Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Coming Home' címmel mutatta be 10. szólólemeze első klipjét Mike Tramp


2017-01-13

A White Lion egykori énekese, a dán rock-legenda az idei évben egy nagyszabású koncert-sorozattal ünnepelte meg pályafutásának 4. évtizedét. Nemrég egy újabb stúdióalbumot is bejelentett a zenész.

Tramp magas kritikai elismerésnek örvendő, 2014-es 'Museum' albuma tavaly augusztusban folytatódott: ekkor jelent meg az énekes negyedik szólólemeze a Target Records égisze alatt. Az album - ami a 'Nomad' címet viseli - a "Tramp életútját összefoglaló trilógia harmadik része" (az első a 'Cobblestone Street' lemez volt).
"Anélkül a kompromisszum-mentesség nélkül, amit a 'Cobblestone Street' és a 'Museum' biztosított, sosem találtam volna a 'Nomad' felé vezető útra. Minden lemezem valódi szabadságot tükröz; ugyanígy a 'Nomad' is a 'vagyok, aki a vagyok'-tudatot erősíti meg. Ezzel az albummal mindent megtettem és elmondtam - innen már nem megyek sehová..." - mondta Tramp.

A három lemezzel és néhány intenzív turnéval Tramp méltóképpen koronázta meg életét és zenei karrierjét - a 'Nomad'-ot például a 'Legjobb klasszikus rock-albumnak' választották meg Dániában. Lévén Mike 1976-ban, 40 évvel ezelőtt lépett először színpadra, idén folytatódott az ünneplés; méghozzá abban a koppenhágai Zeppelin Rock Bárban, ahol a zenész annak idején első alkalommal állt közönség elé. 2016. június 16. és 18. között, három egymást követően están át adott koncertet Tramp (mindhárom esemény teltházas volt); de ezt megelőzően fellépett a világhírű Svéd Rockfesztiválon, valamint később további híres dán rendezvényeken (aktulális háttér-bandája, a Lucer társaságában). Ezután, augusztus-szeptember folyamán Mike egy nagyszabású USA-turnéval tért vissza oda, ahol annak idején világ-hírnévre tett szert, a White Lion, majd a Freak Of Nature énekeseként.

Mindezen felül most egy újabb szólólemezt jelentett be Tramp: a zenész tizedik önálló albuma 'Maybe Tomorrow' címmel jelenik meg, 2017. február 24-én, a dán Mighty Music/Target Group kiadók jóvoltából, az alább látható borítóval:

"A 'Maybe Tomorrow' a tizedik albumom, ami egyben szóló-karrierem kezdetének 20. évfordulóját is fémjelzi. Ezzel a lemezzel kívánom tehát örökre belevésni a nevem a rockzene történelmébe. Azt szeretném, ha minden kétség és zűrzavar eloszlana akörül, ki is valójában Mike Tramp. Ez a lemez vagyok én - ez is maradok mindörökre" - közölte Tramp, aki egyúttal bejelentette első 2017-es európai turné-dátumait is.

A CD-n, digitálisan és limitált LP-n megjelenő 'Maybe Tomorrow' felvételei a koppenhágai Medley Stúdióban zajlottak. A producer ezúttal is Tramp-banda gitárosa, Soren Andersen volt (Tramp-nek ez a hatodik, Soren-nel közös albuma). Hasonlóan a 'Nomad' című lemezhez, dobokon ezúttal is Morten Hellborn, basszusgitáron Jesper Haugaard, zongorán és orgonán pedig Morten Buchholtz kíséri a frontembert.

A Tramp-banda jövő turné-beosztását a zenész hivatalos Facebook-oldalán lehet böngészni.

A 'Maybe Tomorrow' album első single-dala / videoklipje január közepén jelent meg. Íme a 'Coming Home' premierje:

Tramp mellesleg néhány hónappal ezelőtt újra megcáfolta a White Lion újonnani összeállásának pletykáit. Az énekes elmondása szerint, ennek az az oka, hogy Vito Bratta gitáros visszavonult a zenéléstől. Tramp egy korábbi interjúban így válaszolt a White Lion-reunionnal kapcsolatos kérdésre: "Ez a kérdés sosem egyszerű, mivel ezt Vito-nak kellene megválaszolnia. És az a helyzet, hogy a válasz ígyis-úgyis nem. Mert Vito nem fog többé színpadra állni és zenélni. Másrészről, én sem akarom folytatni a White Lion-t a feloszlásunk után. Mivel a White Lion zenéje azt a Mike Tramp-et reprezentálja, aki akkoriban voltam. Ettől függetlenül továbbra is koncertezem akusztikus White Lion dalokkal; de ez teljesen más, mivel én is teljesen más személy vagyok már. Akkor nem mondanék nemet, ha Vito felhívna azzal a szándékkal, hogy csináljunk valami hasonló projektet, mint Jimmy Page és Robert Plant, de a White Lion-ról szó sem lehet, mert az emberek azt várnák el Mike Tramp-től, hogy úgy szóljon, mint 1987-ben. És ez nekem nem menne... Ami megtörtént, szép volt, de vége... Sok előadó ezt nem érti meg; próbálkoznak újra és újra. De az igazság az, hogy mindenki változik, ahogy öregszik".

A White Lion felélesztésének utolsó kísérlete a 2008-as visszatérő, 'Return Of The Pride' című album volt, de ennek rögzítéséhez Tramp egy teljesen friss felállást kölcsönzött, Jamie Law gitáros, Claus Langeskov basszer, Troy Patrick Farrell dobos és Henning Wanner billentyűs személyében.


'Coming Home' címmel mutatta be 10. szólólemeze első klipjét Mike Tramp
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás