Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

SERIOUS BLACK - 'Suite 226' címmel jelenik meg a negyedik nagylemez; itt az új dal / klip, a 'Let Me Go'!


2020-01-15

A Helloween egykori (1989-2001) gitárosa, Roland Grapow (aki jelenleg a Masterplan tagja) és a Blind Guardian volt (1987-2005) dobosa, Thomen Stauch közös bandája bejelentette új nagylemezét.

Attól függetlenül, hogy az 5 évvel ezelőtt alakult zenekart csupa jólismert metal-zenész alkotja, a tagok már a legelején kijelentették: itt nem érvényes az "all-star" jelző, mivel egy valódi, önálló és független bandáról van szó.

A Grapow és Stauch mellett Mario Lochert (ex-Visions Of Atlantis), Dominik Sebastian (Edenbridge), Jan Vacik (ex-Dreamscape) és Urban Breed (ex-Tad Morose, ex-Bloodbound, ex-Pyramaze) énekes közreműködésében létrejött Serious Black egy kollektív dalszerzői munka eredményeképpen alkotta meg debütáló, 'As Daylight Breaks' című nagylemezét, ami egy "valódi kincs a dallamos klasszikus metal műfaj színterén. A Serious Black elsősorban az Avantasia és a Masterplan rajongók figyelmét keltette fel, de ugyanakkor erősen ajánlott minden metalistának, aki az egyedülálló virtuózok, a tökéletesen megszerkeszett nóták és a felejthetetlen dallamok híve".

A Serious Black bemutatkozó albuma - melyet a müncheni Dreamsound Stúdióban rögzített a banda, "mindenféle előzetes egyeztetést és ötletet mellőzve" - 2015. január 16-án látott napvilágot. A megjelenést követően a banda azonnal európai turnéra indult a HammerFall társaságában; később pedig a Kamelot-ot kísérte nyári fesztivál-körútra. Ezt követően eljött az idő az első headliner turné bejelentésére is!

Míg a Serious Black második, 'Mirror World' című nagylemezének dalait írta, a tagok leszervezték első önálló európai turnéjukat, melyen a Sinbreed és a Messerschmitt kísérte őket. A körút 2016. szeptember 22-én vette kezdetét, Bécsben; három nappal később pedig a budapesti Dürer Kertbe is ellátogatott a banda. A Serious Black észak-amerikai színpadi debütálása 2016. szeptember 10-én volt esedékes, a világhírű Atlanta-beli ProgPower USA fesztiválon.

Ezzel nagyjából egyidőben jelent meg második, 'Mirror World' című albumuk (2016. szeptember 9-én - erről bővebben itt írtunk), de a banda egy pillanatra sem állt meg: rögtön neki is láttak a harmadik nagylemez munkálatainak.

Az intenzív turnék és próbák kifizetődtek; lévén a csapat az elkövetkezendő három évben a power metal műfaj egyik korabeli nemzetközi zászlóvivőjévé vált. A rajongók és média euforikus reakciói keltették életre újabb, 'Magic' című nagylemezüket, ami 2017. augusztus 25-én adott ki a német AFM Records. Azév decemberében megjelent egy 'First Light' című stúdióalbum is, ami kizárólag akusztikus dalokat tartalmaz.

A Serious Black az elmúlt 18 hónapban pihenőt tartott, de 2019-ben a tagok úgy döntöttek, hogy - három nagysikerű stúdióalbum és több mint 120 világkörüli koncert után - kidolgoznak egy új koncepciót; egyben megalkotják újabb, negyedik stúdiólemezüket. "A várakozás véget ért. Frissen és üdén, kipihenten térünk vissza a színtérre! Epekedve várjuk már, hogy végre bemutathassuk az új dalokat!" - mondta a basszusgitáros, Mario Lochert.

A banda új, 'Suite 226' című albumán a korábbiaknál is több gitár-téma, fogós ritmus és súlyos riff hallható. A Serious Black egy különleges zenei kalandra repíti a hallgatókat. Koncepció tekintetében egy, "a menny és a pokol közötti pszichiátria; vagyis az elátkozottak menedékhelyének" történetét ismerhetjük meg.

A tracklista:
01. Let it Go
02. When The Stars Right
03. Solitude Etude
04. Fate Of All Humanity
05. Castiel
06. Heaven Shall Burn
07. Way Back Home
08. We Still Stand Tall
09. Come Home
10. Suite 226

A 'Suite 226' című album megjelenik sztenderd CD-n, dupla lemezes digipakban, valamint limitált bakelitlemezen, és speciális fan-box pakkban. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Ehhez pedig ízelítőképpen lentebb elérhető a vadonatúj dal, a 'When The Stars Are Right' hivatalos videoklipje:

Újabban megjelent a 'Let Me Go' című szám szöveges videója is:

A Serious Black hamarosan közzéteszi a lemezbemutató turné részleteit...


SERIOUS BLACK - 'Suite 226' címmel jelenik meg a negyedik nagylemez; itt az új dal / klip, a 'Let Me Go'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás