Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Első koncertalbumát adja ki a funeral doom metalista AHAB zenekar - végighallgatható a 'Live Prey'


2020-06-25

A heidelbergi székhelyű funeral doom banda 'Live Prey' címmel adja ki valahavolt legelső koncert-anyagát.

A 2020. június 26-án, a Napalm Records jóvoltából megjelenő 'Live Prey' album hanganyagát a 2017-es, Jena-beli Death Row Fest-en rögzítette a banda. Itt majdnem teljes egészében elhangzott a klasszikussá vált, 2006-os, 'The Call of the Wretched Sea' album. Pontosabban annak 5 doom-himnusza csendült fel - köztük a 'Below The Sun' című epikus nyitó-tétel, az 'Old Thunder' című szörnyeteg és a közel 17 perc hosszú magnum opus, a 'The Hunt'.

A 'Live Prey' "a lassú keménység tengerészeinek autentikus koncert-anyaga; egy nélkülözhetetlen kincs minden doom-fanatikus számára"!

Cornelius Althammer dobos így nyilatkozott: "Nagyon büszkék vagyunk, hogy végre kiadhatjuk első koncertlemezünket. Ezeket a dalokat sok évvel ezelőtt írtuk; még azelőtt, hogy valdi bandává váltunk volna. Lévén az évek során rengeteg koncert-élményt szereztünk, ezek a nóták is sokat fejlődtek - ezt az evolúciót sikerült megörökítenünk méltó módon ezen a kiadványon. Itt tehát annak lehettek tanúi, hogyan lett belőlünk Ahab".

A digipak CD-n, dupla LP-n és digitálisan megjelenő 'Live Prey' album borítója és dallistája így néz ki:

01. Below The Sun
02. The Pacific
03. Old Thunder
04. Ahab's Oath
05. The Hunt

Íme az 'Old Thunder' dal koncertfelvétele, amiben különböző színpadi és színpadon túli videók láthatók, de az üzenet egyértelmű: a banda ezzel a kisfilmmel mond köszönetet a rajongóknak az elmúlt 15 év támogatásáért, hűségéérty:

A koncertlemezt végighallgatni itt lehet:

A 2004-ben alakult Ahab a Pequod kapitányáról kapta a nevét, aki Herman Melville népszerű regénye, a Moby Dick bálnavadásza volt. A banda debütáló, 2006-os 'The Call of the Wretched Sea' című albumán szereplő matrica szerint az együttes "temetői tengeri doom metal" ("Nautik Funeral Doom") műfajban utazik, lévén a csapat tagjai megszállottjai az óceánnak. Az Ahab második albuma 2009-ben látott napvilágot 'The Divinity of Oceans' címmel. Ezután 2012-ben jelentkezett a zenekar nagylemezzel: a 'The Giant' a Mazzar Records gondozásában került a boltokba. Aktuális albumukat az osztrák Napalm Records adta ki, 'The Boats of Flen Carrig' címmel, 2015 augusztusában - erről bővebben itt írtunk.


Első koncertalbumát adja ki a funeral doom metalista AHAB zenekar - végighallgatható a 'Live Prey'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás