Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

SERIOUS BLACK - 'Suite 226' címmel jelenik meg a negyedik nagylemez; itt az új dal / klip, a 'When The Stars Are Right'!


2019-12-04

A Helloween egykori (1989-2001) gitárosa, Roland Grapow (aki jelenleg a Masterplan tagja) és a Blind Guardian volt (1987-2005) dobosa, Thomen Stauch közös bandája bejelentette új nagylemezét.

Attól függetlenül, hogy az 5 évvel ezelőtt alakult zenekart csupa jólismert metal-zenész alkotja, a tagok már a legelején kijelentették: itt nem érvényes az "all-star" jelző, mivel egy valódi, önálló és független bandáról van szó.

A Grapow és Stauch mellett Mario Lochert (ex-Visions Of Atlantis), Dominik Sebastian (Edenbridge), Jan Vacik (ex-Dreamscape) és Urban Breed (ex-Tad Morose, ex-Bloodbound, ex-Pyramaze) énekes közreműködésében létrejött Serious Black egy kollektív dalszerzői munka eredményeképpen alkotta meg debütáló, 'As Daylight Breaks' című nagylemezét, ami egy "valódi kincs a dallamos klasszikus metal műfaj színterén. A Serious Black elsősorban az Avantasia és a Masterplan rajongók figyelmét keltette fel, de ugyanakkor erősen ajánlott minden metalistának, aki az egyedülálló virtuózok, a tökéletesen megszerkeszett nóták és a felejthetetlen dallamok híve".

A Serious Black bemutatkozó albuma - melyet a müncheni Dreamsound Stúdióban rögzített a banda, "mindenféle előzetes egyeztetést és ötletet mellőzve" - 2015. január 16-án látott napvilágot. A megjelenést követően a banda azonnal európai turnéra indult a HammerFall társaságában; később pedig a Kamelot-ot kísérte nyári fesztivál-körútra. Ezt követően eljött az idő az első headliner turné bejelentésére is!

Míg a Serious Black második, 'Mirror World' című nagylemezének dalait írta, a tagok leszervezték első önálló európai turnéjukat, melyen a Sinbreed és a Messerschmitt kísérte őket. A körút 2016. szeptember 22-én vette kezdetét, Bécsben; három nappal később pedig a budapesti Dürer Kertbe is ellátogatott a banda. A Serious Black észak-amerikai színpadi debütálása 2016. szeptember 10-én volt esedékes, a világhírű Atlanta-beli ProgPower USA fesztiválon.

Ezzel nagyjából egyidőben jelent meg második, 'Mirror World' című albumuk (2016. szeptember 9-én - erről bővebben itt írtunk), de a banda egy pillanatra sem állt meg: rögtön neki is láttak a harmadik nagylemez munkálatainak.

Az intenzív turnék és próbák kifizetődtek; lévén a csapat az elkövetkezendő három évben a power metal műfaj egyik korabeli nemzetközi zászlóvivőjévé vált. A rajongók és média euforikus reakciói keltették életre újabb, 'Magic' című nagylemezüket, ami 2017. augusztus 25-én adott ki a német AFM Records. Azév decemberében megjelent egy 'First Light' című stúdióalbum is, ami kizárólag akusztikus dalokat tartalmaz.

A Serious Black az elmúlt 18 hónapban pihenőt tartott, de 2019-ben a tagok úgy döntöttek, hogy - három nagysikerű stúdióalbum és több mint 120 világkörüli koncert után - kidolgoznak egy új koncepciót; egyben megalkotják újabb, negyedik stúdiólemezüket. "A várakozás véget ért. Frissen és üdén, kipihenten térünk vissza a színtérre! Epekedve várjuk már, hogy végre bemutathassuk az új dalokat!" - mondta a basszusgitáros, Mario Lochert.

A banda új, 'Suite 226' című albumán a korábbiaknál is több gitár-téma, fogós ritmus és súlyos riff hallható. A Serious Black egy különleges zenei kalandra repíti a hallgatókat. Koncepció tekintetében egy, "a menny és a pokol közötti pszichiátria; vagyis az elátkozottak menedékhelyének" történetét ismerhetjük meg.

A 'Suite 226' című album megjelenik sztenderd CD-n, dupla lemezes digipakban, valamint limitált bakelitlemezen, és speciális fan-box pakkban. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Ehhez pedig ízelítőképpen lentebb elérhető a vadonatúj dal, a 'When The Stars Are Right' hivatalos videoklipje:

A Serious Black egyúttal hamarosan közzéteszi az új album és a lemezbemutató turné további részleteit...


SERIOUS BLACK - 'Suite 226' címmel jelenik meg a negyedik nagylemez; itt az új dal / klip, a 'When The Stars Are Right'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás