Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Parkinson-kórral diagnosztizálták Glenn Tipton-t


2018-02-13

A Judas Priest gitárosának szervezetében már tíz évvel ezelőtt kimutatták a betegség jeleit, de mostanra sajnos hivatalos lett a diagnózis.

Tipton a metalzene-történelem egyik legnagyszerűbb gitárosa - tehetségének és minőségi performanszainak a betegsége sem szabott gátat; habár már egy évtizede felmerült nála a Parkinson-kór eshetősége.

Glenn persze jelenleg is, és várhatóan még hosszú ideig képes színpadra állni, és sajátos módján előadni a Priest-klasszikusokat, de mivel betegsége meglehetősen előrehaladott formát öltött, a jövőben már nem fog annyiszor koncertezni a bandával, mint azt tette az elmúlt négy évtizedben. “A show-nak mennie kell tovább”: Glenn kérése az volt, hogy helyét Andy Sneap töltse be a Priest következő turnéján.

Glenn közleménye így szól: “Szeretném közölni mindenkivel, hogy a Judas Priest számára fontosak a turnék, ezért ennek a körútnak is mennie kell tovább. Habár nem lépek kia bandából, a a betöltött szerepem megváltozott. Nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy a jövőbeni színpadra álljak, ha úgy érzem, hogy minden félre kell tennem, mert hív a Priest! Valamikor tehát, a nem túl távoli jövőben biztos, hogy találkozok veletek, nagyszerű metal-mániákusokkal...!”.

Rob, Richie, Ian és Scott - azaz a Judas Priest többi tagja az alábbi közleményt adta ki: “Megtiszteltetés számunkra, hogy tanúi lehettünk Glenn elszántságának és állhatatos elkötelezettségének az évek során; megismerhettük szenvedélyes személyiségét és magabiztosságát a dalszerzői, stúdiós és színpadi munkák alatt. Ő egy igazi metal-hős! Meg sem lepett minket Glenn ahhoz való ragaszkodása, hogy vigyük véghez a Firepower turnét. Nagyon hálásak vagyunk Andy-nek, hogy hozzánk csatlakozva valóra válthatjuk Glenn kívánságait. Ahogy ő maga is mondta, mi is nagyon várjuk, hogy ismét színpadra állhassunk Glenn-nel, bárhol és bármikor... Szeretünk téged, Glenn!”.

A Judas Priest új nagylemeze, a 'Firepower' március elején jelenik meg. Az album promóciójával március 13-án indul a banda észak-amerikai turnéra, ami a nyár folyamán Európát is megjárja (július 24-én a Budapest Arénában ad koncertet a banda). A teljes beosztás itt érhető el.

A 'Firepower' 2018-as turnéin tehát az a Grammy-díjnyertes Andy Sneap áll majd Tipton helyén, aki nem mellesleg az album egyik producere is volt; emellett pedig olyan legendákkal dolgozott együtt a múltban, mint az Accept, a Saxon, az Opeth, az Amon Amarth, az Arch Enemy, az Exodus, a Megadeth, a Kataklysm, a Kreator, a Nevermore és a Testament.

A 70 éves Glenn Tipton 1974-től napjainkig tagja a Judas Priest-nek. Tipton az összes nagy Priest-szám szerzője (K. K. Downinggal és Rob Halforddal együtt), valamint producerkedett is az együttes pár lemezén. Játékstílusa markáns és egyedi. Emellett saját gitármodellje is van (Hamer Signature Model). 40 éves karrierje alatt két szólólemezt is kiadott. Az elsőt 1997-ben 'Baptizm of Fire' címen, melyen olyan vendégzenészek működtek közre többek között, mint Robert Trujillo (Metallica, ex-Ozzy), Cozy Powell (Black Sabbath, Whitesnake, Rainbow, stb.), John Entwistle (The Who), Don Airey (Deep Purple, Jethro Tull, Black Sabbath, Rainbow, stb.), Billy Sheehan, vagy Neil Murray. A rockosabb folytatás pedig 2005-ben érkezett meg 'Edge of the World' címen. Itt a gitározó és éneklő Tipton-t John Entwistle basszusgitáros és Cozy Powell dobos kísérte.


Parkinson-kórral diagnosztizálták Glenn Tipton-t
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás