Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CREMATORY - 2020 tavaszára várható a következő album


2019-05-08

A legendás német gótikus metal banda ismét arra törekszik, hogy bebizonyítsa, 28 év elteltével sincs híján dalszerzői készségeknek és energiának.

A Crematory továbbra is Németország vezető gothic-metal bandája - köszönhető ez többek közt annak, hogy az elsőszámú producer és dalszerző maga a banda dobosa, Markus Jüllich, aki mondhatni sorozatban gyártja a klasszikus albuokat. Jüllich emellett rendelkezik akkora tapasztalattal, hogy tudja, a zenekar fejlődése függ az új, friss zenei ötletektől is. Néhány éve épp ezért vette maga mellé Tosse Basler-t és Rolf Munkes-t, később pedig Jason Mathias basszusgitárost - akik az eredeti tagokkal kiegészülve - megalkották karrierjük egyik legkiemelkedőbb lemezét, a 2016-os 'Monument'-et; 2018-ban pedig learatták egy újabb, 'Oblivion' című stúdiólemez gyümölcseit.

2019 tavaszán a banda új lemezszerződést kötött; méghozzá az osztrák Napalm Records-szal, és bejelentették, hogy 2020 tavaszán jelenik meg új nagylemez. Egyúttal szerződést kötöttek a Napalm Events Booking menedzsment-céggel, akik a következő lemezbemutató turnét szervezik (nagyjából az új album megjelenésével egyidőben).

"Nagyon örülünk, hogy a Napalm Records-szal és a Napalm Events Booking céggel dolgozhatunk együtt a jövőben, és izgatottan jelentjük be, hogy új stúdióalbumunk 2020 tavaszán jelenik meg" - közölte a banda. "28 évnyi Crematory-lét után fantasztikus érzés egy ilyen professzionális, világ-színvonalú céghez csatlakozni. Kétségkívül ők a világ egyik vezető metal-kiadója".

Hamarosan jönnek a friss hírek...

A Crematory 2018 tavaszán adta ki legutóbbi, 'Oblivion' című albumát.

Az új dalok, és azok hangzása erősen reflektálják a bandába az utóbbi két évben érkezett, három új tag hatását” - nyilatkozta korábban Markus Jüllich. “Tosse egy fantasztikus ritmusgitáros, aki még több diverzitással látja el a nótákat, köszönhetően a letisztult énekhangjának. Szólógitárosunk, Rolf tovább gazdagítja az albumot sajátos játékával; míg Jason mélyebb frekvenciákkal operál - ezért is törekedtünk arra a keverésnél, hogy a basszus-részek minden korábbinál hangosabbak legyenek...”.

Bátran mondható tehát, hogy a Crematory jelenleg erősebb, mint valaha. Ehhez természetesen az is hozzájárul, hogy Markus felesége, Katrin (a billentyűs) és Felix Stass énekes szintén is a maximumot nyújtják. Az is tény, hogy az 'Oblivion' album a korábbiaknál talán még erősebb hangzást prezentál, lévén a stúdiós munkákba ezúttal besegített Kristian Bonifer producer (Kohlekellerstudio), valamint Stefan Glass, Dirk Riegner és Walter Stobbe is. "Dirk leginkább az indie műfajban utazik - ezzel pedig új nüanszokat kapott a Crematory karakterisztikája. Stefan Glass a nagyzenekari hangszerelés specialistája, Walter Stobbe pedig egy valódi riff-virtuóz”.

A végeredmény természetesen az elhibázhatatlan zsenialitás mintája lett. A Crematory jól ismert stílusa olyan jövőbeni klasszikusokban teljesedik ki, mint a 'Ghost Of The Past', vagy a 'Revenge Is Mine', ; de megtalálhatók az új albumon himnusz-szerű dalok ('Wrong Side') és melankólikus szerzemények ('Oblivion') is. Stefan Glass nagyzenekari hangszerelése a sötét hangvételű nyitó-dalban ('Salvation'), illetve az 'Until The Dawn', a 'Blessed' és a 'For All Of Us' című számokban hallható; míg Walter Stobbe metal-riffelései a 'Cemetary Stillness' és az album-finálé 'Demon Inside' dalokban éreztetik hatásukat.

Az 'Oblivion' kétségkívül egy sokoldalú, egyben időtálló album, ami magán viseli a banda zenéjének klasszikus védjegyeit - mint például Felix Stass mélyről jövő hörgései -, ugyanakkor új hatásokkal gazdagítja a kollektív zenekari potenciált.

Markus Jüllich így folytatta mondandóját: “Eddig volt egy különleges mottónk minden albumunk irányzatát illetően, de az 'Oblivion' lemezen szimplán összeállt minden erősségünk és tapasztalatunk. Az évek során többször is próbáltunk különféle stílusokkal fehígítani a tipikus Crematory-hangzást, de mégsem vesztettük el azt a muzikális atmoszférát, amivel azonosítanak minket. A “kevesebb néha több” mottó egyébként a kompozíciónk 100%-ra igaz. A Crematory dalok sosem vesznek el az apróbb részletekben; annál inkább egészében élvezhetőek. Ez részben annak köszönhető, hogy mindannyian megmaradtunk földhöz ragadott embereknek”.

Az 'Oblivion' a Steamhammer / SPV jóvoltából jelent meg, 2018. április 13-án, digipak CD-n / dupla LP-n / digitálisan / stream formájában, az alábbi borítóval és dallistával:

01. Expectation
02. Salvation
03. Ghost Of The Past
04. Until The Dawn
05. Revenge Is Mine
06. Wrong Side
07. Stay With Me
08. For All Of Us
09. Immortal
10. Oblivion
11. Cemetary Stillness
12. Blessed
13. Demon Inside

Az 'Oblivion' első ízelítője, a 'Salvation' című szám hivatalos klipje itt megtekinthető, a 'Cemetary Stillness' dal szöveges videójával, valamint az 'Immortal' és a 'Stay With Me' kisfilmjével egyetemben:


CREMATORY - 2020 tavaszára várható a következő album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás