Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

VUUR - hamarosan megjelenik Anneke van Giersbergen új bandájának debüt-albuma, amiről itt az új dal!


2017-10-06

A The Gathering egykori / a The Gentle Storm jelenlegi énekesnője, a holland Anneke van Giersbergen nemrég egy videóban mutatta be új bandáját, amiben prog-metalista oldalát ismerhetjük meg.

Anneke 2016 elején döntött úgy, ketté választja zenei karrierjét: egyrészről folytatja folkos-akusztikus szóló-projektjét; másrészt pedig belevág egy keményebb, prog-metalista mozgalomba. Ez utóbbi a VUUR nevet viseli [hollandul ez a 'tűz' és a 'szenvedély' szavak megfelelője]. Az énekesnő elhatározta, hogy egy darabig szünetelteti szóló-karrierjét, és 2017-ben kizárólag a VUUR zenekarra koncentrál.

"Úgy érzem, én élvezem az ellentmodásos dolgokat" - nyilatkozta nemrég Anneke, pályafutásának két részre osztása kapcsán. "Szeretek kemény zenét játszani, de a lágyabb, akusztikusabb, bensőségesebb dolgaimnak is teret kell adnom. Mindkét részről próbálom meglelni a határaimat. A VUUR stílusa némileg azonban mégis eltér a The Gathering-től és a The Gentle Storm-tól. Talán úgy határolnám be, hogy ezúttal a The Gathering melankóliája vegyül a The Gentle Storm meghatározó elemeivel, de mégis sötétebbek a zenei témák, és kevesebb a folkos beütés. Persze ugyanannyira dallamos és szívmelengető ez a zene is, mint minden, amit általában csinálok; viszont itt keményebb zenére kell számítani".

A VUUR felállása javarészt a The Gentle Storm turné-bandáinak tagjaiból tevődik össze. Íme a teljes line-up:

Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering) - ének
Ed Warby (Hail Of Bullets, Ayreon, ex-Gorefest) - dobok
Jord Otto (My Propane, ex-ReVamp) - gitár
Ferry Duijsens - gitár
Johan van Stratum (Stream Of Passion) - basszusgitár
Marcela Bovio (Stream Of Passion) - ének

Anneke így folytatta: "Ez a banda nem a The Gentle Storm, mivel a zenénk is eltér attól a projekttől, viszont a legtöbb tag azonos. Etekintetben nem sok fog változni, főként az élő produkciók tekintetében. Szerintem sokan szeretni fogják a VUUR-t, mint egy vérbeli élő bandát, mert nálunk csak jólismert rocksztárok játszanak [haha]. Szerintem Hollandiában ők egyikei a legjobb heavy heavy zenészeknek - még véletlenül sem szeretném elengedni őket".

A VUUR június elején mutatta be legelső single-dalát, ami a 'Days Go By - London' címet viseli. A premier kapcsán az alábbiakat közölte Anneke: "Az album dalszövegeit olyan városok inspirálták, ahol többször is megfordultam a turnék során. A 'Days Go By - London' dalt az 1666-os Nagy londoni tűzvész inspirálta - a szöveget a várost fenyegető tűz perspektívájából írtuk, de maga a dal a reményről szól. A Nap még a legsötétebb időkben is felragyog az égen".

Újabban megjelent a 'My Champion - Berlin' című szám hivatalos videoklipje is. Ezt így kommentálta Anneke: "Ez a dal debütáló albumunk nyitó-tétele; egyfajta ceremónia-mesterként szolgál. Egyaránt kemény és dallamos; felvonultatja a banda technikai abilitásait, de közben "együtténeklős" is. Alapvetően az egész albumot ilyen stílusúnak szántam; ezt azonban gitárosunk, Jord Otto írta, majd Joost van den Broek producerrel véglegesítettük. A dalszövegeket és a vokál-dallamokat én szereztem; tehát amint hallhatjátok a második világháború utáni Berlinről van benne szó. Célunk továbbá egy performansz-videó forgatása volt, mivel így így megismerhetitek a bandát, és rájöhettek, hogy valójában szívünket-lelkünket beleadva zenélünk. Ezek vagyunk mi. Nagyon büszke vagyok erre a bandára!".

Alább meghallgatható a 'Freedom - Rio' című szám is:

Mint nemrég kiderült, a VUUR bemutatkozó albuma október 20-án jelenik meg, 'In This Moment We Are Free - Cities' címmel, az InsideOut Music kiadó jóvoltából. A lemezen szereplő dalok mindegyikét egy városról nevezték el; olyan helyekről, ahol Anneke karrierje során gyakran megfordult, és ahonnan rengeteg tapasztalatot szerzett (itt érhető el egy rajongói játék az album koncepciója kapcsán).

A lemez borítója és tracklistája így néz ki:

01. My Champion - Berlin
02. Time - Rotterdam
03. The Martyr and the Saint - Beirut
04. The Fire - San Francisco
05. Freedom - Rio
06. Days Go By - London
07. Sail Away - Santiago
08. Valley of Diamonds - Mexico City
09. Your Glorious Light Will Shine - Helsinki
10. Save Me - Istanbul
11. Reunite! - Paris

Az alábbi lejátszón belehallgathatunk az album összes dalába:

Nemrég bejelentették a VUUR első koncertjeit, valamint a banda első turnéját, amit az Epica előzenekaraként bonyolítanak le november folyamán (decemberben a Scar Symmetry társaságában turnéznak); alább pedig is betekintést nyerhetünk a banda 2017 őszére várható debüt-albumának munkálataiba is, amit a hollandiai Rijen-beli Sandlane stúdióban végeztek:

November
9 - Klub Studio - Krakkó, Lengyelország
12 - Kesselhaus - Berlin, Németország
13 - Markthalle - Hamburg, Németország
14 - Essigfabrik - Köln, Németország
15 - La BAM - Metz, Franciaország
17 - Stereolux - Nantes, Franciaország
18 - Krakatoa - Bordeaux, Franciaország
25 - Le Moulin - Marseille, Franciaország
26 - Le Transbordeur - Lyon, Franciaország
29 - Bakcstage Werk - München, Németország

December
3 - L'Aeronef - Lille, Franciaország

7 - Le Trabendo - Párizs, Franciaország
8 - Biebob - Vosselaar, Belgium
9 - The Dome - London, Anglia
10 - TivoliVredenburg - Utrecht, Hollandia


VUUR - hamarosan megjelenik Anneke van Giersbergen új bandájának debüt-albuma, amiről itt az új dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás