Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Közzétette a teljes 'Hadeon' albumot a PESTILENCE


2018-01-27

A veterán holland extrém metal banda örökös énekes-gitárosa, Patrick Mameli nemrég új tagokkal élesztette újjá legendás formációját.

Mameli a következő tagokkal vette körül magát a Pestilence színeiben: Santiago Dobles (Aghora) szólógitáros, Tony Choy (Atheist) basszer és Septimiu Hărşan (Disavowed) dobos. A banda néhány hete elvégezte új albumának munkálatait.

Mint most kiderült, a visszatérő Pestilence album 2018. március 5-én jelenik meg, 'Hadeon' címmel, a Hammerheart Records gondozásában. Az új album futurisztikus borítója - amit eredetileg Santiago Francisco Jaramillo (Triple Seis Design / Lock Up, Dying Fetus, Inquisition, stb.) tervezett - végül (jogi ügyek okán) nem kerülhet nyilvánosságra; így a banda új borítót készíttetett Michal "Xaay" Loranc-kal (Behemoth, Nile, Evocation, Vader, Necrophagist). Íme a régi és a végleges borító, és az album tracklistája:

01. Unholy Transcript
02. Non Physical Existent
03. Multi Dimensional
04. Oversoul
05. Materialization
06. Astral Projection
07. Discarnate Entity
08. Subvisions
09. Manifestations
10. Timeless
11. Ultra Demons
12. Layers of Reality
13. Electro Magnetic

Mameli elmondta: "Eleinte az volt az ötletünk, hogy néhány mexikói koncert erejéig újjáegyesítjük a bandát, de a projekt később túlnőtt ezen. Az elején még sokat hezitáltam, de jóbarátom, Tony Choy meggyőzött engem arról, hogy az emberek továbbra is hallani szeretnék a régi jó klasszikusokat. Habár eleinte úgy terveztem, nem lesz új albuma a Pestilence-nek, de a koncertjeink során előadunk néhány klaszikust a 'Malleus Maleficarum' és a 'Resurrection Macabre' albumokról... nyolc-húros gitárok nélkül. Egyszerűen csak arról volt szó, hogy szerettünk volna újra közönség elé állni a régi dalokkal. Ez a felállás egyébként egyszerűen zseniális! Choy, Dobles és Hărşan kiváló zenész. Olyannyira nagyszerű velük színpadra állni, hogy végül a stúdióban is ki kell próbálnunk ezt a formációt...".

Choy korábban megfordult már a Pestilence-ben - session-zenészként ő játszotta fel az 1991-es 'Testimony Of The Ancients' albumot, és több koncerten is részt vett. Emellett feltűnt Mameli C-187 nevezetű mellék-projektjében is.

Az újjáalakult Pestilence első visszatérő, 'Hadeon' című albuma a nyolcadik sorlemez a csapat 1986-os megalakulása óta. A 'Hadeon' egy "kegyetlen death metal-attak", rajta 13 vadonatúj dallal, melyek stílusukat tekintve visszanyúlnak a Pestilence old-school gyökereihez, de emellett progresszív elemeket is tartalmaz - egyszóval kielégítik a régi és az új rajongók igényeit is. Koncepcióját tekintve az új album "a többsíkú realitás, a földönkívüliek jelenléte és a különféle negatív frekvenciák" tematikája köré épül.

Santiago Dobles gitáros így nyilatkozott az új lemez kapcsán: "A 'Hadeon' egy rendkívül ütős audió-produkció! Dan Swanö tökéletes maszterizálsái munkát végzett, Christian Moos pedig szintén zseniális keverést prezentált. Patrizio Marco Giovanni Mameli  egy iszonyatos fasza albumot alkotott meg, ami annyira durván jó, hogy az már nevetséges! Jómagam is Pestilence-rajongóként hallgattam meg a végeredményt, és totálisan lesokkolt, amit hallottam! Fantasztikus élmény lesz ez minden metal-fan számára. Mondhatni hisztórikus!".

Nem sokkal az album munkálatainak befejezése után Dobles kilépett a bandából (habár elképzelhető, hogy a jövőben vendégként még szerepelni fog egyes Pestilence-dalokban). Hogy teljes legyen a felállás, Mameli rögtön meg is találta Dobles hivatalos utódját, aki nem más, mint a román származású Calin Paraschiv (aki nem mellesleg Septimiu Harsan dobossal közösen zenél a Necrovile együttesben).

A 'Hadeon' albumról elsőként a 'Multi Dimensional' című single látott napvilágot. A Pestilence kiváló érzékkel ötvözi az old-school és az innovatív elemeket az új albumon, mely kétségkívül magán viseli az összes jól ismert Pestilence-védjegyet. Mindennek első kiváló bizonyítéke tehát a 'Multi Dimensional' című szám, aminek premiere itt elérhető:

Több mint egy hónappal a megjelenés előtt a teljes lemezt megosztották:

A Pestilence az idei év elején lebonyolít egy nagyszabású brit / európai turnét, melynek dátumai és állomásai itt érhetők el. Február 18-án a budapesti Dürer Kertbe is ellátogat a csapat; méghozzá a veterán brazil Rebaelliun társaságában.

Az 1986-ban Patrick Mameli gitáros-énekes és Marco Foddis dobos által alapított Pestilence az évek során hét nagylemezt adott ki - köztük olyan korszakalkotó klasszikusokat, mint a 'Testimony Of The Ancients', a 'Consuming Impulse' vagy a 'Spheres'; nem is beszélve a 'Maleus Malefaricum' című debüt-albumról.

Korábban itt számoltunk be arról, hogy Patrick Mameli frontember feloszlatta a veterán Pestilence zenekart, majd megalapította új projektjét. Habár az új formáció eredetileg Necromorph néven működött; ez a név már foglalt volt, ezért kellett a zenésznek megváltoztatnia a nevet. A Neuromorph egy "death-jazz-fusion" projekt, új és egykori Pestilence tagokkal; köztük Georg Majer basszusgitárossal. Az új formáció stílusa leginkább a 'Spheres'-érás Pestilence hangzására hajaz. A Neuromorph első lemeze 'Synaptic' címmel fog megjelenni, várhatóan 2018 tavasza / nyara folyamán, az Imperative Music kiadó jóvoltából.


Közzétette a teljes 'Hadeon' albumot a PESTILENCE
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás