Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SERIOUS BLACK - megjelent a 'Magic' album; itt a 'The Witch Of Caldwell Town' szöveges klipje!


2017-08-25

A Helloween egykori (1989-2001) gitárosa, Roland Grapow (aki jelenleg a Masterplan tagja) és a Blind Guardian volt (1987-2005) dobosa, Thomen Stauch közös bandája kiadta harmadik nagylemezét.

Attól függetlenül, hogy a néhány évvel ezelőtt alakult zenekart csupa jólismert metal-zenész alkotja, a tagok már a legelején kijelentették: itt nem érvényes az "all-star" jelző, mivel egy valódi, önálló és független bandáról van szó.

A Grapow és Stauch mellett Mario Lochert (ex-Visions Of Atlantis), Dominik Sebastian (Edenbridge), Jan Vacik (ex-Dreamscape) és Urban Breed (ex-Tad Morose, ex-Bloodbound, ex-Pyramaze) énekes közreműködésében létrejött Serious Black egy kollektív dalszerzői munka eredményeképpen alkotta meg debütáló, 'As Daylight Breaks' című nagylemezét, ami egy "valódi kincs a dallamos klasszikus metal műfaj színterén. A Serious Black elsősorban az Avantasia és a Masterplan rajongók figyelmét keltette fel, de ugyanakkor erősen ajánlott minden metalistának, aki az egyedülálló virtuózok, a tökéletesen megszerkeszett nóták és a felejthetetlen dallamok híve".

A Serious Black bemutatkozó albuma - melyet a müncheni Dreamsound Stúdióban rögzített a banda, "mindenféle előzetes egyeztetést és ötletet mellőzve" - 2015. január 16-án látott napvilágot. A megjelenést követően a banda azonnal európai turnéra indult a HammerFall társaságában; később pedig a Kamelot-ot kísérte nyári fesztivál-körútra. Ezt követően eljött az idő az első headliner turné bejelentésére is!

Míg a Serious Black második, 'Mirror World' című nagylemezének dalait írta, a tagok leszervezték első önálló európai turnéjukat, melyen a Sinbreed és a Messerschmitt kísérte őket. A körút 2016. szeptember 22-én vette kezdetét, Bécsben; három nappal később pedig a budapesti Dürer Kertbe is ellátogatott a banda. A Serious Black észak-amerikai színpadi debütálása 2016. szeptember 10-én volt esedékes, a világhírű Atlanta-beli ProgPower USA fesztiválon.

Ezzel nagyjából egyidőben jelent meg második, 'Mirror World' című albumuk (2016. szeptember 9-én - erről bővebben itt írtunk), de a banda egy pillanatra sem állt meg: rögtön neki is láttak a harmadik nagylemez munkálatainak.

Az intenzív turnék és próbák kifizetődtek; lévén a csapat az elmúlt három évben a power metal műfaj egyik korabeli nemzetközi zászlóvivőjévé vált. A rajongók és média euforikus reakciói keltették életre újabb, 'Magic' című nagylemezüket, ami 2017. augusztus 25-én ad ki a német AFM Records, az alább látható, Jan Yrlund által tervezett borítóval:

Az új album megjelenik sztenderd CD-n, dupla lemezes digipakban (kiegészítve a fentebb említett, Atlanta-beli koncert audió-felvételével), valamint 250-250 példányszámra limitált fekete és fehér színű bakelitlemezen, és speciális fan-box pakkban. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Ehhez pedig ízelítőképpen lentebb elérhető a vadonatúj dal, a 'Burn! Witches Burn!' szöveges videója és a 'Serious Black Magic' hivatalos klipje:

A lemez megjelenésének napján közzétették a 'The Witch Of Caldwell Town' című szám szöveges klipjét is:

Az album munkálatait összefoglalván, a banda közzétett egy 'walk-through' videót is:

A Serious Black egyúttal bejelentette első teljes értékű világkörüli turnéját, amin néhány speciális vendég is részt vesz [Herman Frank (ex-Accept), Rick Altzi (Masterplan), Andre Hilgers (ex-Rage) és Michael Müller (Jaded Heart)] személyében. A körút - ami szeptember 7-én veszi kezdetét Nürnbergben, és a hónap végén a budapesti Dürer Kertbe is elér - előzenekarai a luxemburgi My Own Ghost és a német Stormhammer együttesek lesznek. Íme a turné hivatalos plakátja:


SERIOUS BLACK - megjelent a 'Magic' album; itt a 'The Witch Of Caldwell Town' szöveges klipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás