Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SABATON - itt az új klip a 'The Great War' című albumról; januárban Budapestre jön a banda!


2019-07-19

A Sabaton kiadta új stúdióalbumát.

A Sabaton kilencedik nagylemeze, a 'The Great War' a banda fennállásának 20. évfordulója alkalmából jelenik meg. Egy koncept-albumról van szó, ami az első világháború témáján alapszik. A zenekar napra pontosan 100 évvel az első világháború vége után (1918.11.11.) kezdte meg az album három hónapos munkálatait; méghozzá egy korábbi producerük, Jonas Kjellgren társaságában, a Black Lounge Stúdió falai között. A hanganyag végleges keverését a legendás Maor Appelbaum végezte el; a lemezborító ezúttal is a Bornholm zenekarból ismert Sallai Péter (Mortpaintgraphics / Sabaton, Crematory, Satyricon, stb.) illusztrálta - a művet a lenti videóban mutatják be részletesen.

"Nem ez az első alkalom, hogy ezen történelmi időszakról írunk dalokat, de úgy éreztük, az időzítés nem is lehetne jobb egy világháborús koncept-album elkészítésére" - közölte a banda.

A tracklista:
01. The Future Of Warfare
02. Seven Pillars Of Wisdom
03. 82nd All The Way
04. The Attack Of The Dead Men
05. Devil Dogs
06. The Red Baron
07. Great War
08. A Ghost In The Trenches
09. Fields Of Verdun
10. The End Of The War To End All Wars
11. In Flanders Fields

A 'The Great War' július 19-én jelent meg, a Nuclear Blast Records révén, több különféle változatban - a rendelési infókat itt lehet megtalálni. Az új anyag elérhető többek közt 3CD / 3LP boxban (The Great Box Edition), ami a "The Soundtrack To The Great War' CD-vel, valamint egy 'History & Soundtrack' LP-sorozattal, 11 Great War propaganda-poszterrel, képeslapokkal, jelvényekkel és oklevellél van feszerelve, 1000 példányban.

Íme az első öt single-dal, a 'Bismarck', a 'Fields Of Verdun', a 'The Red Baron', a 'Great War' és az '82nd All The Way' hivatalos klipje:

A banda - 20. évfordulója alkalmából - nemrégiben elindított egy videó-csatornát. A Sabaton History Channel egy egyedülálló kollaboráció, ami a banda és két multimédia-történész, Indy Neidell és Timeghost között jött létre, abból a célból, hogy a közösségi média erejét felhasználva nevezetes csatákat, háborúkat és hősöket ismertessenek meg a közönséggel, Sabaton-nóták révén. A szóban forgó YouTube-csatorna itt érhető el.

"Ez az eddig legnagyobb szabású projektünk! Az új dalok olyan történelmi mélységgel és jelentőséggel bírnak, amilyen korábban nem volt példa" - nyilatkozta Pär Sundström gitáros. "Sok meglepetésre számíthattok, mivel rengeteg új dolgot kipróbáltunk és grandiózus történetek révén be is mutatjuk azokat. A 'The Great War' album kéz a kézben összfügg a Sabaton History Channel-lel; ezáltal is lesz a 2019-es esztendő 20 éves fennállásunk eddigi legizgalmasabb éve".

A zenekar frissen bejelentette a The Great Tour nevezetű európai turnét, amit a svéd Amaranthe és a finn Apocalyptica társaságában bonyolítanak le, 2020 januárjában és februárjában.

A 2020-as turné január 22-én a Budapest Arénát is érinti - erről a rendezvényről itt lehet bővebb infókat találni.

A Sabaton 2016. augusztus 19-én adta ki legutóbbi, 'The Last Stand' című nagylemezét (amiről bővebben itt írtunk). Az albumot a banda állandósult partnere, a Hypocrisy és a PAIN frontembere, Peter Tägtgren producelte - a munkálatok az ő nevéhez fűződő The Abyss Stúdióban zajlottak.


SABATON - itt az új klip a 'The Great War' című albumról; januárban Budapestre jön a banda!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás