Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

MEMORIAM - itt a Bolt Thrower / Cerebral Fix tagok alkotta death-grind banda debüt-albumának új dala, a 'Resistance'!


2017-03-17

A 2016 elején alakult, birminghami Memoriam zenekar nemrég befejezte bemutatkozó albuma munkálatait.

A Memoriam zenekart Karl Willetts (Bolt Thrower) és Frank Healy (Cerebral Fix, Benediction) alapította. Az új banda debütáló albuma, a 'For the Fallen' március 24-én lát napvilágot, a Nuclear Blast jóvoltából. A lemezen helyet kapott többek közt a 'War Rages On' és a 'Resistance' (ami a 'The Hellfire Demos I' című anyagon szerepel), valamint a 'Surrounded (By Death)' című szám (ami a 'The Hellfire Demos II'-n is megtalálható). Lentebb elérhető a banda első hivatalos, véglegesített dala, a 'Reduced To Zero', valamint a 'Surrounded By Death' és a 'Resistance' szöveges klipje.

Karl Willetts elmondta: "A 'Reduced To Zero' egyfajta megjegyzés azokhoz az időkhöz, melyekben jelenleg élünk. Egy olyan világban, amit a félelem, a gyűlölet és az intolerancia ural, megírtunk egy olyan dalt, ami a Brexit és Trump megválasztása, valamint a jobboldali nacionalista xenofóbia elterjedése nélkül nem jöhetett volna létre".

A 'For the Fallen' immáron előrendelhető különféle formában. A digitális példányt megvásárlók ingyenesen azonnal letölthetik a 'Reduced To Zero' című dalt.

Az album lent látható borítóját Dan Seagrave készítette. A művész a következőképpen nyilatkozott: "A banda elképzelése volt számomra a kiindulópont: tehát egy temetés és egy csata, egy háború folyamatát képeztem le, olyan módon, hogy arra ráilljen a lemez címe. Hasonlóan a többi munkámhoz, most is azt próbáltam elérni, hogy az alap-információ teljes mértékben ellepje az agyam; a képzelet pedig átvegye az irányítást az egyes képi elemeken. Továbbá mindvégig ki kellett tartanom az eredeti koncepció mellett. Amit tehát itt látunk, az egy temetői menet, ami átvonul egy háború sújtotta városon. Lerombolt, elhagyatott tornyok és épületek, és egy katedrális, amit utól ért a rombolás és a pusztulás...Ha közelről megnézitek a képet, láthatjátok, hogy az összes épület-romot felemésztette a természet, és az évszaknak megfelelő mintázattal látta el. Persze olyan fogalom, hogy évszak, már nem létezik: mindent ellepett az időtlen üresség. A figurák néhai katonák maradványai - most a tömegbe olvadva menetelnek e lehangoló folyamat közepette. Nincsenek tudatában saját, borzalmas állapotukkal; csak a parancsnok utasításait követik. Ez a parancsnok szintén egy toprongyos, szörny-szerű lény, de ő mégis kitűnik a többiek közül, mint egyfajta vezető, aki gázmaszkkal takarja arcát. Ez a menet egyébként olyan, mintha szellemek alkotnák; lassan halad végig a városon, mint egy örökké tartó, ősi folyamat. Messze a háttérben háború képei rajzolódnak ki; de ez már egy másik kor előképe. Ettől függetlenül ez is a valóság egyik lehetséges változata. Az élőlények elvesztek a jelenben; a háború minden életjelet kiirtott - nem maradt más, csak a szellem-lét, amit véget nem érő szürrealizmus ural".

A tracklista:
01. Memoriam
02. War Rages On
03. Reduced To Zero
04. Corrupted System
05. Flatline
06. Surrounded (By Death)
07. Resistance
08. Last Words

Az alábbi videókban - amik a lemez hivatalos előzetesei - megismerhetjük, miképpen alakult meg a banda, hogyan született meg a lemez, és mi volt az inspiráció:

A Memoriam tulajdonképpen azzal a céllal jött létre, hogy betöltse az űrt, amit a Bolt Thrower dobosának (Martin ‘Kiddie’ Kearns) halála 2015 szeptemberében maga után hagyott. A Bolt Thrower ezt követően felhagyott minden jövőbeni aktivitással; így Karl Willetts frontember minden kötelességtől mentesítve belevághatott egy új projektbe, amihez néhány zenész barátját hívta segítségül. A Memoriam egy old-school death metal banda, ami az elődje által meghatározott sztenderdeken alapszik. A zenészek eleinte olyan death metal-dalok feldolgozásaiban utaztak, melyek annak idején nagy hatással voltak munkásságukra; rövid időn belül azonban nyilvánvalóvá vált, hogy saját dalaik is jócskán megállják helyüket a magas elvárásokat állító színtéren.

A Memoriam tagjai a következők:

Karl Willets (Bolt Thrower) - ének
Frank Healy (Cerebral Fix, Benediction) - basszusgitár
Scott Fairfax (Cerebral Fix) - gitár
Andy Whale (Bolt Thrower) - dobok


MEMORIAM - itt a Bolt Thrower / Cerebral Fix tagok alkotta death-grind banda debüt-albumának új dala, a 'Resistance'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás