Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Márciusra várható a hármas számú LUCIFER album - itt az új single, a 'Leather Demon'!


2020-03-13

A klasszikus hard rock stílusú, berlini Lucifer zenekar 2018 közepén adta ki második albumát. Két évet sem kell várni; 2020 márciusában eljön az idő a harmadik ópusz elszabadulására.

A 'Lucifer III' című albumot a Century Media Records fogja kiadni, 2020. március 20-án. Az új lemezt a stockholmi Honk Palace falai között rögzítették. A keverést Ola Ersfjord (Dead Lord, Tribulation, Primordial) végezte el, a madridi Cuervo Recording Service stúdióban. A 'Lucifer III' "kiváló bizonyítéka annak, hogyan kell a '70-es évek hard rock zenéjének lelkét transzportálni a mai világba".

Az album borítója és dallistája így néz ki:

01. Ghosts
02. Midnight Phantom
03. Leather Demon
04. Lucifer
05. Pacific Blues
06. Coffin Fever
07. Flanked By Snakes
08. Stay Astray
09. Cemetery Eyes

Az első új single-dal, a 'Ghosts' lentebb meghallgatható, ízelítőképpen az előrendeléshez.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk új albumunk, a 'Lucifer III' első kedvcsinálóját. A 'Ghosts' a lemez nyitó-dala; egyben az első szám, amit megírtunk harmadik stúdióalbumunkra. Sokan bizonyára rájönnek arra is, hogy ezt a dalt az elmúlt egy évben többször is előadtuk már élőben. De most itt van a hivatalos verzió! Reméljük, tetszik, amit hallotok, és hangosan szólnak a hangszórók!".

Az újabb nyilvános nóta / videoklip, a 'Midnight Phantom' lentebb szintén elérhető hivatalos videoklipen.

"Hogy miért nem zenésítette meg eddig senki az Autopsy és a Blue Öyster Cult elegyét, az számunkra rejtély... A 'Midnight Phantom' egy kollektív rémálmunk szüleménye, amivel sikerült elérnünk a fentebb említett zenei korcsot. Élvezzétek hát a Fantom borzalmait" - nyilatkozta Johanna Sadonis.

Újonnan megjelent a 'Leather Demon' dal videoklipje is.

"Boldogan mutatjuk be harmadik albumunk harmadik single-dalát. Fogadjátok szeretettel a "Bőr-démont"; ezt az öreg lényt, ami a régi jó móka: a hard rock zene, a bőrdzseki, a cigarette és a temetők szimbóluma. Az éjjeli telihold alatt táncolhatsz vele a modern civilizáció sírján; egyúttal pedig visszléphetsz az időben, amikor egy rock-bulin még mindenkinek hosszú haja, vagy legalábbis bőrdzsekije volt... otthon pedig lemezlejátszója. Éljen soká a "Bőr-démon"!".

Az album speicális változatainak "kicsomagoló" videója itt érhető el:

A Lucifer első 2020-as turnéja keretében Észak-Amerika nagyvárosait járta (a Savage Master és az Overdose társaságában); az eredeti tervek szerint pedig ősszel Nyugat-Európát igázta volna le, a The Third Commandment - Europe 2020 elnevezésű körút keretében, azonban ez a turné a koronavírus-járvány miatt elhalasztásra került; 2021 februárjában lesz megrendezve.

A banda előző, 'Lucifer II' című albuma nagy sikereket aratott Európaszerte: a svéd 'Vinyl charts' 1. helyén, a szintén svéd 'Album charts' 12. helyén, valamint az elsőszámú német toplista 40. helyén végzett.


Az ígéretes, de meglehetősen rövid életű The Oath együttes énekesnője, Johanna Sadonis alapította a Lucifer-t, ami 2015 februárjában adta ki bemutatkozó, 7-inches bakelit-kislemezét, 'Anubis / Morning Star' címmel. A banda ezt megelőzően, január folyamán látott neki első nagylemeze rögzítésének - ennek megjelenése 2015. június 16-án volt esedékes. A lemezcím: 'Lucifer I', a kiadó: Rise Above Records. Minderről bővebben itt írtunk.

2017 márciusában megváltozott a Lucifer felállása: Gaz Jennings gitáros és Andy Prestidge dobos kilépett a csapatból; helyükre Nicke Andersson (Imperial State Electric, The Hellacopters, Entombed, etc.) és Robin Tiderbrink érkezett. A basszusgitáros Alexandr Mayr, a másod-gitáros pedig a Dead Lord-ból ismert Martin Nordin lett.


Márciusra várható a hármas számú LUCIFER album - itt az új single, a 'Leather Demon'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás