Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SARKE - szöveges klip-premier a 'Viige Urh' albumról


2017-09-22

A norvég black / thrash metal banda - amiben a Darkthrone-ból ismert Nocturno Culto énekel - október 13-án adja ki új, 'Viige Urh' című albumát, az Indie Recordings által.

A Sarke - amit Culto mellett Steinar Gundersen (Satyricon) gitáros, Anders Hunstad (El Caco) billentyűs és maga a frontember, Thomas “Sarke” Bergli (Khold, Tulus) egészít ki - ezúttal is egy rendkívül magával ragadó történelmi utazást zenésített meg. A kaland célja az égsötét univerzum, ahol még soha senki nem járt.

A 'Viige Urh' borítója - amit a híres román művész Costin Chioreanu tervezett - lentebb látható; a tracklista így néz ki:

01. Viige Urh
02. Dagger Entombed
03. Age Of Sail
04. Upir
05. Jutul
06. Punishment To Confessions
07. Knifehall
08. Evolution And Fate

Az új album október 13-án jelenik meg, az Indie Recordings jóvoltából. A digitális előrendeléseket itt, a fizikai előrendeléseket pedig itt lehet leadni.

Az első dal-premier, a 'Dagger Entombed' lentebb elérhető. A banda közleménye így szól: "A 'Dagger Entombed' az első ízelítője új albumunknak, amit 'Viige Urh' címmel láttunk el. Ez a szám garancia az egész albumra! A metal, a sötétség és a keménység valódi lelkét sikerült ugyanis szalagra vennünk. A 'Viige Urh' magas lángú tűzön ég; és fog még nagyon sokáig. Érzésünk szerint újabb szintre juttattuk a Sarke zenéjét, mind dalszerzői munka, mind hangzás, mind pedig keménység tekintetében".

Újabban megjelent a 'Jutul' című szám szöveges videója is. A dal - amiben vendég-vokálozik Lena Fløitmoen - kapcsán a következőket közölte a banda: ”Ez a szám meglehetősen kemény és atmoszférikus. Inspirációját a norvég trollok és maga a természet adta".

A Sarke utolsó előtti, harmadik stúdióalbuma 2013 szeptemberében jelent meg, 'Aruagint' címmel (erről bővebben itt írtunk), előző, 'Bogefod' című lemeze pedig 2016 márciusában látott napvilágot (erről itt számoltunk be).


SARKE - szöveges klip-premier a 'Viige Urh' albumról
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás