Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Meghalt a kultikus ATTILA zenekar egykori frontembere, Vincent Paul Manfredi


2017-09-13

A legendás new yorki heavy metal banda (ami 1983 és '86 között volt aktív) frontembere, Vincent Paul Manfredi 2017. szeptember 7-én, 53 éves korában hunyt el.

Manfredi 1964. július 28-án született, és a New York állambeli Holbrook-ban nőtt fel. Miután elvégezte a Lake Ronkonkoma-beli Sachem Szakközépiskolát, 1983 végén megalapította saját bandáját, az Attilát, melynek tagja volt John DeLeon gitáros és A.T. Soldier (eredeti nevén: Anthony Tedeschi) dobos is.

Az Attila fennállása során több demó-lemezt is kiadott - ezek mindegyike nagy népszerűségnek örvendett világszerte a lelkes kazetta-cserélők és -gyűjtők köreiben. Ezáltal az Attila széleskörű underground rajongótáborra tett szert. 1985-ben a banda két válogatás-albumon is szerepelt - az egyik a 'Speed Metal Hell' (New Renaissance Records), a másik pedig a 'Metal Over America' (Mausoleum Records) volt. A zenekart ezután igazolta le a Shattered Records; majd a The Rods dobosa, Carl Canedy producelésében felvették egyetlen hivatalos stúdiólemezüket, az 1986-ban megjelent 'Rolling Thunder'-t.

Miután az Attila 1986 végén feloszlott, Vincent Paul Manfredi énekes-basszusgitáros más bandákban próbált szerencsét Amerika-szerte (megfordult többek közt az Assassin, a Raven Black, a Big Luck & Touble és a Law Of The Land zenekarokban).

Halálának idején Manfredi a Heaven And Hell Records-szal kollaborált; lévén a cég újra kiadni készült a 'Rolling Thunder' albumot; méghozzá 500 példányszámra limitált, remaszterizált CD-n, kibővített szövegkönyvvel - benne a banda teljes biográfiájával és soha nem látott fotókkal.

Manfredi 53 éves korában hunyt el. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra.


Meghalt a kultikus ATTILA zenekar egykori frontembere, Vincent Paul Manfredi
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás