Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

THE CROWN - újévi köszöntő a svéd deathrash bandától


2018-12-30

A néhány éve újjáalakult svéd death / thrash metal banda egy exkluzív videóval / fotó-válogatással kíván boldog új évet a rajongóknak:

A The Crown a tavalyi évben tért vissza visszatért korábbi kiadójához, a Metal Blade Records-hoz, és nemrég kiadta vadonatúj nagylemezét. A csapat korábbi közleménye így szól: "Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy újra azzal a kiadóval dolgozhatunk, akik annak idején több albumon keresztül támogattak minket. Karrieünk ”legnagyobb lépései” konkrétan a Metal Blade-nek köszönhetők. Mindig is egyetértettünk abban, hogy a legjobbnál nem szabad alább adnunk, ha egy új albumról van szó. Ezért most itt az ideje újra feltüzelni ezt a death metal-masinát!".

A The Crown 2018 elején fejezete be új nagylemeze munkálatait, a híres svédországi Studio Fredman falai között, Fredrik Nordstörm társaságában. Az új albumot - ami a 'Cobra Speed Venom' címet kapta - a Metal Blade "a 2018-as év egyik legnagyobb meglepetéseként" jelentette be. A banda ezzel a lemezzel tér vissza eredeti, death metal-gyökereihez.

"Alig várjuk már, hogy ismét bemutathassuk a rajongóknak, milyen fasza kis banda ez, ha adottak a körülmények is! Ez alatt azt értjük, hogy végre sikerült összehoznunk egy olyan albumot, amilyet eredetileg szerettünk volna. Ennek pedig az az egyik titka, hogy közösen, egy bandaként írtuk a zenét, próbáltunk és stúdióztunk. Itt tehát egy valódi, nyers energiával felszerelt, éhes bandát hallhattok!" - közölték korábban.

A The Crown 2017 nagy részét intenzív dalszerzéssel és próbákkal töltötte. A 'Cobra Speed Venom' 13 vadonatúj, masszív, ütős és brutális tételt tartalmaz, az "extrém gyorsaság és agresszió jegyében, némi klasszikus heavy metal-beütéssel és rock n' roll-hatással keveredve". Ez is csak azt igazolja, hogy a The Crown nem ismer határokat. A dalszövegek apokalipotikus témája továbbá kiválóan igazodik a zene könyörtelenségéhez, és Christian Sloan Hall ítéletidőket idéző borítójához.

A tracklista:
01. Destroyed By Madness
02. Iron Crown
03. In The Name Of Death
04. We Avenge!
05. Cobra Speed Venom
06. World War Machine
07. Necrohammer
08. Rise In Blood
09. Where My Grave Shall Stand
10. The Sign Of The Scythe
11. Nemesis Diamond (bónusz track)
12. The Great Dying (bónusz track)

A március 16-án megjelent album megrendelhető különféle exkluzív formában / digipakban / box-szettben, közvetlenül a Metal Blade kiadó honlapjáról.

Az első heti lemezeladások egyébként nagy sikereket hoztak a banda számára. Egy hét után az alábbi országok toplistájára került fel az album:

#34 - Németország
#99 - Svájc
#26 - USA ("Current Hard Music Albums") 
#41 - USA ("Top New Artist Albums") 
#97 - USA ("Record Label Independent Current Albums") 
#83 - Kanada ("Top Hard Music Charts")

"Ez tényleg igaz?? 34. lett az új album Németország elsőszámú lemezeladási listáján? Top 100-asok lettünk Svájcban? Mi, a magunk nyers, kötetlen, punkos death-thrash metal zenénékkel?? Ezek szerint még reménykedhetünk az emberiségben! Vagy mindez éppen az ellenkezőjét bizonyítja ;-) F.A.N.T.A.SZ.T.I.K.U.S!!".

A 'Cobra Speed Venom' album első ízelítője egy 'Iron Crown' című dal, ami az első új, 2018-as single. A kislemez megjelent digitálisan, valamint 7-hüvelykes bakelitlemezen, január 12-én. A B-oldalra egy másik új dal, a 'Ride The Fire' került fel (ez a szám nem fog szerepelni a nagylemezen). Az 'Iron Crown' hivatalos klipje lentebb érhető el - a rendeléseket itt lehet leadni.

A második klip, a címadó 'Cobra Speed Venom' lentebb szintén megtekinthető. Íme az "5 perces death metal grindcore-opera":

Júliusban bemutatták az 'In The Name Of Death' dal hivatalos klipjét:

Itt meghallgatható a teljes album is:

Másik hír, hogy a banda 'Crowned in Terror', 'Crowned Unholy' és 'Possessed 13' című albumai 2019. január 11-én újrakiadásra kerülnek; méghozzá limitált bakelitlemezen - erről bővebb infókat itt lehet találni.

A The Crown aktuális, visszatérő nagylemeze, a 'Death Is Not Dead' 2014 októberében jelent meg - erről bővebben itt írtunk.

A The Crown 2014 végén vált meg előző dobosától, Janne Saarenpää-tól, akinek a helyére Henrik Axelsson érkezett.

A banda 2012. május 5-én adta első koncertjét (Göteborgban) a visszatérő Johan Lindstrand énekessel, aki abban az évben érkezett Jonas Stålhammar helyére. Stålhammar-ral közösen egyetlen albumot rögzített a banda; ez volt a 2010-es 'Doomsday King', ami a The Crown utolsó előtti nagylemeze volt.


THE CROWN - újévi köszöntő a svéd deathrash bandától
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás