Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Lenny Kravitz- és Iron Maiden-feldolgozások szerepelnek Ihsahn új EP-jén - végighallgatható a 'Telemark'!


2020-02-14

Az Emperor frontembere, Ihsahn (eredeti nevén: Vegard Sverre Tveitan) a 2018-as nagylemez, az 'Àmr' folytatásaként adja ki az ötszámos 'Telemark' EP-t.

Ihsahn egy két EP-ből álló sorozatot rögzített a norvégiai Notodden-beli Sonic Attic Stúdióban. A két EP - melyen főként norvég szövegekt hallhatunk - első részén ('Telemark') öt súlyosabb dal szerepel; míg a második (egyelőre cím nélküli) mini-lemezen öt progresszívabb hangzású dal kap helyet.

"Tizenhat éves korom óta szinte két évente kiadtam egy nagylemezt, de most úgy éreztem, itt az ideje valami mást is kipróbálni. Mindezt egy olyan megközelítésben szerettem volna megvalósítani, ami természetesnek hat, de egyben alkalmazkodik is a mai zenék előadásmódjához és élményéhez. Már van hét szólólemezem, így az első EP egyfajta kisebb visszatekintés lesz. Hasonló témákhoz nyúltam vissza, mint az 'Arktis.' esetében, de ezúttal sokkal közelebb az otthonomhoz - mind zeneileg, mind kulturális szempontból".

"Az a terv, hogy a kettes számú albumon ennek az EP-nek az esztétikai és zenei ellenpárját adom majd ki; lévén így meg tudom mutatni a zeném progresszív, kísérleti és kiforrott oldalát is. Mindent összevetve ez az egész számomra az ötletelgetésről szól, valamint arról, hogy teret engedjek magamnak, mielőtt belemerülnék a következő nagylemezbe" - nyilatkozta Ihsahn.

Az EP-sorozat első része, a 'Telemark' 2020. február 14-én jelenik meg, az alább látható borítóval és dallistával:


01. Stridig
02. Nord
03. Telemark
04. Rock And Roll Is Dead (Lenny Kravitz feldolgozás)
05. Wrathchild (Iron Maiden feldolgozás)

"Az első EP címe 'Telemark'  – ez a megye neve, ahol felnőttem és ma is lakom - az egészet ez a hely inspirálta. Egyszóval mondhatnám, hogy ez egy "gyökér-orientált" album. Már korábban is terveztem, hogy egy alapvetően csupasz, tisztán a black metal esztétikájához kapcsolódó anyagot készítsek. Ezek az én zenei gyökereim; vagyis Telemark. Ezért íródtak norvég nyelven a szövegek is. Úgy érzem, ez az otthont is jelenti sok tekintetben".

Elsőként a 'Stridig' című szám jelent meg hivatalos videoklip formájában. Íme a premier:

Újonnan pedig napvilágot látott a teljes album-stream, ami az alábbi lejátszási listán érhető el:

Ihsahn legutóbbi, 'Àmr' című nagylemeze 2018 májusában jelent meg, a Candlelisght Records jóvoltából. Ezt előzte meg a 2016-os 'Arktis.'. Minderről bővebben itt írtunk.


Lenny Kravitz- és Iron Maiden-feldolgozások szerepelnek Ihsahn új EP-jén - végighallgatható a 'Telemark'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás