Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ALCYONA SKY - bemutatta első dalát a frissen feloszlott Amoral gitárosának új bandája


2017-02-21

A finn Alcyona Sky zenekar - amit a januárban feloszlott Amoral gitárosa / dalszerzője, Ben Varon alapított - még ebben az évben kiadja debütáló albumát.

Az Alcyona Sky zenekart a finn rock-színtér négy neves zenésze alkotja. A banda 'No Cure' címmel mutatta be első single-dalát - ez lentebb elérhető.

"Miután 2013 tavaszán elkészült az utolsó előtti Amoral album, a 'Fallen Leaves & Dead Sparrows', úgy döntöttem, hogy azt a nyarat pihenéssel, zenélés-mentesen töltöm..." - nyilatkozta Ben Varon, majd hozzátette, hogy ennek céljából egy vidéki, tengerparti faházba vonult vissza; ahol azonban az idilli környezet ismét megihlette... "Végül rájöttem, hogy még pihenés közben is folyamatosan újabb és újabb dal-ötletek keringenek a fejemben... Mivel ezek a témák korántsem hasonlítottak az Amoral dalaira, eljátszadoztam az ötlettel, mi lenne, ha belevágnék egy mellék-projektbe...".

Ben nagy rajongója a '90-es évek rockzenéjének; és ez egyértelműen kihallatszik új bandája, az Alcyona Sky dalaiból; épp úgy, ahogy a '70-es évek akusztikus gitár-zenéje is, aminek szépségét a gitáros a későbbiekben fedezte fel.

"Amint lekottáztam az első szólamokat, felötlöttek bennem az első nevek, akikkel együtt szeretnék dolgozni" - mondta. "Micko Hell [Denigrate, Million Dollar Beggars] mindig is az egyik kedvenc énekesem volt - igazából először az ő mély és lélekkel teli hangjára gondoltam, amikor megírtam az első riffeket és a dalszövegeket. Aztán eszembe jutott Rale Tiiainen [The Black League, The Oho, Ancara], akivel az évek során több alkalommal is színpadra álltam - tudtam, hogy pont ehhez a projekthez illő, kemény stílusa van... Majd jött Jyri Helko [For The Imperium, Warmen], aki végül a csapat elsőszámú virtuóza lett, köszönhetően komolyzenei basszusgitárosi tapasztalatának. Nagy szerencsémre mindhárman elfogadták meghívásomat; így nem is kellett tovább gondolkoznom alternatív megoldásokon".

Varon, Tiiainen és Helko 2014 telén, tavaszán és őszén véglegesítette a gitáros dalait, majd bevonultak a Sound Supreme Stúdióba, ahol a hangszer-témákat mindössze két nap alatt fel is vették. Ben és Micko az elkövetkezendő hónapokban rögzítették a vokálokat is, és véglegesítették a projekt további részleteit.

"Óriási élmény volt organikus módon, élőben a stúdióban, közösen egyetlen szobában, egymással szemben rögzíteni ezeket a nótákat. Már ez a tény rendkívül árulkodó arra nézve, milyen tehetséges srácok szerepelnek ebben a projektben. Általuk jómagamból is sikerült a lehető legjobbat adni a munkálatok során" - tette hozzá Varon.

Habár az eredeti tervek szerint az Alcyona Sky egy "egy-albumos" projektnek indult - lévén a banda rövid időn belül összekovácsolódott -, felvetették a turnézás ötletét is; sőtmitöbb, nekiláttak második albumuk megírásának!

"Olyan fantasztikus élmény ezekkel a srácokkal együtt zenélni; és olyannyira élvezem ezeket a dalokat, hogy feltettem a kérdést: miért is kéne itt megállni?! A második Alcyona Sky albumra már most is rengetem ötletem van, és egyébként is... már alig várom, hogy lássam, hogy szólunk élőben!".

Hamarosan nyilvánossá válnak az Alcyona Sky debütáló albumának részletei, de addig is hallgassuk meg a banda első véglegesített dalát, a 'No Cure'-t!

Varon eredeti bandája, az Amoral január 5-én adta utolsó koncertjét, a Helsinki-beli Tavastia klubban. A gitáros elmondása szerint azért végeztetett be a zenekar, mert "nyilvánvalóvá vált, hogy a tagok egyéb elfoglaltságai okán lehetetlennél válik a folyamatos turnézás". Utolsó albumuk, az 'In Sequence' 2016 februárjában jelent meg.


ALCYONA SKY - bemutatta első dalát a frissen feloszlott Amoral gitárosának új bandája
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás