Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Cian Bi' címmel adta ki új albumát a TENGGER CAVALRY - itt az új videoklip, az 'Electric Shaman'!


2018-03-14

A new yorki székhelyű, kínai származású, magát "mongol folk metalistának" nevező Tengger Cavalry együttes az osztrák Napalm Records-szal kötötte meg új lemezszerződését.

A Tengger Cavalry (vagy más néven: "az egek istenének hada" nem szimplán egy Billboard-listás metalbanda, de egyben a nomád harci lélek szimbóluma, ami a világ minden táján összeköti a műfaj rajongóit. A 2010-es megalakulás óta a Tengger Cavalry két nagysikerű headliner turnét bonyolított le Észak-Amerikában, ahol olyan világhírű klubokban álltak színpadra, mint a Webster Hall-beli Marlin Room vagy a hollywoodi Whisky A Go Go. Ezek mellett teltházas bulit adtak a Carnegie Hall-ban, és beszámolt róluk a CNN, a New York Times és a Wall Street Journal is. A Tengger Cavalry-nak mindeddig öt nagylemeze, két EP-je és számos single-dala jelent meg, néhány feldolgozás-nóta mellett. Legutóbbi, 'Die on My Ride' című stúdióalbumuk 2017 nyarán látott napvilágot (erről bővebben itt írtunk).

A Napalm Records-szal kötött szerződés kapcsán a banda a következőket közölte: "Mindig is nagy rajongói voltunk a Napalm Records-nak. Rengeteg olyan bandát hallgatunk, ami ennél a kiadónál alkot - számunkra is roppantul inspirálók a cég zenei ideái, fejlődésének progresszivitása és az általa képviselt muzikális keménység. Így tehát mondanunk sem kell, milyen hatalmas megtiszteltetés a Napalm-család tagjainak lennünk. Alig várjuk már, hogy bemutassuk jellegzetes "nomád-folk" zenénket egy újabb, széleskörűbb közönségnek is!".

A következő Tengger Cavalry album, a 'Cian Bi' megjelenése 2018. február 23-án volt esedékes, de hogy lerövidítsék ezt az időt, a banda nemrég megosztotta a lemez első felvezető single-dalát, ami a 'Ritual And Redemption' címet viseli. A single lentebb elérhető szöveges videó formájában (itt pedig megvásárolható digitálisan).

A 'Cian Bi' elnevezése egy ősi nomád törzs nevét takarja. Ez a törzs annak idején Észak-Kínába vándorolt, hogy ott olvassza eggyé a két kultúrát. A banda nomád harcos lelke zenei és koncepcionális szempontból szintén ezeket a kulturákat harmonizálja. Torzított gitárok, dupla basszer blastbeat-ek, és a Közép-Ázsiára jellemző, egyedi ének-stílusok - ezek jellemzik azt az izgalmas hangzást, ami a mongol származású banda felvonultat eme innovatív albumon.

Nature G, a Tengger Cavalry mestere így kommentálta a 'Cian Bi' albumot: "Ezen az albumon a Cian Bi törzs történetét dolgoztuk fel, hogy ezáltal is kifejezzük a multikulturális fejlődés ötletét, a sokszínűség elfogadását és a személyi szabadság tematikáját. Hiszünk abban, hogy individual döntések és identitásbeli szabadság révén mindannyian azzá válthatunk, akik lenni szeretnénk. Egyetlen nomád törzsében egyesítjük a világ összes kulturáját: ez a törzs pedig az "emberi törzs"".

A tracklista:
01. And Darkness Continues
02. Cian-Bi (Fight Your Darkness)
03. Our Ancestors
04. Strength
05. Chasing My Horse
06. Electric Shaman
07. Ride Into Grave And Glory (War Horse II)
08. Redefine
09. A Drop Of The Blood, A Leap Of The Faith
10. The Old War
11. One Tribe, Beyond Any Nation
12. Just Forgive
13. One-Track Mind
14. You and I, Under The Same Sky
15. Sitting In Circle

Az albumot itt lehet megrendelni CD-n és digitális változatban. Alább ízelítőként megtekinthető a 'Ride Into Grave And Glory (War Horse II)' szöveges klipje, illetve a címadó dal hivatalos videoklipje és instrumentális playthrough-videója. A megjelenés napján közzétették a 'You And I, Under The Same Sky' dal szöveges videóját, később pedig az 'Electric Shaman' hivatalos kisfilmjét is.


'Cian Bi' címmel adta ki új albumát a TENGGER CAVALRY - itt az új videoklip, az 'Electric Shaman'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás