Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

JUDAS PRIEST - itt a 'Firepower' album címadó dala!


2018-02-02

A legendás brit metalbanda nemrég bejelentette soron következő, 2018 elején megjelenő nagylemezét, valamint annak első promóciós turnéját.

Az új Priest-album - aminek producere Andy Sneap és Tom Allom volt - 2018. március 9-én jelenik meg; ezt követően pedig március 13-án indul a banda észak-amerikai lemezbemutató turnéra. Rob Halford, Glenn Tipton, Richie Faulkner, Ian Hill és Scott Travis tehát hamarosan ismét visszatér!

A tracklista:
01. Firepower
02. Lightning Strike
03. Evil Never Dies
04. Never the Heroes
05. Necromancer
06. Children of the Sun
07. Guardians
08. Rising from Ruins
09. Flame Thrower
10. Spectre
11. Traitors Gate
12. No Surrender
13. Lone Wolf
14. Sea of Red

A lemezről elsőként a 'Lightning Strike' című számhoz forgattak videoklipet. Íme a premier:

Újabban megjelent a címadó dal is:

Iencsak kevés metalbanda van manapság, ami több mint 40 éves karrierje során alig volt inaktív. A '70-es évek elején alakult birminghami csapat nem mellesleg a műfaj nagyobb hatású albumait dobta piacra az évek során (1980 - 'British Steel', 1982 - 'Screaming For Vengeance', 1990 - 'Painkiller', stb.), és évtizedeken keresztül az egyik legnagyszerűbb koncert-bandának számítottak - mindezt igazolják az olyan ikonikus performanszok, mint például a '85-ös 'Live Aid'. Továbbá a Judas Priest volt az első metalbanda, aminek tagjai bőrruhát viseltek - ők terjesztették el világszerte a jellegzetes metal-imázst, amit metal-rajongók százezrei hordtak és hordanak most is! Mindennek tetejébe: 2017-ben Rock And Roll Hall Of Fame-jelölést is kapott a veterán banda.

2018-ban érkezik tehát egy újabb jövőbeni klasszikus, a 'Firepower' album, aminek megjelenését egy nagyszabású világkörüli turné követi, a szintén legendás Saxon és a Thin Lizzy-utódbanda, a Black Star Riders társaságában. Ennek első, észak-amerikai felvonását március 13. és május 1. között rendezik meg. A hivatalos turné-plakát lentebb látható.

Rob Halford énekes a Vintage Rock magazinnak adott interjújában elmondta: "A 'Firepower' egy fantasztikus album. Ez az, amiért a Priest él. Egy keményen dolgozó metalbanda vagyunk negyven-x én után is, köszönhetően a világ dicsőséges metal-rajongóinak. Jelenleg is alkotunk, mivel ezt élvezzük, ez okoz számunkra örömöt. Új riffek és új dallamok komponálása... az egyszerűen csodálatos érzés".

A munkálatok kapcsán Halford elmondta: "Tom Allom esetében érezhető ez a klasszikus metal-dolog; Andy Sneap pedig nevezhető egy kicsit "modern metal producernek"; és az ő gondolkodása némileg eltér a Tométól. Szerintem ez a balansz a klasszikus a metal-világ és Andy világa között, remekül hatott az új albumra".

Hamarosan jönnek a friss hírek az új album, és a későbbi turnék kapcsán...

Alább megtekinthető három előzetes videó, amiben a bandatagok nyilatkoznak a 'Firepower' részletei kapcsán:


JUDAS PRIEST - itt a 'Firepower' album címadó dala!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás