Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Bemutatta új felállását a FIREWIND - itt az első klipes dal a bandáról elnevezett albumról!


2020-03-20

A Firewind zenekar nemrég új lemezszerződést kötött a német AFM Records-szal...

A Firewind és az AFM Records kollaborációja a banda legutóbbi, 'Immortals' című albumának megjelenésével indult: 2017-ben az AFM dobta az észak-amerikai piacra ezt a lemezt. Miután azonban a banda gitárvirtuóza, Gus G. szólóban az AFM-hez igazolt, a jövőben a Firewind lemezeit is ez a kiadó gondozza a világ minden táján.

Gus G. (akit nem mellesleg tavaly kineveztek az Eurovízós dal-fesztivál görög szóvivőjének) a következőket nyilatkozta: "Miután legutóbbi szólólemezem, a 'Fearless' is az AFM Records jóvoltából jelent meg, és azzal hatalmas sikereket értünk el, úgy döntöttünk, a Firewind-del is beállunk ebbe a csapatba, mely nagy fokú szenvedéllyel és érzékkel gondozza projektjeit. Tehát nagyon izgatottak vagyunk, és azt is büszkén jelenthetjük, hogy immáron neki is láttunk az 'Immortals' album folytatása munkálatainak! Az aktuális közepette zajlik a stúdiózás, de jelenleg már a végső simításokat végezzük az anyagon. Maradjatok türelemmel; hamarosan jönnek a friss bejelentések!".

2020 márciusában friss hírek érkeztek a Firewind háza tájáról: "Kedves barátaink és támogatóink! Az elmúlt hónapokban csendben voltunk, mivel új albumunk műveltük, de most végre a lényegre törhetünk! Sok hosszú év után Bob Katsionis távozik bandánkból és a turné-élettől, hogy saját produceri / sttúdió-hangmérnöki projektjeire fókuszálhasson. Megváltunk továbbá Henning Bassétól is, mivel magánügyei miatt nem tudna részt venni a soron következő turné-ciklusban és a banda egyéb tevékenységeiben sem. Mindkettőjüknek hálásan köszönjük mindazt, amivel hozzájárultak a Firewind működéséhez. Nincs semmiféle rosszmájúság a dologban; ezek a srácok mindörökké bandánk örökségének részei maradnak, és csakis a legjobb szerencsét kívánhatjuk nekik a jövő tekintetében. Annek ellenére, hogy komoly kihívás volt számunkra ez a két szakítás, fontos volt megtennünk ezt a lépést annak érdekében, hogy egy pillanatra se álljon le a Firewind. Bandánk most újjászületik - új fejezet veszi kezdetét zenei karrierünk történetében!".

"Ezúton szeretnénk bemutatni új énekesünket, Herbie Langhans-t (Avantasia, ex- Sinbreed), aki egy pokolian jó frontember - erőteljes ének-stílusa új életet lehel a Firewind új dalaiba, és a korábbi klasszikusokba egyaránt. Herbie néhány napja végezte el vokál-témái rögzítését bandánk kilencedik stúdióalbumára".

Mint most kiderült, a Firewind új albuma - amit egyenesen a bandáról neveztek el - 2020. május 15-én jelenik meg, az AFM jóvoltából. Ezen a lemezen mutatkozik be tehát a banda új énekese, a karizmatikus hangú Herbie Langhans (Avantasia, Radiant, Seventh Avenue, stb.), aki mind a 10 új nótára rányomja sajátos, erőteljes védjegyét.

Gus G. és Herbie Langhans 2019 őszén ismerte meg egymást, amikor a Firewind-vezér éppen Henning Basse megfelelő utódját kereste, a Queensrÿche-kal közös turné után. Néhány héttel később már el is indultak a 'Firewind' album munkálatai; végül pedig Tobias Lindell (Europe, Avatar, H.E.A.T.) hangmérnök vette kezelésbe az anyagot, a Lindell Audio Stúdió falai között.

A végeredmény pedig magáért beszél: a 'Firewind' albumra 11 magas színvonalú, dallamos metal-himnusz került fel. A zenészek tehetsége, képzettsége, szenvedélye és évtizedes tapasztala kihat az album minden egyes szólamára. A 'Firewind' ütős himnuszai garantáltan örökzölddé teszik ezt az albumot.

A tracklista:
01.
Welcome To The Empire
02. Devour
03. Rising Fire
04. Break Away
05. Orbitual Sunrise
06. Longing To Know You
07. Perfect Stranger
08. Overdrive
09. All My Life
10. Space Cowboy
11. Kill The Pain

A 'Firewind' album itt rendelhető elő.

Az első új single-dal, a 'Rising Fire' lentebb elérhető hivatalos videó formájában. A banda ennek kapcsán az alábbi közleményt adta: "Helló mindenki! Végre ismét új zenével szolgálhatunk! A 'Rising Fire' az első single a Firewind soron következő, 9. stúdióalbumáról. Ebben a számban hallhatjátok először új énekesünket, Herbie Langhans-t, aki zseniálisan szól! Az új nóta egyébként az emberek életének nehéz időszakairól, körülményes szituációiról szól. Lévén mindannyian kerülünk ilyen helyzetbe életünk során, reméljük, hogy a 'Rising Fire' segít mindenki előtt megvilágítani a pozitív nézeteket. Hallgassátok hangosan!".

A Firewind a Primal Fear társaságában vesz részt a Symphony X 25. évfordulós ünnepi, észak-amerikai turnéján, ami 2020 májusa és júniusa között fog lezajlani az USA-ban és Kanadában.

A Firewind 2019 nyarán is a 2017 januárjában megjelent 'Immortals' album promóciójával turnézott; méghozzá a Queensrÿche előzenekaraként. A körút keretében - július 27-én - a székesfehérvári Fezen Fesztiválon is fellépett a banda. Ezidő alatt is már javában zajlottak az újabb album munkálatai - ennek összefoglalója tekinthető meg az alábbi lejátszón:

Hamarosan jönnek a friss hírek!

A teljes jövőbeni turné-beosztás itt érhető el.


Bemutatta új felállását a FIREWIND - itt az első klipes dal a bandáról elnevezett albumról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás