Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Eddigi legnagyobb szabású koncertjére készül a MAIDEN UNITED - itt a banda dokumentum-sorozatának 11. epizódja!


2017-12-11

A világ elsőszámú akusztikus Iron Maiden tribute-projektje - amit Damian Wilson (ex-Threshold, Headspace) énekes és a Within Temptation gitárosa, Ruud Jolie alapított - Amszterdamban ad különleges koncertet.

A Maiden United 2006-ban jött létre a holland Iron Maiden fan-klub felkérésére. A csapat abban az évben már fel is lépett a híres Dynamo fesztiválon, ahol maga az eredeti banda basszusgitárosa, Steve Harris is jelen volt, és áldását adta az unplugged zenekarra.

A Maiden United 2010-ben stúdióba vonult: abban az évben jelent meg a 'Mind the Acoustic Pieces' album, ami a Maiden teljes 'Piece of Mind' lemezének akusztikus átirata. A megjelenést egy nagyszabású turné követte, melynek során olyan neves európai fesztiválokon lépett fel a banda, mint például a brit Download, vagy a német Wacken.

A tribute-banda második albuma 2012-ben látott napvilágot 'Across the Seventh Sea' címmel. Ezen a korongon vendégszerepelt az Apocalyptica egyik csellistája, Perttu Kivilaakso.

2015-ben eljött az idő egy újabb Maiden United album kiadására: a 'Remembrance' tavaly előtt májusban került forgalomba CD-n, bakeliten és digitális formában (erről itt írtunk).

A csapat most bejelentette, hogy fennállásának tizedik évfordulója alkalmából 2018. január 27-én története eddigi legnagyobb szabású koncertjét adja; méghozzá a történelmi amszterdami Carré Színházban. Az exkluzív ünnepi koncerten a következő zenészek kísérik Damian-t, Ruud-ot: Mike Coolen (Within Temptation), Joey Bruers (Up The Irons), Huub van Loon (Dearworld) és Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten); a vendégek pedig többek közt a következők lesznek: Sharon den Adel (Within Temptation), Dennis Stratton (ex-Iron Maiden) és Wudstik (Ayreon).

A speciális januári műsort The Flight to Carré címmel látták el. Az alábbiakban megtekinthetjük, milyen utat járt be a Maiden United eme grandiózus eseményig:

A tribute-banda történetéről egy komplett dokumentumfilmet is forgattak - ennek első 11 része itt látható:


Eddigi legnagyobb szabású koncertjére készül a MAIDEN UNITED - itt a banda dokumentum-sorozatának 11. epizódja!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás