 'The Serpent Only Lies' album turné-ciklusa az eredeti basszusgitáros, Todd "Sexy T" Strange visszatérését fémjelzi (Todd 1999-ben lépett ki a bandából), miután a zenekar nyár elején kirúgta elődjét, Jeff Golden-t (erről itt írtunk). Windstein és Sexy T mellett Tommy Buckley dobos és Matt Brunson gitáros alkotja a Crowbar jelenlegi felállását.

"Todd annak idején nagyban hozzájárult a banda elindításához, ezért nekem is, és szerintem a rajongóknak is nagy jelentőséggel bír az ő visszatérése" - közölte Windstein. "Jó érzés újra mellette állni a színpadon. A banda számára ő olyan, mint egy friss levegővétel".

Todd július 17-én, a kansasi Lawrence-beli Granada Színházban állt újra színpadra régi-új bandájával (a koncert felvételei itt tekinthetők meg). A zenekar aktuális észak-amerikai turnéja szeptember 13-án vette kezdetét. Novemberben Európában is bemutatja új dalait a csapat: 11.17-én például a budapesti Barba Negrában lépnek fel. A teljes turné-beosztás és a jegy-infók itt érhetők el.

A Crowbar 2014. május 26-án, a Century Media Records jóvoltából adta ki legutóbbi, tizedik stúdióalbumát, ami a 'Symmetry In Black' címet viseli. Az album anyagát a korábban a Lamb Of God-dal és a Gojirával is dolgozó Josh Wilbur keverte. A lemez a megjelenés első hetében (3,900 eladott példánnyal) felkerült a Billboard 68. helyére.


Itt a CROWBAR új alumának címadó dala: 'The Serpent Only Lies'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás