Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Martin "Kiddie" Kearns halálával véglegesen feloszlik a BOLT THROWER


2016-09-14

A pionír brit death metal banda ütőse, Martin "Kiddie" Kearns épp egy évvel ezelőtt hunyt el. A zenekar most az alábbi közleményt adta hivatalos oldalain:

"Saját magunk és Kiddie családja nevében közöljük az alábbiakat:

Először is szeretnénk megköszönni mindenkinek az elmúl 12 hónapban nyújtott támogatást. Kiddie családjával közösen azt a felelős döntést hoztuk meg, hogy barátunk váratlan halálát ezentúl magányügyként kezeljük; tehát mindenki saját magában próbáljon megküzdeni ezzel a súlyos ténnyel.

Amikor Kiddie csatlakozott hozzánk 1994-ben, még csak 17 éves volt, de azonnal bebizonyította, hogy fontos szerepe van a Bolt Thrower-ben. Nála soha senki nem volt lojálisabb és büszkébb arra, hogy a Bolt Thrower tagja lehet.

20 évet töltöttünk együtt; 3 különböző énekessel körbeturnéztuk a világot, de ő mindig is többet jelentett számunkra, mint egy szimpla dobos. Így tehát kijelenthetjük: amikor vittük a koporsóját a végső nyughelyére, a Bolt Thrower dobos-posztját is eltemettük vele együtt. Ő volt, és mindig is ő lesz a banda EGYETLEN dobosa; a mi erőművünk és legjobb barátunk, Martin “Kiddie” Kearns.

Részünkről annyit tennénk még hozzá, hogy 30 éven keresztül a Bolt Thrower volt az életünk - pénz hírnév és ego sosem állt az utunkba, de a saját személyes értékeinket beledobtuk a közösbe; ezáltal pedig egy olyan kötelék alakult ki köztünk, ami minden mást felülír...”.

A zenekar egyúttal megosztotta Alfred Tennyson költő egyik 1833-as versének részletét:

We are not now that strength which in old days
moved earth and heaven; that which we are, we are;
One equal temper of heroic hearts,
made weak by time and fate, but strong in will
To strive, to seek, to find, and not to yield
”.

A '77-es születésű Kearns első körben '94-től '97-ig, majd 1999-től haláláig volt a Bolt Thrower tagja. "Kiddie" ['kölyök'] becenevét annak okán kapta, hogy mindvégig ő volt a legfiatalabb a bandában.

A dobos tavaly szeptemberben, 38 éves korában hunyt el, álmában.

A Metal Blade Records 2011. október 24-én újra kiadta a Bolt Thrower legutóbbi három lemezét, mégpedig bakeliten: a 'Mercenary' (1998), a 'Honour, Valour, Pride' (2001) és a 'Those Once Loyal' (2005) LP-s verziója 1,000-1,000 példányszámúra limitálva jelent meg.

Korábbi hír a zenekar háza tájáról, hogy új stúdiólemezük felvételei több éven keresztül késtek, ugyanis a tagok néhány hónappal ezelőtt rájöttek, hogy az eddig elkészült új számok zeneileg "nem illenek" a legutóbbi, 2005-ös albumuk dalaihoz. "Sok albumunk van, amire büszkék lehetünk; ezért nem szeretnénk olyan banda lenni, akik mostanában már csak szar lemezeket adnak ki. Plusz, mi nem vagyunk olyanok, hogy ilyen esetben egy teljes album helyett kiadunk egy feldolgozás vagy egy best-of lemezt". Ez volt az utolsó erre vonatkozó közleményük, de mint most kiderült, Kiddie halálával a zenekar véglegesen feloszlott...

A 2001-es 'Honour, Valour, Pride' a Bolt Thrower első stúdiólemeze volt a jelenlegi énekes, Karl Willetts visszatérése óta. Az ezt követő 2005-ös 'Those Once Loyal' - ami egyben a csapat legutóbbi kiadványa - a német zenei toplista 76. helyén végzett, ami azt jelenti, hogy Németországban ez volt mindeddig a legsikeresebb Bolt Thrower lemez.


Martin
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás