Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [175. rész]


2017-02-12

A mai napon Németország egyik legnagyobb legendájától hallgatunk meg egy korai klasszikust.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 175. rész

ANGEL DUST - 'Atomic Roar'

A '80-as évek egyik kiemelkedő speed metal zenekara volt a német Angel Dust, ami '86-ban és '88-ban két, azóta kultikussá vált albumot adott ki ('Into the Dark Past', 'To Dust You Will Decay'). Az Angel Dust elnevezést a legendás Venom zenekar egyik korai dala ihlette. A kezdetekben a csapat a "Bay Area-típusú" thrash metalt ötvözte az újhullámos brit heavy metallal és a germán stílusú speed metal zenével, ami annak idején meglehetősen népszerű volt Európa ezen területén.

Az 1990-es feloszlást követően az Angel Dust közel tíz éven keresztül inaktív maradt, a '97-es évben viszont egy modern power metal stílusú hangzással tértek vissza. Az újjáalakulás ötlete akkor született, amikor a banda eredeti dobosa és basszerosa, Frank Banx és Dirk Assmuth egy feldolgozás-zenekarral koncertezett, Bernd Aufermann gitáros és Steven Banx (aki nem mellesleg Frank öccse) társaságában. Steven felvetette, hogy Bernd-del közösen szerzett dalaikat stúdióban kellene rögzíteni, és mivel ennek a projektnek nem volt neve, Frank és Dirk "felajánlották" az Angel Dust nevét.

Az újonnani próbálkozás végkimenetele meglehetősen nagy sikereket hozott. A banda stílusát innentől kezdve főként a progresszív / power metal-hangzás alapozta meg. A '90-es évek végén és a 2000-es évek elején ebben a műfajban alkottak meg négy kiváló nagylemezt (1998 - 'Border of Reality', 1999 - 'Bleed', 2000 - 'Enlighten the Darkness', 2002 - 'Of Human Bondage').

Miután Aufermann 2001-ben kilépett a bandából, helyét egy amerikai gitáros, Richie Wilkison vette át. Habár Aufermann három évvel később visszatért, 2005-ben Dirk Thurisch énekes döntött a távozás mellett. Ez utóbbi helyére Carsten Kaiser (Metalforce, ex-Everlow) érkezett, de a következő öt évben a csapat meglehetősen kevés aktivitást produkált; így 2010-ben végül közösen a feloszlás mellett döntöttek.

Annak ellenére, hogy már 2006-ban bejelentették, hogy készülőben van az 'Of Human Bondage' album folytatása, ebből mindeddig semmi nem lett... Tíz évvel később, 2016 szeptemberében azonban maga Thurisch döntött úgy, hogy másodjára is újjáéleszti a zenekart, miután első két klasszikus albumukat újra kiadta a No Remorse Records.

Az Angel Dust 2017 nyarára már leszervezett néhány fesztivál-fellépést. A jövőbeni tevékenységekről és koncertekről a banda Facebook-oldalán lehet értesülni.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [175. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás