Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

FOZZY - itt az új dal 'Judas' albumról: 'Drinkin With Jesus'!


2017-09-14

A pankrátor-szupersztár Chris Jericho vezette Fozzy nemrég bemutatta soron következő, hetedik nagylemeze első single-dalát, a 'Judas'-t; most egy frissebb single is nyilvánossá vált...

A Fozzy nemrég meghosszabbította lemezszerződését a Century Media Records-szal; így a banda következő albuma - ami a 2014-es 'Do You Wanna Start A War' folytatása lesz - 2017. október 13-án gond nélkül megjelenhet.

Chris Jericho énekes korábban 2016-os megjelenést jelentett be, de később meghívták őt a Metal Allegiance keleti-parti turnéjára; így az album-munkálatok kissé elcsúztak. Ennek ellenére az énekes az alábbiképpen részletezte bandája aktuális dalszerzői irányzatát: "Nem szokásunk határokat húzni magunk köré. Ezzel azt akarom mondani, hogy sosem töprengünk például azon, hogy 'Ez a dal túl kemény lett?', vagy 'Ez a nóta lehetne kevésbé popos'... Egyedül arra törekszünk, hogy valódi Fozzy-hangzású legyen az anyag. A rajongóink ezt szeretik; a koncerteken ezt várják el tőlünk. Ott van például a 'Lights Go Out' dalunk, ami mint kiderült, az Államok elsőszámú "strip-száma". Ez azt jelenti, hogy a sztriptíz bárokban a lányok erre a dalra vetkőznek a legtöbbet... Én magam sem tudtam, hogy van ilyen "strip-lista", de ez jó dolog, mivel mi pont ezt a feelinget akarjuk elérni a zenénkkel - ezt a vibrálást. Azt, hogy az emberek táncolhassanak a muzsikánkra, de mégis egy kicsit mocskos és egy kicsit vad legyen a dolog. Az a lényeg, hogy mindenki feldobva érezze magát, ha Fozzy-t hallgat. A mi koncertjeinken kevés a "crowdsurfing"; annál inkább megy táncolás, az ordítás és a mell-mutogatás. És pontosan ez a mi küldetésünk a lemezen és a koncerten is: az emberek jól érezzék magukat".

Jericho arról is beszélt, mire számíthatnak a rajongók az új albumon: "Részünkről kétségkívül ez a következő, logikus lépés. Korábbi albumaink egyfajta kibővítése. Magyarul tehát a fejlődő Fozzy-val találkozhattok. Elég sokféle bandához hasonlítottak már minket - U2, Metallica, Guns N' Roses -, de ami a legközelebb áll az igazsághoz, az talán David Bowie, akinek minden egyes albumán különböző stílus fedezhető fel; különböző éra indul - nagyjából mi is ilyenek vagyunk. Ettől függetlenül persze nem változtatunk meg mindent magunkon... Jelen esetben annyit mondhatok, hogy több dallam, és több fogós téma hallható a dalokban. Nincs annyi gitárszóló, mint korábban; de attól függetlenül kemény és alapvetően dallamos anyagra számíthattok. Az új lemez épp úgy a 'Do You Wanna Start A War' evolúciós továbblépése, ahogy a 'Do You Wanna Start A War' fejlődés volt a 'Sin And Bones'-hoz képest. Ez az album-trilógia szerintem remekül prezentálja bandánk progresszióját; lévén mindegyiken más-más elemek jutottak szerephez. Márpedig szerintem ez a kulcsa egy banda hosszú életének".

A Fozzy új albuma fémjelzi a banda basszusgitárosa, Paul Di Leo visszatérését (Di Leo eredetileg 2011 és 2014 között volt a zenekar tagja - átmeneti utódja Jeff Rouse és Randy Drake volt).

A hetedik, 'Judas' című Fozzy album első single-dala a címadó szám, ami májusban jelent meg hivatalos videoklip formájában. A premier lentebb elérhető.

A 'Judas' dal kapcsán (ami nem mellesleg a május 20.-i WWE-esemény, az NXT Takeover: Chicago hivatalos betétdala volt) Chris Jericho frontember elmondta: "A 'Judas' dal sötét és szexi megszólalásához hasonlóan, egy sötét és szexi videoklipet készítettünk! Egyetlen kamerállásból leforgattunk egy igazán egyedi, vizuálisan lenyűgöző mesterművet, ami egy zseniális dalt ötvöz pszichopata bohócokkal, dögös csajokkal és egy fasza rock 'n' roll bandával. Mi kell ennél több? ...esetleg egy leggömböket tartó óriásnyúl? Oh igen, megkapjátok azt is!".

Újabban megjelent a 'Drinkin With Jesus' című szám is (itt lehet meghallgatni és megvásárolni), aminek kapcsán Jericho elmondta: "A ‘Drinkin With Jesus’-t direkt második single-dalnak szántuk, szimplán azért, mert ez is tökös nóta! Olyan fajta szám ez, amit maximum hangerőn hallgathatsz, miközben éjfél környékén az országúton gyorsulsz. Míg a 'Judas’ egy alapvetően kemény nóta, a 'Drinkin...' más módon üt arcon téged. Dalszövegileg az egyedül ivásról szól a dal; vagyis arról az állapotról, amikor Jézussal együtt részegesz le néhány koktél mellett. Elég sötét a szövege ennek a számnak, de összességében bulis a nóta, tele fasza riffekkel és gyilkos szólókkal. Élvezzétek hát ez a single-t MAXIMUM HANGERŐN!".

A banda május 5-én indult észak-amerikai turnéra. A Judas Rising nevezetű körúton fellépett a Kyng és a Sons Of Texas is. Október és november folyamán Európába is ellátogat a csapat; méghozzá a svéd sleaze-rocker Hardcore Superstar zenekar társaságában. A soron következő koncertek beosztása a lenti plakáton tekinthető meg.

A Fozzy 'Do You Wanna Start A War' címmel, 2014. július 22-én adta ki legutóbbi stúdióalbumát, a Century Media Records jóvoltából. A banda gitárosa, Rich Ward által producelt albumon egyetlen vendégzenész szerepel: a Steel Panther frontembere, Michael Starr, akivel egy ausztrál turnén ismerkedett meg a banda. A lemezről bővebben itt írtunk.


FOZZY - itt az új dal 'Judas' albumról: 'Drinkin With Jesus'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás