Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

SABATON - 'The Great War' címmel jelenik meg az új album


2019-04-03

A Sabaton bejelentette új stúdióalbumát, amit a nyár folyamán ad ki a Nuclear Blast.

A Sabaton kilencedik nagylemeze, a 'The Great War' a banda fennállásának 20. évfordulója alkalmából jelenik meg. Egy koncept-albumról van szó, ami az első világháború témáján alapszik. A zenekar napra pontosan 100 évvel az első világháború vége után (1918.11.11.) kezdte meg az album három hónapos munkálatait; méghozzá egy korábbi producerük, Jonas Kjellgren társaságában, a Black Lounge Stúdió falai között. A hanganyag végleges keverését a legendás Maor Appelbaum végezte el; a lemezborító ezúttal is a Bornholm zenekarból ismert Sallai Péter (Mortpaintgraphics / Sabaton, Crematory, Satyricon, stb.) illusztrálta - a művet a lenti videóban mutatják be részletesen.

"Nem ez az első alkalom, hogy ezen történelmi időszakról írunk dalokat, de úgy éreztük, az időzítés nem is lehetne jobb egy világháborús koncept-album elkészítésére" - közölte a banda.

A 'The Great War' július 19-én jelenik meg, a Nuclear Blast Records révén, több különféle változatban (hamarosan közzéteszik az előrendelési infókat).

A banda - 20. évfordulója alkalmából - nemrégiben elindított egy videó-csatornát. A Sabaton History Channel egy egyedülálló kollaboráció, ami a banda és két multimédia-történész, Indy Neidell és Timeghost között jött létre, abból a célból, hogy a közösségi média erejét felhasználva nevezetes csatákat, háborúkat és hősöket ismertessenek meg a közönséggel, Sabaton-nóták révén. A szóban forgó YouTube-csatorna itt érhető el.

"Ez az eddig legnagyobb szabású projektünk! Az új dalok olyan történelmi mélységgel és jelentőséggel bírnak, amilyen korábban nem volt példa" - nyilatkozta Pär Sundström gitáros. "Sok meglepetésre számíthattok, mivel rengeteg új dolgot kipróbáltunk és grandiózus történetek révén be is mutatjuk azokat. A 'The Great War' album kéz a kézben összfügg a Sabaton History Channel-lel; ezáltal is lesz a 2019-es esztendő 20 éves fennállásunk eddigi legizgalmasabb éve".

A Sabaton 2016. augusztus 19-én adta ki legutóbbi, 'The Last Stand' című nagylemezét (amiről bővebben itt írtunk). Az albumot a banda állandósult partnere, a Hypocrisy és a PAIN frontembere, Peter Tägtgren producelte - a munkálatok az ő nevéhez fűződő The Abyss Stúdióban zajlottak.


SABATON - 'The Great War' címmel jelenik meg az új album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás