Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SAILLE - újabb videó a 'Gnosis' című albumhoz


2017-03-29

A belga szimfónikus black metal zenekar március közepén adta ki legújabb, 'Gnosis' című stúdióalbumát, ami a nagysikerű 'Eldritch' folytatása.

A Saille új, 'Gnosis' című albumáról elsőként a 'Genesis 11:1-9' című szám látott napvilágot napvilágot - a premier lentebb elérhető. A Biblia szóban forgó szegmense a Bábel-toronyról szól. A történet szereplői egy olyan épület felállításán dolgoznak, aminek révén eljuthatnak a mennybe.

A banda új lemeze tehát bibliai történeteken alapszik; de persze ezt nem a szó megszokott értemében kell elképzelni. Dennie Grondelaers frontember a következőképpen magyarázza a dolgot: "A 'Gnosis' [görög kifejezés, jelentése: 'tudás'] albummal a prométeuszi ideálok, és azok luciferi ellentettjeinek világába kalandozunk. A lemez egyes dalai számos történelmi, mítológiai és fikcionális forrásokon alapszanak. Elsősorban a tudás-szomj, valamint annak esetlegesen romboló következményei vannak a téma középpontjában. A Biblia mellett egyébként Aleister Crowley Thelema című műve is támpont volt számunkra, a dalszerzés közben; zeneírás tekintetében pedig alapvetően sokat tanulmányoztuk az orosz zongorista, Alexander Scriabin műveit".

"Előző lemezünk, az 'Eldritch' egy igencsak remek album volt, de mi mégis úgy éreztük, a következőnek sötétebbnek kell lennie; és alapjában véve új szintre kell juttatnunk a Saille zenéjét. Ennek megfelelően módosítottuk a logónkat is. Aki meghallgatja a 'Gnosis'-t, az könnyen felfedezheti a Saille új identitását. A dalok sokkal erőteljesebbek és lényegretörőbbek... egy kicsit talán második albumunk 'Ritu' kompozícióira hajaznak, de azoknál jóval intenzívebbek és extrémebbek" - nyilatkozta Reinier Schenk gitáros.

A 'Gnosis' album az első a Saille történetében, ami Collin Boone (Asatru, Herfst) gitározik; a bandában ugyanis 2016 júliusában gitáros-váltás történt; egyben az első, amin Kristof Van Iseghem (ex-Carneia) basszerozik (ő 2014-ben váltotta le Didier Vancampo-t). Habár Dries Gaerdelen billentyűs játékai még hallhatók a 'Gnosis' dalaiban, az alapítók egyike a munkálatokat követően a háttérbe húzódott, hogy ezentúl a koncertszervezéssel foglalkozzon. A banda ezentúl tehát csak a stúdióban fog billentyűket használni.

A 'Gnosis' március 17-én, pénteken jelent meg, a Code666 Records jóvoltából, az alábbi borítóval és dallistával:

01. Benei ha'Elohim
02. Pandaemonium Gathers
03. Blôt
04. Genesis 11:1-9
05. Before the Crawling Chaos
06. Prometheus
07. Thou, My Maker
08. Magnum Opus
09. 1904 Era Vulgaris

Újabban megjelent a 'Benei ha'Elohim' című szám is, amit a banda így kommentált: "A Benei ha'Elohim (lefordítva: ‘Isten fiai’) egy férfiakból álló csoport volt, ami azért szállt le a mennyből, hogy egyesüljön az Ember Lánygyermekeivel, beteljesítvén ezzel Isten akaratát. Ez egy óriási tudással megáldott csoport, aminek tagjai képesek használni a mágia erejét is. Erőfeszítéseik ára azonban a Nephilim születése lett - ez pedig, mint tudjuk, pusztító óriásokkal szabadítottak halált a Földre".

A megjelenés napján közzétették a 'Prometheus' című szám hivatalos videoklipjét:

A lemez teljes egészében végighallgatható a Metal Injection magazin exkluzív cikkében; alább pedig elérhető egy új stúdió-videó, amit a 'Pandaemonium Gathers' című számhoz forgattak:

A Saille legutóbbi, 'Eldritch' című nagylemeze 2014. november 10-én jelent meg. Az epikus koncept-albumról - ami a "klasszikus és modern horror-irodalom mesterműveinek tematikáját atmoszféráját prezentálja" - bővebben itt írtunk.


SAILLE - újabb videó a 'Gnosis' című albumhoz
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás