Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Bejelentették a 'Lucifer II' album őszi európai turnéját


2018-08-29

A klasszikus hard rock stílusú, berlini Lucifer zenekar 2018 közepén adta ki második albumát.

A 'Lucifer II' album a Century Media Records jóvoltából jelent meg, 2018. július 6-án. Az új lemezt a stockholmi Honk Palace falai között rögzítették. A keverést Ola Ersfjord (Dead Lord, Tribulation, Primordial) végezte el, a madridi Cuervo Recording Service stúdióban. A 'Lucifer II' "kiváló bizonyítéka annak, hogyan kell a '70-es évek hard rock zenéjének lelkét transzportálni a mai világba".

Az album borítója és dallistája így néz ki:

01. California Son
02. Dreamer
03. Phoenix
04. Dancing With Mr. D
05. Reaper On Your Heels
06. Eyes In The Sky
07. Before The Sun
08. Aton
09. Faux Pharaoh

Felvezetvén a nagylemezt, a banda május 4-én kiadta az első hivatalos videoklipet, amit a 'California Son' című single-dalhoz forgattak. A dal aznap megjelent 7-hüvelykes kislemezen is, az amerikai Electric Assault, digitálisan pedig a Century Media Records jóvoltából (rendelés itt). A nagylemezt továbbá itt lehet megrendelni különféle formában.

A 'Lucifer II' első ízelítője, a 'Faux Pharaoh' című dal 2017 decemberében látott napvilágot. Íme a 'Faux Pharaoh' és a 'California Son' premiere:

Később megjelent a 'Dreamer' című szám videoklipje is, amit Nicke Andersson gitáros röviden így kommentált: "Adott volt egy ló, egy temető és egy banda. Az én szememben mindez kitesz egy remek videoklipet".

A 'Lucifer II' album nagy sikereket arat Európaszerte: a svéd 'Vinyl charts' 1. helyén, a szintén svéd 'Album charts' 12. helyén, valamint az elsőszámú német toplista 40. helyén végzett. Ezen felbuzdulva a banda rögtön be is jelentette 2018 őszi európai turnéját, melynek keretében fellépnek egy német tévéműsorban (Rockpalast), koncertet adnak a holland Desertfest-en és az Into The Void fesztiválon is; október vége és november eleje között pedig részt vesznek a KISS Kruise VIII cirkáló fesztiválon. A turné egyes koncertjein vendégként lép fel a Blues Pills gitárosa, Dorian Sorriaux és a Blood Of The Sun (feat. Henry Vasquez / Saint Vitus).

A banda aktuális turné-beosztása itt érhető el.

Az ígéretes, de meglehetősen rövid életű The Oath együttes énekesnője, Johanna Sadonis alapította a Lucifer-t, ami 2015 februárjában adta ki bemutatkozó, 7-inches bakelit-kislemezét, 'Anubis / Morning Star' címmel. A banda ezt megelőzően, január folyamán látott neki első nagylemeze rögzítésének - ennek megjelenése 2015. június 16-án volt esedékes. A lemezcím: 'Lucifer I', a kiadó: Rise Above Records. Minderről bővebben itt írtunk.

Legutóbb 2017 márciusában adott hírt magáról a Lucifer; megváltozottt ugyanis a felállás: Gaz Jennings gitáros és Andy Prestidge dobos kilépett a csapatból; helyükre Nicke Andersson (Imperial State Electric, The Hellacopters, Entombed, etc.) és Robin Tiderbrink érkezett. A basszusgitáros Alexandr Mayr, a másod-gitáros pedig a Dead Lord-ból ismert Martin Nordin lett.


Bejelentették a 'Lucifer II' album őszi európai turnéját
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás