Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új albummal tér vissza a NORDJEVEL zenekar - itt az új dal, a 'Sunset Glow'!


2019-01-20

A két neves black metal zenész, Djevel (Svartelder, Doedsvangr) és Nord (Fatal Impact, Byrdi) által alapított projekt nemrég hivatalosan is négytagúvá bővült.

Három évvel azután, hogy a banda megalakult (és underground körökben világszerte ismertté váltak), nemrég változás következett be; lévén új tagokkal bővült a Nordjevel-felállás: 2018-ban harmadik és negyedik tagként lépett be a bandába Destructhor (gitáros /  Myrkskog, Odium,, Nader Sadek (live), Nidingr (live), ex-Zyklon, ex-Morbid Angel, ex-1349) és Dominator (dobos / Odium, The Wretched End, 1349 (live), Myrkskog (live), In Battle, ex-Aeon, ex-Dark Funeral, ex-Netherbird, ex-Sanctification, ex-Souldrainer).

Az új tagok mellett a két alapító, Doedsadmiral énekes / dalszerző és Nord (Fatal Impact, Tvangeste, Byrdi) gitáros, valamint DzeptiCunt (ex-Ragnarok) basszusgitáros alkotta a Nordjevel 2018-as felállását, de Nord néhány hónappal ezelőtt távozott a bandából. A csapat új felállásának köszönhetően "kibővültek a Nordjevel zenei horizontjai, és elkészült egy iszonyatosan kegyetlen, durva black metal-ópusz".

A banda második nagylemezének munkálatai 2018 közepén indultak el. Következő albumuk - ami a 2016-os 'Nordjevel' folytatása - 'Necrogenesis' címmel jelenik meg, 2019. március 29-én, az Osmose Productions jóvoltából.

"Destruchtor és Dominator érkezésének köszönhetően a Nordjevel olyan erős lett, mint még soha!A ' Necrogenesis' egy rendkívül sötét és erőszakos album - jóval változatosabb és kiforrottabb, mind zenei, mind dalszövegi tekintetben. Nyilvánvalóan eredetileg sem az volt a célunk, hogy megragadunk a múltban, és folyamatosan ismételgetjük debütáló albumukat; hanem állandóan előre tekintünk, megyünk a fejünk és szívünk után. Szerencsére az irányban mindannyian egyet értettünk; így remekül zejlott a közös, kollektív munka. Habár a 'Necrogenesis' munkálatai közben néha úgy éreztük, ellenünk szövetkezik az univerzum, mégis egy meglehetősen személyes hangvételű, epikus és bombasztikus album született meg".

Az album felvételei a norvégiai Spydeberg-ben zajlottak, a Velvet Recording Stúdió falai között, Christer Krogh hangmérnök társaságában. A keverés és a maszter Patric Darkhyrys és a francia WSL Stúdió nevéhez fűződik. A lemezborító Vincent Fouquet (Above Chaos) műve.

A tracklista:
01.
Sunset Glow
02. Devilry
03. The Idea Of One-Ness
04. Black Lights From The Void
05. Amen Whores
06. The Fevered Lands
07. Nazarene Necrophilia
08. Apokalupsis Eschation
09. Panzerengel
10. Venom Of Serpents (LP / digipak bónusz track)

A 'Necrogenesis' megjelenik normál CD-n, digipakban (egy bónusz trackkel), limitált dupla bakeliten (többféle színben) és MC kazettán is. Az előrendelési infókat itt lehet megtalálni.

Az első ízelítő, a 'Sunset Glow' című szám hivatalos videója - amit a Necrolust Productions segítségével forgattak - a 2018-as, svéd December Darkness fesztiválon - lentebb tekinthető meg:

A Nordjevel (jelentése: Northern Devil) 2015 legelején állt össze. Djevel és Nord közös álláspontja a black metal műfaj és az okkultizmus tekintetében, rögtön tökéletes szinkonba helyezte az új zenekar balanszát. A páros meghívására, Fredrik Widigs gondolkodás nélkül beállt a csapatba. Widings ennek ellenére - egyéb elkötelezettségei okán - azonban nem tudot részt venni a Nordjevel élő fellépésein; viszont a stúdióban nélkülözhetetlen dal- és zeneszerzővé vált a svéd dobos.

A trió 'Nordjevel' címmel adta ki bemutatkozó albumát 2016. január 29-én, a francia Osmose Productions kiadó jóvoltából. A lemezen a Troll zenekarból ismert Nagash és az 1349 gitárosa, Archaon vendég-szerepel. 2017 februárjában megjelent a banda második kiadványa, a 'Krigsmakt' című EP. Ez utóbbit egy Noralf nevezetű gitárossal rögzítette a banda - az ő helyére érkezett most Valla.


Új albummal tér vissza a NORDJEVEL zenekar - itt az új dal, a 'Sunset Glow'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás